Skip to content

Useiden tiedostojen tai kansioiden valitseminen kerralla Windowsissa (esimerkki)

14 de elokuu de 2021
seleccionar varios archivos 1

Kun teet tietokonetöitä, sinun on joskus pakko valitse useita tiedostoja tai kansioita samanaikaisesti Windowsissa. Tarvitsetpa siirtää työraporttisi toiseen kansioon tietokoneellasi tai poistat vanhoja asiakirjoja tietokoneeltasi.

Molemmissa tapauksissa sinun ei tarvitse liikkua jokainen tiedosto erikseen, koska Windows -versioiden avulla voit valita useita tiedostoja kerralla, jotta voit järjestää ne nopeasti.

Tai ehkä ei järjestää niitä, vaan pikemminkin auttaa poistamaan kaikki Windows 10: n tyhjät kansiot. Jotain erittäin välttämätöntä, etenkin kun käytät Windows -käyttöjärjestelmän uusinta versiota.

Valitse useita tiedostoja samanaikaisesti Windows Se on yksinkertainen ja voidaan tehdä kahdella tavalla, riippuen siitä, ovatko ne kansiossa vai työpöydällä. Tässä kerromme kuinka valita useita tiedostoja tai kansioita samanaikaisesti Windows -käyttöjärjestelmässä.

Voit valita useita tiedostoja vetämällä

Voit napsauttaa ja vetää ruutua haluamiesi tiedostojen tai kansioiden ympärille valita. Näin voit valita useita tiedostoja tai kansioita kerralla.

 • Voit tehdä tämän napsauttamalla hiiren vasenta painiketta ja pitämällä sitä painettuna ylävasen mistä haluat aloittaa korostamisen.
 • Vedä sitten ruutua, kunnes viimeinen on korostettu tiedosto tai kansio.
 • Kun tiedostot on valittu, voit kopioida, leikata tai vetää ne toiseen ikkunaan siirtääksesi niitä. Ne voivat myös olla raahata roskakoriin / vastaanottoon poistettavaksi.

Kun tiedostot tai kansiot on korostettu, näet käytettävissä olevat vaihtoehdot napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella jotakin korostetuista tiedostoista tai kansioista.

Vaihtoehtoja ovat mm leikata, kopioida tai poistaa jos suoritat jonkin näistä vaihtoehdoista tiedostojesi kanssa. Voit valita useita tiedostoja tai kansioita, jotka on ryhmitelty seuraavasti:

 • Napsauta ensimmäistä tiedostoa tai kansiota ja paina sitten ”Siirtää”.
 • Pidä Shift -näppäintä painettuna ja napsauta viimeistä tiedostoa tai kansiota.

Sinulla on myös mahdollisuus valtaan valita useita tiedostoja tai kansioita, joita ei ole ryhmitelty, kuten tämä:

 • Napsauta ensimmäistä tiedostoa tai kansiota ja paina sitten ”Ctrl”.
 • Pidä Ctrl -näppäintä painettuna ja napsauta jokaista muuta tiedostoa tai kansiota, jonka haluat valita.

Valitse useita tiedostoja tai kansioita Windowsin Resurssienhallinnassa

Kun teet työsi Windowsin Resurssienhallinnassa, haluat usein valita useita tiedostoja tai kansioita kerralla. voi myös valitse useita tiedostoja tai kansioita satunnaisesti, koska voit myös valita useita vierekkäisiä tiedostoja tai kansioita.

Oletetaan, että haluat valita viisi tiedostoa Resurssienhallinnassa, mutta nämä tiedostot eivät ole vierekkäisiä (tiedostot, jotka eivät ole peräkkäin). Suorittaaksesi tehtävän ja valitse nämä useita tiedostoja, sinun tarvitsee vain suorittaa seuraavat vaiheet:

1628957389 924 Useiden tiedostojen tai kansioiden valitseminen kerralla Windowsissa esimerkki

 • Sinun täytyy valita ensimmäinen haluamasi tiedosto ja osoita hiiri tiedoston kuvakkeen päälle ja napsauta kerran.
 • Nyt sinun on pidettävä Ctrl -näppäintä painettuna. Voit käyttää jompaakumpaa näppäintä ”Ctrl”(Control), jossa on näppäimistö. Kun painat sitä, sinun pitäisi pidä sitä alhaalla.
 • Myöhemmin sinun on valittava seuraava tiedosto. Jos pidät Ctrl -näppäintä painettuna, voit valita niin monta tiedostoa kuin haluat. (Jos et pidä painettuna, tiedoston napsauttaminen poistaa valinnan kaikesta, joka on jo valittu.)
 • Nyt on vain toistettava vaihe 3, kunnes olet valinnut Kaikki tiedostot mitä haluat. Jatka, kunnes olet valinnut viimeisen haluamasi, tai kunnes valitsemasi tiedostot ovat loppuneet.
 • Voit nyt vapauttaa ”Ctrl”Kun olet valinnut tiedostot. Nyt olet valmis käsittelemään valittuja tiedostoja ryhmänä. Voit poistaa tiedoston valinnan ryhmästä painamalla ”Ctrl + napsauta uudelleen”.