Skip to content

Tietokoneen etäkäynnistys Wake on lan -ohjelmalla Windowsissa (esimerkki)

26 de elokuu de 2021
PC Windows

Laitteiden etätyö on yksi ihmisen keksimistä tärkeimmistä teknologisista saavutuksista, ja on niin totta, että esimerkiksi tänään voit määrittää IP -kameran katsomaan sitä etänä tietokoneeltasi. Etäyhteyksien ansiosta on mahdollista synkronoida kaksi etäistä tietokonetta yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Tässä artikkelissa näytämme kuinka käynnistää etänä tietokoneeseen, jossa on Wake on LAN Windowsissa.

Mikä on Wake on LAN

Herää lähiverkossa on kehitetty tekniikka, joka on luotu käynnistä tietokoneet tai PC etänä. Se toimii tällä tavalla, jos tietokone on kokonaan pois päältä tai jos se on lepotilassa. Pohjimmiltaan se on viesti, jonka ohjelma lähettää verkon kautta kohdetietokoneeseen saapuva ohjelma ja haluttu toiminto suoritetaan.

Tällä hetkellä kaikissa tietokoneissa on emolevy yhteensopiva tämän tekniikan tai protokollan kanssa. Tämä kokoonpano on kuitenkin yleensä poistettu käytöstä, joten sinun on löydettävä se emolevystäsi, jotta voit ottaa sen käyttöön.

Se voidaan löytää seuraavilla tavoilla: ¨Wake on LAN¨, ¨WOL¨, ¨Remote Wake Up¨ tai ¨Wake on Magic Packet¨. Ne löytyvät yleensä BIOS: n virranhallintaosasta.

Tietokoneen käynnistäminen etäkäytössä Wake on LAN -verkon avulla Windowsissa

Jotta voit käyttää Wake on LAN -tekniikkaa ja käynnistää tietokoneen etänä, sinun on määritettävä BIOS ja otettava tämä ominaisuus käyttöön. Mutta monta kertaa sinun on määritettävä oma Windows -käyttöjärjestelmä käyttää sitä ilman ongelmia. Sinun on suoritettava seuraavat vaiheet:

 • Avaa Windowsin laitehallinta.
 • Etsi laitteesi verkkokortin ominaisuudet laitteistoluettelosta.
 • Paina ”Lisäasetukset” ja varmista, että ”Magic Packet” on käytössä.

Näiden yksinkertaisten vaiheiden avulla voit tietää, onko tietokoneesi laitteisto yhteensopiva Wake on LAN -yhteyden kanssa. Tästä lähtien sinun on ostettava sovellus, joka luo AgMagick -paketti¨, taikapaketti ja lähetä se verkkoon, jotta tietokone voidaan käynnistää etänä. Puhutaanpa hieman yhdestä sovelluksesta, jota voit käyttää: Wake on LAN from HM Software NL.

Edellä mainittu sovellus on ilmainen työkalu Windows 10- ja Windows 10 Mobile -versioille. Sen tarkoitus on lähettää taikuuspaketti määritettyyn isäntään. Jotta voit käyttää sitä, sinun on määritettävä se luomalla laitteita, joissa Wake on LAN -tekniikka on käytössä. Näillä laitteilla on oltava nimi, kuvake ja MAC -osoite.

Kun alkuasetukset on tehty, herääminen tai tietokoneen käynnistäminen etänä on helppoa. Sinun tarvitsee vain napsauttaa tietokoneen kuvaketta ja valita ”Lähetä WOL” tai ”Magic Pack”.

On monia muita hyödyllisiä sovelluksia taikuuspakettien luomiseen ja lähettämiseen laitteiden välillä. Niillä kaikilla on samanlaisia ​​tai samankaltaisia ​​ominaisuuksia. Insinöörin työkalusarja on toinen työkalu, joka täyttää tehtävänsä herätä tietokone etälomake. Se on osa SolarWinds -ohjelmaa ja on tarkoitettu verkon ylläpitäjille ja insinööreille.

Painike Virta pois päältä Virta

Engineerin työkalusarjan avulla voit seurata yhdistettyjä laitteita ja luoda hälytyksiä saatavuudesta. Siinä on noin 60 työkalua, jotka täydentävät sitä, mukaan lukien:

 • Portin skanneri.
 • IP -selain.
 • Vaihda Port Mapper.
 • MAC -osoitteen löytäminen.
 • SNMP -pyyhkäisy.
 • Ping Sweep.
 • TraceRoute.
 • DNS -analysaattori.
 • CPU -näyttö.
 • Ping -pyyhkäisy.
 • Reitittimen salasanan salauksen purku.
 • Liitäntämonitori.
 • DNS -rakenneanalysaattori.
 • IP -osoitteen hallinta.

Lopuksi meillä on Wake on LAN X, yksinkertainen ja intuitiivinen työkalu. Se on erittäin käytännöllinen, koska se on kannettava, eli sitä ei tarvitse asentaa tietokoneeseen. Siinä on integroitu tehtävien ajoitus, jonka avulla voit työskennellä tiettynä päivänä ja kellonaikana. Liian Siinä on toimintoja, joiden avulla voit palauttaa tietoja, etätietokoneiden viimeiseksi käynnistysajaksi.

Käyttämällä sitä voit käynnistää tai sammuttaa yhden tai useamman tietokoneen etäyhteydellä samanaikaisesti ja seurata niiden tilaa reaaliajassa. Ainoa asia, jonka sinun on varmistettava, on, että Wake on LAN on otettu käyttöön etätietokoneissa ja siinä kaikki, voit ottaa ne käyttöön, nopea ja helppo, ilman tarvetta asentaa mitään ohjelmaa. Toinen vaihtoehto on hallita tietokonettasi Android -matkapuhelimestasi Google Homen avulla ja voit myös hallita tietokonettasi Android -matkapuhelimestasi ilman Internetiä.