Skip to content

Epäselvien valokuvien korjaaminen tai korjaaminen Photoshopilla (esimerkki)

13 de elokuu de 2021
imagen desenfocada photoshop

Valokuvauksen ystäville on monia päivittäisiä haasteita, kuten hyvän kameran tai matkapuhelimen puute, huono valaistus tai epätarkkoja valokuvia. Epäselvä kuva on valokuvaajan painajainen, mutta on olemassa tapoja korjata se, joten jos haluat tietää, kuinka korjata tai korjata epätarkkoja valokuvia Photoshopilla, lue nämä tiedot.

Valokuvan epäselvyyteen on monia syitä, ja meidän on ensin analysoitava kuva löytääksemme ratkaisu oikeampi jokaiseen tapaukseen. Lue huolellisesti, mitä kerromme sinulle, jotta voit korjata tärkeän valokuvan.

Syyt, miksi kuva näyttää epätarkalta

Se ei ole vain yksi syy, joka saa valokuvan näyttämään epätarkalta ja yksityiskohtaisesti huonoPäinvastoin, monet tekijät voivat aiheuttaa tämän epämiellyttävän mutta toistuvan ärsytyksen. Jotkut yleisimmistä ovat:

Tietoja altistumisesta

Ylivalotus on ylimääräinen valo joka voi näkyä kuvassamme, toisin sanoen, kun ympäröivä valo on erittäin voimakasta. Kun valoa on liikaa, kuvat voivat olla epäselviä ja puutteellisia.

Tämän ongelman välttämiseksi on parasta oppia, mitä ylivalotus- ja sienityökalut ovat Photoshopissa, jolloin vältyt ärsyttävän ”sumennustilan” aiheuttamien kuvien ylivalottamiselta.

Erittäin tumma kuva

Toisaalta liian tumma kuva voi aiheuttaa samanlaisen vaikutuksen, jossa yksityiskohtien puute se on syy siihen, että kuvamme näyttää tummalta. Tästä syystä on aina suositeltavaa ottaa kuvia hyvin valaistuissa olosuhteissa.

Kummassakin tapauksessa on myös mahdollista kirkastaa tummaa valokuvaa Photoshopissa, mikä usein auttaa pitämään kuvan epäselvänä.

Näön tai pikselin kuva

Toinen syy siihen, miksi kuva näyttää epätarkalta, on se on epätarkka. Valitettavasti kun kuva on hyvin epätarkka, ei voi tehdä paljon. Tämä on erityisen epämiellyttävää ihmisten valokuvissa, koska se luo tunteen, että kuva on hyvin epäselvä.

Toisaalta on demonisoitu pikselisaatio, epämiellyttävä vaikutus, joka antaa ”sumeuden” tunteen. Onneksi Photoshopin avulla voit depixelata tai palauttaa pikselöidyn kuvan, mikä epäilemättä auttaa terävöittämään kuvaa.

Tässä on mitä sinun tarvitsee tietää, kuinka korjata tai korjata epätarkkoja valokuvia Photoshopilla

Jos haluat hakea kuvan näppäimellä Photoshop On tarpeen analysoida kaikki seikat, jotka saavat sen menettämään viehätyksensä. Jokainen kuva on maailma, emmekä voi käyttää samaa menetelmää valokuvaryhmän parantamiseen tai palauttamiseen, jokainen niistä tarvitsee keskittyä ja analysoida.

Ymmärtämällä tämän, huomautamme joitain yleisimmistä epäselvien valokuvien ongelmista ja niiden ratkaisemisesta:

Korjaa sumeat valokuvat Photoshopilla, kun kuva on ylivalottunut

 • Avaa muokattava kuva.
 • Kopioi kerros vertailua varten ja valitse vain yksi näytettäväksi.
 • Etsi työkalu Ylivalotus. Photoshop-versiosi mukaan se voi näkyä suurennuslasilla tai käsin muotoillulla kuvakkeella.
 • Paina tätä vaihtoehtoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Polttotyökalu.
 • Käytä polttotyökalua liian kevyille alueille.
 • Näin palautat kuvan luonnolliset värit, jolloin kuva tuntuu epäterävämmältä.

Korjaa sumeat valokuvat Photoshopilla, kun kuva on liian tumma

Prosessi on hyvin samanlainen kuin silloin, kun valokuvasi on ylivalottunut, itse asiassa käytät samaa työkalua, vain tällä kertaa valitset vaihtoehdon Dodge -työkalu.

 • Etsi ne sektorit, jotka ovat kuvassa hyvin tummia, ja käytä suodatinta varovasti.
 • Muistaa älä ohita sinua Tai voit ylivalottaa kuvan aiheuttaen kohinaa ja muita ärsytyksiä.

Kuten silloin, kun kuva on ylivalottunut, kuva näyttää epätarkalta ja epämiellyttävältä, kun siinä on kylläisyyttä ja tasapainon puute valon ja värin välillä. Näiden menetelmien avulla voit parantaa epäselviä valokuvia hienovaraisesti.

photoshop -työpiste

Korjaa epätarkat valokuvat Photoshopilla, jos kuva on epätarkka

Kun kuva on epätarkka, on luonnollista, että se tuntuu epäselvältä. Vaikka epäselvien valokuvien ratkaiseminen, korjaaminen tai korjaaminen on yleensä vaikeampaa Photoshop Se soveltuu myös epäselviin kuviin.

Voit korjata tämän ongelman seuraavasti:

 • Kun muokattava kuva on valittu, sinun on etsittävä Teroitustyökalu. Paina hiiren kakkospainiketta ja valitse vaihtoehto Keskity.
 • Etsi kaikki epätarkat paikat, joissa kuva on epäselvä.
 • Liu’uta kohdistin varovasti kaikkien niiden läpi välilyöntejä epätarkka. Työkalu tekee parhaansa näiden alueiden palauttamiseksi.

Tähän liittyen on olemassa online -työkaluja epätarkkojen tai epäselvien kuvien korjaamiseen, mikä on hyvä vaihtoehto, jos Photoshopin käyttäminen tähän tehtävään on vaikeaa.

Muista, että epätarkan kuvan palauttaminen on paljon vaikeampaa kuin muut tehtävät. Siitä huolimatta, että sinulla on hyvä silmä ja et käytä työkalua väärin, on hyvin mahdollista, että voit palauttaa kadonneen kuvan.