Skip to content

Ajanjakson tekeminen Excel-soluihin – Tietojen validointi

4 de maaliskuu de 2022
excel herramienta funcional 18583

Tällä hetkellä emme löydä useita ohjelmia, jotka on suunniteltu auttamaan meitä päivittäin monissa asioissa. Näissä on niitä, jotka vastaavat asiakirjojen luomisesta, toiset luovat dioja esityksiä varten ja on niitä, jotka auttavat meitä laskelmat ja kirjanpitohallinnot. Jälkimmäinen on Excel, tämän alustan kautta voidaan tehdä useita asioita, koska sen laskentataulukko antaa meille useita vaihtoehtoja.

On kuitenkin tärkeää huomata, että jotta voit nauttia kaikista näistä ominaisuuksista, on tärkeää ladata Microsoft Excel joko sen pääalustalta tai Microsoft Office -ohjelmistopaketin kautta. Nyt yksi Excel-työkaluista on, että näiden avulla voit tehdä ajanjaksojaSe on niin, että tämän artikkelin kautta opimme, kuinka se saavutetaan.

Millaisia ​​ajanjaksoja voidaan tehdä Excelin soluissa?

Excel-alustalla aikaväliä suoritettaessa on syytä mainita, että näiden kautta voi yhdistää tekstiä useisiin soluihin. Lisäksi, löytyy näillä eri alueilla, Niistä voimme mainita seuraavat:

 1. Välillä: Tämä on yksi ensimmäisistä ja määrittää päivämäärän, joka syötetään tietylle aloitus- ja lopetuspäivämäärällä erotetulle alueelle.
 2. Se ei ole välillä: Tämän kautta kaikki päivämäärät, jotka eivät ole määritetyllä alueella, vahvistetaan.
 3. Sama: Tällä valinnalla voit sallia päivämäärän, joka on täsmälleen sama kuin sallittu päivämäärä.
 4. Ei sama: täsmälleen sama kuin edellinen, sillä erolla, että hallitseva arvo on päivämäärät, jotka eivät ole ajoitettujen päivämäärien sisällä.
 5. Suurempi kuin: Kaikki sallittua suuremmat päivämäärät ovat voimassa.
 6. Vähemmän kuin: Niiden avulla jokainen vahvistettua päivämäärää suurempi päivämäärä ei ole sallittu.
 7. Suurempi tai yhtä suuri: päivämäärä pysyy määritetyllä alueella tai että ne ovat tätä suurempia.
 8. Pienempi tai yhtä suuri: Auttaa, että päivämäärät, jotka eivät ole pienempiä tai yhtä suuria kuin vahvistettu, eivät näy.

Perusajanjaksot

Excelissä voit määrittää nämä yllä mainitut tiedot joidenkin taulukkotaulukoiden alueiden avulla. Perusajanjaksot ovat ne, jotka jaetaan yksinkertaisella tavalla viittaamalla vain yhteen taulukon Excel-taulukossa olevista soluista.

Päivämäärä vaihtelee vaakasuunnassa

Toisaalta vaakasuunnassa sijaitsevat ajanjaksot määritetään sellaisiksi, jotka määrittävät rivimuotoisesti vuoden, kuukauden ja päivän argumentin. Vierekkäin luoden vaakasuoran tien solun sisään. Yleensä päivämäärillä varustettujen asiakirjojen käyttäjillä on tapana tuottaa näitä vaakasuuntaisia ​​alueita, koska ne ovat tarkempia ja laajempia lisätäksesi kunkin sisällön.

kaavojen syöttäminen exceliin

Mitä kaavoja tarvitsen päivämääräalueen tekemiseen Excelin soluihin?

Voit luoda ajanjaksot Excel-alustassa käyttämällä kaavoja, jotka se antaa kullekin käyttäjilleen. On huomioitava, että kun Excelissä sallitaan solujen lukitseminen, niitä ei voi muokata, lupa on pyydettävä tai sille on määritettävä salasana. kuitenkin, the kaavoja, joita voidaan käyttää ajanjaksolla ne ovat alla mainitut:

Kaava ”TEKSTI (39817 + 0, ”kk / pp / vv”) palauttaa 01 / 04 / 09

Kaavan ’TEKSTI(39817 + 0, ’kk / dd / vv’) kautta palauttaa 01 / 04 / 09′ meidän on otettava huomioon tietyt ominaisuudet, kun sitä käytetään ja muokataan oikein.

 1. Aluksi määritettävä ajanjakso on 04/01/09 – 10/01/09
 2. Lisäksi kaavan avulla löydämme sen muodossa TEKSTI(PÄIVÄMÄÄRÄ(2009, 1, 4)+ (SARAKE ($ A: A)-1) *7,’kk/ pp /vv’)
 3. Määrätty päivämäärä on (vuosi 2009, päivä 01 ja kuukausi 04) on tämä alku.
 4. Päivämäärä palautetaan 39817:ään.
 5. Sarakkeessa COLUMN (AA) – 1 luodaan numero sarakkeelle.
 6. SARAKE ($A:A) palauttaa 1.
 7. SARAKE ($A:A) – 1 palauttaa arvon 0.
 8. Kaavan liittämisen yhteydessä SARAKKEIDEN viittaus muuttuu, se muuttuu, kun niitä kopioidaan ja liitetään.
 9. Ne muunnetaan muotoon TEKSTI (39817 + 0, ’kk / pp / vv’).

Kaavalla ’TEKSTI(PÄIVÄMÄÄRÄ(2009, 1, 4) + (SARAKE($A:A)-1)*7+6, ’kk/pp/vv’)’

Tämä kaava määritetään yhtälön toiseksi osaksi, jota käytetään määrittämään päivämäärät soluissa, määritellään seuraavasti:TEKSTI (PÄIVÄYS(2009, 1, 4) + (SARAKE ($Y:Y) -1) *7+6, ’kk/pp /vv’). Ainoa ero tämän ja ensimmäisen kaavan välillä on lukujen muutos, tässä tapauksessa +6.

luoda päivämääräalue Excelissä

Kuinka luoda ajanjakso Excelissä?

Sellaisia ​​kuin voivat olla luoda päivämäärät ohjelman sisällä Excelissä, se on hyvin yksinkertaista, aivan kuin solujen laskeminen yhteisen sanan kanssa Excelissä. Huomioon otettavat vaiheet ovat seuraavat:

 1. Sen pitäisi olla missä tahansa solussa, kirjoita päivämäärä.
 2. Sen jälkeen solu on valittava.
 3. Napsauta ”CTRL + 1” ja valintaikkuna avautuu, jossa on solumuotovaihtoehto.
 4. Napsauta ”Yleiset” -vaihtoehtoa
 5. Paina OK ja muoto valitaan ja päivämäärät näkyvät.