Skip to content

Kuinka tietää, mitkä ohjelmat kuluttavat enemmän RAM -muistia tietokoneessani?

4 de syyskuu de 2021
signo exclamacion blanco 14535

Tehokkuus ja vaikuttavuus ovat termejä, joita käytämme yleisessä kielessä, mutta niiden laajan käytön lisäksi ne ovat kiistaton halu ja välttämättömyys tekniikan suhteen. Tätä varten on RAM -muistia, joka tarjoaa loistavan taustan laitteiden sovelluksille ja sisäisille toiminnoille voivat hoitaa tehtävänsä nopeasti.

Tästä seuraa, että, Mitä enemmän RAM -muistia, sitä suurempi nopeus onTästä syystä etsimme, kuinka käyttää kaikkea Windowsissa käytettävää RAM -muistia, tai joudumme pysäyttämään sovellukset, jotka kuluttavat paljon RAM -muistia matkapuhelimissa. Ajatus siitä, että laitteiden yleistä suorituskykyä voitaisiin parantaa. Aiomme käsitellä tietokoneen RAM -muistin erityiskysymystä.

Tietokoneen suorituskyvyn parantamiseksi on tarpeen keskittyä voimakkaasti RAM -muistiin, eikä vain RAM -muistin vapauttamiseen ja optimointiin, vaan on myös tiedettävä, mitkä ohjelmat tai sovellukset kuluttavat eniten RAM -muistia tietokoneessani. Ja prosessi selvittää, selitämme sen yksityiskohtaisesti ja yksinkertaisella tavalla.

Kuinka tarkistaa, kuluttaako ohjelma tai sovellus paljon RAM -muistia

Kaikki ohjelmat ja sovellukset kuluttavat RAM -muistia, koska se riippuu paljon sen toiminnasta, mutta on totta, että niitä on ohjelmia ja sovelluksia, jotka kuluttavat enemmän RAM -muistia Mitä muut; Niiden tunnistaminen on yksinkertaista ja näytämme sinulle.

Tiedä kuinka paljon RAM -muistia käytät

Tätä varten aiomme käyttää sisäisiä valvontatyökaluja tarjoama sama tietokone. Ensimmäinen asia on siirtyä tietokoneen näytön alaosaan, tietysti työpöydältä, jotta häiriötekijöitä ei olisi. Siellä teemme oikean leikkeen.

Kun teet niin, näyttöön tulee valintaikkuna, josta etsimme vaihtoehtoa nimeltä ’Käynnistä Tehtävienhallinta ’. Siinä voimme tarkistaa ja tietää, mitkä ohjelmat tai sovellukset kuluttavat enemmän RAM -muistia tietokoneessa.

Tätä varten meidän on napsautettava Prosessit -osaa. Siellä näytetään koko joukko tietoja järjestettynä luettelona. He tulevat olemaan muistia kuluttavat prosessit ja sovellukset ja juoksu.

” -Merkittyä tilaa on napsautettavamuisti’ Siinä näet, kuinka etsimämme tiedot on järjestetty yksityiskohtaisemmin ja tarkemmin, toisin sanoen tietäen, mitkä sovellukset tai ohjelmat kuluttavat enemmän RAM -muistia.

Tunnista piilotetut prosessit, jotka kuluttavat muistia

Tätä varten heidän on noudata samoja vaiheita kuin edellä mutta ainoa ero on, että sinun on avattava ikkuna kokonaan tehtävienhallinnassa; tällä tavalla on mahdollista nähdä, missä sovelluksissa on piilotettuja prosesseja, jotka hidastavat järjestelmää.

Kuinka hallita RAM -muistin käyttöä tehtävienhallinnan avulla?

Kun kuulemme sanan muisti, meillä on ennakkoluulo, että se on kokonaisuus, johon tiedot tallennetaan ja se on siellä ikuisesti, ellei sitä ole päättää poistaa tai tyhjentää muisti tai mitä sisältöä sinulla on. Mutta RAM -muistin tapauksessa tämä käsite on rikki.

ram -yksityiskohdat

RAM -muistit ovat elementtejä, joissa käsitellyt tiedot ovat hetkellisiä, eli se on rajoitettu ja ehdollistettu siihen aikaan, kun laitetta käytetään, kun se kytketään päälle, kun se sammutetaan, RAM -muistiin tallennetut tiedot vapautetaan eli poistetaan. Siksi RAM -muistin tarjoama tallennustila on hetkellinen.

Kaikki tämä voi olla erittäin hämmentävää ja epäselvää ensi silmäyksellä, mutta aiomme esittää sen yksinkertaisessa esimerkissä, jotta kaikki ymmärtävät sen. Tiedämme, että jos tietokoneessa on ohjelma tai sovellus, ansaitsee säilytyspaikanja tietokone omistaa sen jo.

Mutta ohjelmia ja sovelluksia ei voida ajaa samassa paikassa, johon ne on tallennettu, sillä ne tarvitsevat paikan prosessiensa suorittamiseen, ja sieltä tulee muistin apu, eli RAM -muisti, joka tarjoaa säilytystilaa tai tilaa hetkelliseen käyttöön.

Jos haluat hallita RAM -muistin käyttöä tehtävienhallinnasta, sinun on syötettävä se ja siirryttävä suoraan välilehdelle, jossa lukee Muisti. Kun olet siellä, sinun on valittava sovellukset, jotka kuluttavat enemmän muistia, sinun tarvitsee vain napsauttaa vaihtoehto, joka sanoo Lopeta tehtävä, siinä kaikki.

Mitkä ohjelmat kuluttavat enemmän RAM -muistia?

Jos ihmettelet, mikä on syy tietokoneeseesi Välillä tulee niin hidasta sinun pitäisi tietää, että tämä johtuu useista ohjelmista, jotka tekevät tämän tapahtuvan. Jos haluat tietää, mitkä ovat tämän tärkeimmät syyt, lue tämä viesti, jotta saat selville ja etsit ratkaisuja mahdollisimman pian.

Selaimet

Jotain hyvin yleistä meille kaikille tapahtuu, että meillä on taipumus etsiä suuria määriä tietoa Google Chrome -selaimen kautta; koska sitä käyttävät eniten tuhannet käyttäjät maailmassa. Ongelmana on, että kun ladataan niin monta sivua samanaikaisesti, RAM -muisti kärsii huomattavasti.

Videopeli

Toinen ohjelma, joka kuluttaa huomattavasti RAM -muistia, ovat videopelit. Tämä tapahtuu usein keskitason tietokoneissa, joissa ei ole tarpeeksi kapasiteettia ajaa näitä pelejä tehokkaasti; mikä tekee koko prosessista hankalaa monille ammattimaisille pelaajille.

Editointiohjelmisto

Kaikki muokkausohjelmistot vaativat ainakin miinus 8 Gt RAM -muistia nyt Muussa tapauksessa ohjelmien toiminta ei ole tehokkainta. Siksi tämä ohjelmisto vie niin paljon muistia, ja jos tietokoneesi ei ole nykyinen, on mahdollista, että tietokone jäätyy milloin tahansa.

Emulaattorit

Emulaattorit yleensä ne kuluttavat yleensä paljon RAM -muistia, koska niille on ominaista simuloida toimintaa, jota teemme puhelimemme kautta, mutta tietokoneen mukavasti. Siksi, jos aiot pelata tietokoneesta emulaattorilla, sinun on tiedettävä, että on mahdollista, että RAM -muistissa ei ole tilaa.

Parhaat ohjelmat RAM -muistin käytön hallintaan

Huolimatta siitä, että Windows 10 -tehtävienhallinta on niin tehokas, saattaa olla käyttäjiä, jotka haluavat käyttää muita vaihtoehtoja. pysähdy tällä tavalla, hallita tehokkaasti tietokoneidesi RAM -muistin käyttöä. Tässä esittelemme joitakin vaihtoehtoja, jotka voivat olla erittäin hyödyllisiä.

hallita RAM -muistin käyttöä

Prosessienhallinta

Tämä sovellus, voit helposti ladata ja asentaa sen tietokoneellesi, sen avulla voit määrittää, mitkä sovellukset ovat kuluttaa tavallista enemmän RAM -muistia. Sen tehokkuuden ovat todistaneet tuhannet käyttäjät ympäri maailmaa, koska se on erittäin ammattimainen työkalu. Se sisältää myös ylimääräisen elementin, se on VirusTotal, joka varmistaa, että suoritettavat ohjelmat ovat luotettavaa alkuperää.

Process Hacker

Hyvin samalla tavalla on myös mahdollisuus asentaa Process Hacker, jonka löydät myös helposti. Ero on siinä sisältää enemmän ominaisuuksia kuin Process Explorer ja sen avulla käyttäjät voivat jopa käyttää suurta määrää pikanäppäimiä, jotka osoittautuvat erittäin hyödyllisiksi muiden vaihtoehtojen, kuten widgetien, käyttämisessä.

Daphne

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, on olemassa Daphnen vaihtoehto. Sen käytön avulla voit tarkastella ohjelmia, jotka kuluttavat eniten RAM -muistia erittäin nopea ja yksityiskohtaista tietoa niistä. Samoin on myös mahdollista korjata näiden sovellusten virheenkorjaus, jotta PC: n suorituskyky paranee.

Kuinka vapauttaa ja optimoida RAM -muistia Windows 10: ssä

Jos haluat järjestelmä ja tietokoneen suorituskyky ovat nopeampia, Parasta mitä voit tehdä on vapauttaa RAM -muistia. Jos sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta ostaa tietokonetta, jolla on enemmän tallennustilaa, voit valittaa näistä vaihtoehdoista.

Sulje taustasovellukset

Suorittaaksesi tämän prosessin sinun on siirryttävä tietokoneen Käynnistä -valikkoon ja etsittävä vaihtoehto, joka sanoo Yksityisyys. Paneelissa sinun on napsautettava Sovellukset -osiota ja sitten Taustasovellukset; Seuraavaksi sinun pitäisi etsiä sovelluksia, joiden mielestäsi kuluu eniten RAM -muistia napsauta sen vieressä olevaa kytkintä niin, että se on poistettu käytöstä.

Piilotetut ohjelmat ja prosessit

Kuten aiemmin keskustelimme, paras tapa määrittää, mitkä ohjelmat on piilotettu järjestelmään, se tapahtuu tehtävienhallinnan kautta. Joten sinun on avattava se ja etsittävä vaihtoehto Prosessit, jossa näet kaikki pyydetyt tiedot ja poistat kaiken tarvittavan RAM -muistin optimoimiseksi.

hakuohjelmat optimoivat RAM -muistia

Käytä kevyttä selainta

Koska Chrome pyrkii kuluttamaan niin paljon RAM -muistia, voit valitse muita kevyempiä vaihtoehtoja. Niistä voimme nimetä muun muassa Opera, Avant Browser, Maxthon, Midori Browser. Mikä tahansa näistä selaimista on erittäin hyödyllinen, koska periaatteessa ne kuluttavat hyvin vähän resursseja. Tämä tarkoittaa suurempaa vapautta surffata verkossa ilman, että tietokoneella on ongelmia RAM -muistin puutteesta.

eheytyslevy

Yksi parhaista tavoista, jolla tietokoneemme toimii nopeammin, on eheyttää tietokoneen levy. Voit tehdä tämän kirjoittamalla Käynnistä -valikon alareunaan, jossa näkyy Defrag -suurennuslasi. Seuraavaksi näet a vaihtoehto, joka sanoo Eheytä ja optimoi asemat ja se on sinun valittava; tällä tavalla on mahdollista valita haluamasi levyasema ja napsauttaa optimoida, jotta se toimisi paremmin.