Skip to content

Kuinka laskea lomasi Excelillä? – Automaattinen ja käytännön laskenta

7 de maaliskuu de 2022
excel

Microsoft Excel on yksi suosituimmista Microsoft-ohjelmista ja tehokkain täydellisestä Microsoft Excel -paketista, jonka avulla voit suorittaa siinä useita toimintoja sen toimintojen ja sen tarjoamien ominaisuuksien moninaisuuden vuoksi. hyödyntää sen potentiaalia entistä enemmän makrojen ja VBA:n avulla.

Niin paljon, että Excelillä on mahdollista pitää kirjaa ja tärkeiden tietojen luettelokoulutus-, työ-, talous- ja muissa asioissa. Tänään puhumme työntekijöiden lomista, voit ladata Excelin sen sivulta.

Mitä tietoja tarvitaan loman laskemiseen Excelissä?

Jokaisella työntekijällä on oikeus yhteen lomapäivien lukumäärä että ne riippuvat yrityksestä, jossa he työskentelevät, ja sopimuksesta, joka heillä on, ja että nämä päivät kertyvät jokaiselle heidän työsuhteensa vuodelle, mikä riippuu myös yrityksestä ja henkilön sopimuksesta.

Oikean loma-ajan laskemiseksi yrityksen on tiedettävä työntekijän tarkka tulopäivä (päivä, kuukausi ja vuosi), kuinka monta päivää hän on työskennellyt saapumisestaan ​​tähän päivään, sama määrä, mutta vuosina lomat, jotka vastaavat kutakin työntekijää työiän ja tarkan lomapäivän mukaan.

Mitä tulee kertyneeseen lomaan ja kuinka monta päivää on jäljellä sen ottamiseen, voit laske omat excel-kaavatnäiden avulla voimme laskea iän henkilön syntymäajan mukaan, meidän ei tarvitse ottaa sitä huomioon.

avaa microsoft excel

Kuinka monta lomapäivää vastaa kullekin työntekijälle työiän mukaan?

Tämä vaihtelee riippuen yritys ja sopimustyyppi jotka henkilöllä on hallussaan, lisäksi keskustella näistä ehdoista työnantajan kanssa. Normaalisti henkilö, joka tekee 1 vuoden työtä, vastaa 15 päivää lomaa, niille, jotka täyttävät 2 vuotta, se on 16 päivää, 3 vuoden työsuhteesta eteenpäin tämä määrä vaihtelee; joten noudatettavaa standardia ei ole.

Kuinka voit tehdä taulukon automaattista laskentaa varten?

Sinussa Excel-taulukko, sinun on syötettävä kaikki tiedot, jotka sinulla on, paitsi ne, jotka aiot luonnollisesti laskea, lisäksi sinun on syötettävä myös yritystä vastaavat lomaehdot, koska nämä tiedot ovat tärkeä osa laskelmaa. Tätä varten käytettävät kaavat ovat: =TÄNÄÄN (), =VHAKU (), jos sinulla on Microsoft Excel 365 -versio, vaihtoehto =HLOOKUP (), =JOS, =JOS.VIRHE on käytettävissä.

Tapa järjestää nämä tiedot riippuu kriteereistäsi. Hänelle kokonaistyöpäivien laskeminen, nykyinen päivämäärä vähennetään työntekijän aloituspäivästä; sitten vuodet jaetaan työpäivien kokonaismäärällä 365:llä. Nyt toisen taulukon avulla aiot laskea lomapäivät, jotka vastaavat kutakin työntekijää työiän mukaan. Voit myös laskea keskiarvon keskivirheen.

Toisessa taulukossa lisäsarakkeessa aiomme laskea kumulatiiviset lomapäivätyrityksen ehtojen mukaan ja tämän perusteella voimme laskea tarkalleen henkilön kumulatiiviset lomapäivät, JOS hän ei ole ottanut yhtään lomapäivää maahantulonsa jälkeen, siinä tapauksessa, että ei ole vireillä olevia lomia, on tehtävä lisäsarake, jos tämä tapaus on määritelty, käytettäväksi ehdollisena tietona.

työntekijöiden lomien laskeminen

Mistä voit ladata mallin työntekijöiden lomapäiville?

Internetin kautta on mahdollista paikantaa useita henkilöstön lomalaskentataulukkomallit, Excel-muodossa, kyseessä on niiden katseleminen, lataaminen ja avaaminen kyseisellä ohjelmalla, ja jos tämä muoto on sinulle mieleinen, sinun tarvitsee vain lisätä tarvittavat tiedot; On syytä huomata, että voit myös muokata taulukkoa muokataksesi sitä hieman sinulle sopivaksi, lisätäksesi tai poistaaksesi, mukauttaaksesi niitä yrityksen tarpeisiin.

Jos haluat, että mallisi on automatisoitu, voit tehdä sen makrojen ja Excel VBA:n käyttö, Yksinkertaisten toimintojen, kuten vanhentumispäivän laskemisen Excelissä, lisäksi voit myös automatisoida laskentataulukot niin, että niille työntekijöille, joilla ei ole lomaa, päivät kertyvät automaattisesti; Tietysti tätä varten ohjelmointikoodien käyttö on välttämätöntä, vaikkakaan ei edistyneellä tasolla, vaan keskitasolla.

Voit myös tehdä nämä muutokset verkosta lataamissasi henkilökunnan lomamalleissa, voit soveltaa niihin makroja ja VBA:ta avuksesi ja lomapäivien rekisteröinnin helpottamiseksi.