Skip to content

Kuinka asentaa Power Query Microsoft Exceliin? – Täysi aktivointi

23 de maaliskuu de 2022
logo programa microsoft

Microsoft Power Query on Excel-ohjelman lisäosa, jonka tarkoitus on suorittaa ETL-toiminto. Eli pura, muunna ja lataa dataa, mikä mahdollistaa käyttäjän työskennellä kaikentyyppisten tietojen kanssa. Tämä työkalu on erittäin hyödyllinen tietojen järjestämiseen ja esittämiseen hyvin yksinkertaisella tavalla, jota voit käyttää tietokoneeltasi Microsoft Excel -ohjelman kautta.

Mitä käyttöjärjestelmiä Power Query Excelissä tukee?

Jos haluat asentaa Power Query -työkalun Exceliin, sinun pitäisi tietää, että kaikki järjestelmät eivät tämä työkalu tukee käyttöjärjestelmiä. Siksi sinun on tarkistettava, että tietokoneesi käyttöjärjestelmä sopii Power Queryn käyttämiseen Excelissä. Excelin Power Queryn tukemat käyttöjärjestelmät ovat seuraavat.

 • windows 10
 • Windows Server 2008 R2.
 • Windows Server 2012.
 • Windows 7
 • Windows 8
 • Windows 8.1.

On tärkeää huomata, että Microsoft Power Query for Excel edellyttää, että tietokoneellesi on asennettu Internet Explorer 9 tai uudempi. Myös Microsoft Power Query -työkalu Excelille on vain saatavilla 32- ja 64-bittisille alustoillemutta se riippuu tietokoneellesi asennetusta Office-versiosta.

Miten saan Power Queryn Microsoft Excelistä tietokoneelleni?

Voit hankkia Power Query -laajennuksen tietokoneellesi riippumatta siitä, onko sinulla a Windows- tai Mac-käyttöjärjestelmä. Tämän apuohjelman hankintamenettely riippuu tietokoneessasi olevasta Microsoft Excelin versiosta. Siksi on tärkeää tietää, mikä Microsoft Office -versio laitteellesi on asennettu.

Windows PC:lleni

Jos Microsoft Excel -ohjelmasi versio on 2016 tai uudempi, et tarvitse asenna tehokyselytyökalu Microsoft Excelissä. Koska näissä versioissa työkalu on sisällytetty oletusarvoisesti.

Se voi käyttää tätä työkalua kaikista Excel 2016:n tai uudemmista versioistasekä erilliset versiot että Microsoft 365 -tilaussuunnitelmat. Jos haluat käyttää tätä työkalua tilauksesta, sinun on käytettävä Hanki ja muunna -ryhmän Tiedot-välilehteä.

Toisaalta, jos sinulla on Microsoft Excel -ohjelman versio vuodelta 2010 tai 2013. Sinun tulee tietää, että tässä versiossa työkalu on apuohjelma, jota ei enää virallisesti tueta. niin sinun täytyy lataa ja asenna Power Query -laajennus Microsoft Excel -ohjelmassasi.

jos käytän macia

Jos sinulla on Mac-laite, sinun pitäisi tietää, että liitännäinen Power Query ei ole saatavilla vuoden 2016 tai 2019 versioille Microsoft Excelistä. Sen sijaan, jos olet Microsoft 365 -tilaaja, Power Query -apuohjelma on saatavilla Excel for Macissa Data-välilehden ”Hae tiedot” -komennolla.

nainen käyttää valkoista tietokonetta

Mistä löydän Power Queryn Excel-ohjelmassa?

Paikallistaa Power Query -työkalua Excel-ohjelmassasil, sinun on suoritettava sarja vaiheita. On tärkeää, että varmistat ensin, että tietokoneessasi oleva Excel-versio on jo oletusarvoisesti integroitu, muuten sinun on asennettava se ensin.

 1. Avaa Microsoft Excel -ohjelma tietokoneellasi.
 2. Valitse tiedosto, jossa haluat käyttää Power Query -työkalua.
 3. Siirry asiakirjan yläosaan, jossa työkalupalkki sijaitsee.
 4. Napsauta ”Data”-välilehteä.
 5. Napsauta lajittelu- ja muunnosryhmässä ”Uusi kysely” -kuvaketta.
 6. Sitten näkyviin tulee pudotusvalikko, jossa sinun on valittava vaihtoehto ”Muista lähteistä”.
 7. Sitten sinun on valittava sinulle parhaiten sopiva vaihtoehto. Riippuen siitä, mistä haluat poimia tiedot, jotka sinun on muutettava Power Queryksi.
 8. Jos tiedot, jotka haluat poimia, ovat Internetistä, Sinun on valittava ”Verkkosivustolta”. Sitten avautuu automaattisesti valintaikkuna, johon sinun on syötettävä sen verkkosivun URL-osoite, josta haluat poimia tiedot.

Miten saat ilmaisen Power Queryn Excelissä?

Jotta voit saada Power Queryn ilmaiseksi Excelissä, sinulla on oltava Microsoft Excelin vuoden 2020 tai 2013 versio. Sitten sinun on mene Microsoft Office -sivustolle ja lataa Power Query -laajennus. Ladataksesi tämän laajennuksen sinun on suoritettava seuraavat vaiheet.

 1. Siirry Microsoftin verkkosivustolle.
 2. Kirjaudu sisään Microsoft-tilillesi.
 3. Siirry ”Microsoft Download Centeriin”.
 4. Napsauta ”Toimisto” -kuvaketta.
 5. Sitten valitse Microsoft Power Query for Excel -vaihtoehto.
 6. Jos et löydä vaihtoehtoa yhdellä silmäyksellä, voit siirtyä Microsoft-sivun yläosaan. Ostoskorin vieressä on hakukone, jota kannattaa käyttää hakusanalla ”Microsoft Power Query for Excel”. Valitse ”Lataa Microsoft Power Query for Excel” -vaihtoehto.
 7. Sitten sinun täytyy valitse asennuspaketin kieli ja napsauta ”Lataa” -painiketta.
 8. Valitse asennuspaketti asentamasi Office-tyypin mukaan. Se on 64 bittiä tai 32 bittiä.

henkilö kirjoittaa kannettavalla tietokoneella

Kuinka aktivoida Power Query Excel 365 -ohjelmassa?

 1. Lataa Power Query -laajennus tietokoneellesi. Kun asennuspaketti on ladattu, kaksoisnapsauta Power Query -kuvakettaja sitten sinun on vain noudatettava ohjeita.
 2. Avaa Excel-tiedosto, jossa haluat käyttää Power Queryä.
 3. Napsauta Power Query -välilehteä.
 4. Jos haluat ottaa laajennuksen käyttöön heti asennuksen jälkeen, sinun on napsautettava Tiedosto-välilehteä.
 5. Napsauta ”Asetukset” ja sitten valitse ”Lisäosat” -vaihtoehto.
 6. Napsauta sitten ”COM-apuohjelmat” ja napsauta sitten ”Go…” ja valitse vastaava ruutu.
 7. Napsauta lopuksi ’OK’-painiketta.