Skip to content

BESSELI- ja BESSELK -yhtälötoiminnon käyttäminen Excelissä (esimerkki)

24 de elokuu de 2021
estadisticas excel 1

Tässä artikkelissa puhumme edelleen Excel -ohjelman tarjoamista toiminnoista ja monipuolisuudesta suorittaa tehtäviä työ- tai toiminta -alueellamme luomalla laskentataulukoita, joiden avulla voimme löytää oikea -aikaiset vastaukset kysymyksiimme.

Vaikka tiedämme tämän ohjelman monista työkaluista, keskitymme tänään tietämään, mitä sen toiminnot ovat BESSELI ja BESSELK. Seuraa meitä oppiaksesi käyttämään niitä ja missä olosuhteissa ne ovat tarpeen tehtävän tai tehtävän ratkaisemiseksi.

Suunnittelutoiminnot Excelissä

Toiminnot ovat joukko ennalta määritettyjä kaavoja, jotka on piilotettu tai eivät ole ohjelmassa, joka suorittaa matemaattisia laskelmia käyttämällä tiettyjä arvoja, jotka syötetään tietokoneeseen tiettyä tehtävää varten. Koska yksi eduista on automatisoida ja säästää aikaa.

Samoin suunnittelutoiminnot ovat välttämättömiä tämän tyyppiselle erityisalalle, mikä mahdollistaa erittäin monimutkaisten laskelmien, kuten yksikkö-, jakauma- tai numerointiperusteiden, luomisen.

Sen avulla voimme puolestaan ​​suorittaa kaikenlaisia Matemaattinen operaatio liittyy tekniikan alaan, joka on monimutkaisia ​​laskelmia, jotka voidaan suorittaa Excel -laskentataulukon avulla; suorittaa aallon eteneminen tai eri numerointijärjestelmien muuntaminen.

Tämän mielessä siirrymme nyt kohtaan kuvata molempien kaavojen syntaksia ja näiden toimintojen käyttö; koska tämä kirjoitettu kaava ottaa arvot toiminnon suorittamiseen ja palauttaa arvon suoritettuaan.

Siten funktioilla yksinkertaistetaan tai lyhennetään yhtä laskentataulukon monista kaavoista niissä, jotka sisältävät pitkiä tai monimutkaisia ​​laskelmia, kuten BESSELI ja BESSELK.

BESSELI- ja BESSELK -toiminto

Kuten olemme aiemmin keskustelleet, toiminto BESSELI, se vastaa BESSELk -funktiota, joka arvioidaan saatavaksi välittömiä argumentteja.

Siksi BESSELI -funktion syntaksi sisältää seuraavat komponentiargumentit; tiedon antama arvo a toiminto, tapahtuma, menetelmä, ominaisuus, toiminto tai menettely: on luetteloitu X: llä, joka on arvo, jolla haluat arvioida funktion, ja N, Bessel -funktion järjestys.

Näin X: n argumentti on ei-numeerinen arvo, joka BESSELI palauttaa tai palauttaa virhearvon laskentataulukossa muodossa ’#ARVO!’; joten sinun on oltava tietoinen mahdollisista erilaisista virheistä.

Jos tämä argumentti ’N’ tai yhtä suuri kuin 0, BESSELI palauttaa sen virhearvoon, joten se näytetään näin ’#ARVO!’, tällä tavalla argumentti ’N’ tai yhtä suuri kuin 0, BESSELI palauttaa virhearvon ” # NUM! ”.

Nyt BESSELKin kanssa tämä muokattu toiminto on tarkoitettu vastaamaan mielikuvituksellisilla argumentteilla arvioituja BESSEL -funktioita. Tämä tarkoittaa, että jos toiminto ei ole käytettävissä ja ”#YAM?” -virhe, sinun on asennettava ja ladattava ohjelman tarjoama Analysis ToolPak -apuohjelma.

sininen kannettava tietokone

Voit tehdä tämän siirtymällä Työkalut-valikkoon ja napsauttamalla Lisäosat, jolloin näkyviin tulee luettelo käytettävissä olevista lisäosista ja valitsemalla valintaruutu. Analyysityökalut ja asenna sitten napsauttamalla OK.

Kuten edellinen toiminto, lBESSELKin syntaksiin Se koostuu seuraavista väitteistä, jotka muodostavat sen; arvo, joka antaa tiedot toiminnolle, tapahtumalle, menetelmälle, ominaisuudelle, toiminnolle tai menettelylle: on luetteloitu X: llä, on arvo, jolla haluat arvioida funktion ja N.

Tällä argumentilla on sama koostumus kuin edellisellä, koska; ’N’ o on 0, BESSELK palauttaa sen virhearvoon, joten se näytetään näin ’#ARVO!’, tällä tavalla argumentti ’N’ tai yhtä suuri kuin 0, BESSELI palauttaa virhearvon ’#NUM!’.

Tällä tavalla meillä on suunta soveltaa näitä kaavoja Excel -taulukoiden taulukoihimme ja suorittaa nämä funktiot laskelmien suorittamiseksi välittömästi.