Skip to content

Ylä- ja alatunnisteen asettaminen tai lisääminen Microsoft Accessiin

13 de elokuu de 2021
microsoft laptop escritorio 9746

Ostamalla Microsoft Office -paketin ymmärrämme varmasti kaikki sen sisältämät upeat työkalut. Voimme tehdä paljon heidän kanssaan aidoista laadukkaista asiakirjoista helppoon ja luotettavaan kirjanpitoon. Meillä on esimerkiksi Microsoft Access; ja jos haluat käyttää sitä paremmin, tässä artikkelissa näytämme sinulle ylä- ja alatunnisteen asettaminen tai lisääminen Microsoft Accessiin.

Vaikka tämä Microsoftin julkaisema työkalu ei ole yksi tunnetuimmista tai käytetyimmistä, sillä on itse asiassa paljon potentiaalia niille, jotka joutuvat luoda tai käsitellä tietokantaa. Kehotamme sinua jatkamaan lukemista ja selvittämään, miten saat kaiken irti Microsoft Accessista nopeasti ja helposti.

Kuinka lisätä ylätunniste tai alatunniste Microsoft Accessiin?

Vuosien mittaan on tullut yhä välttämättömämmäksi, että osaamme käsitellä oikein tekniikan antamia työkaluja. ja Microsoft Officen tapauksessa se ei ole poikkeus. Etätyön tai kotitoimiston lisääntymisen ja kotona opiskelemisen kasvaessa monien meistä on täytynyt oppia käyttämään Microsoftin tarjoamia työkaluja hyvin.

Mutta varmasti mietit, mihin voit käyttää Accessia jokapäiväisessä elämässäsi. No, vaikka se ei ole suosituin kaikista, Access -tietokoneohjelma antaa meille mahdollisuuden luoda hallita ja muokata tietokantoja erittäin tärkeä ammattimaisesti. Tämä suunnittelutyökalu on ihanteellinen niille, joilla on suuria yrityksiä tai jotka haluavat yksinkertaisesti käsitellä suuria tietomääriä helposti.

Kun luomme raportteja Accessissa, haluamme varmasti muokata niitä tavalla, joka on helpompi ymmärtää ja hallita. Siksi alla näytämme, kuinka lisätä ylätunniste tai alatunniste Microsoft Accessiin.

Otsikon lisääminen Microsoft Accessiin

Vaikka se saattaa kuulostaa hieman monimutkaiselta, vaiheet tämän saavuttamiseksi ovat hyvin yksinkertaisia, jos olet onnistunut asentamaan Microsoft Officen ja osaat käyttää sitä oikein. Seuraavat vaiheet ovat:

  • Aloita siirtymällä raporttiin, jota haluat muokata.
  • Kun olet siellä, siirry nauhaan ja napsauta kuvaketta ”Näkymä”.
  • Vaihda nyt näkymä muotoiluun.
  • Raportissa näet, miten eri kentät ovat näkyy harmaina raidoina, mukaan lukien otsikko.
  • Jos siihen ei ole tarpeeksi tilaa kirjoittaa, muuta sen kokoa vetämällä sen reunoja.

Se siitä! Jos haluat kirjoittaa tähän otsikkoon, sinun täytyy vain siirtyä ”Suunnittelu” -välilehdelle, valita ”Ohjaimet” -vaihtoehto ja lisätä etiketti vaihtoehtoon, jolla on sama nimi. Piirrä sitten otsikko otsikkotilan päälle ja ala kirjoittaa mitä haluat. Toki voit myös lisätä otsikon Access -lomakkeeseen, jos haluat.

Kuinka lisätä alatunniste Microsoft Accessiin?

Nyt kun olemme vastanneet ensimmäiseen kysymykseesi, mietit varmasti, kuinka alatunniste lisätään Microsoft Accessiin. No, yksinkertaiset vaiheet sen saavuttamiseksi ovat:

  • Aloita siirtymällä navigointipaneeliin avataksesi Käytä raporttia tai lomaketta.

nainen kirjoittaa kannettavan tietokoneen pöydälle

  • Kun tämä on tehty, valitse vaihtoehto ”Design Vision” avataksesi sen tässä muodossa.
  • Kun olet sisällä, napsauta lomakkeen rungossa olevaa oikeaa painiketta.
  • Valitse vaihtoehto ”Ylä- tai alatunniste” käytettävissä olevien vaihtoehtojen joukosta.
  • Valitse osa, johon haluat sijoittaa alatunnisteen, koska raporttisi tai lomakkeesi voidaan jakaa ryhmiin.

Taitava! Kuten otsikon kohdalla, voit lisätä tekstiä lisäämällä tunnisteen samalla tavalla kuin edellä selitettiin. Lopuksi voit myös tallenna lomake tai raportti Microsoft Accessissa painamalla oman näppäimistön ”CTRL + S” -näppäimiä.

Toisaalta on myös muita vaihtoehtoja, joita voit käyttää Accessia käytettäessä. Voit esimerkiksi halutessasi muuntaa tiedot helposti isoiksi, jotta voit muokata kaikkea tekemääsi.

Toivomme, että kaikista näistä tiedoista voi olla sinulle paljon hyötyä, ja kannustamme sinua oppimaan lisää käyttämään kaikkia Microsoft Officen upeita työkaluja.