Skip to content

RAM -muistikortti tietokoneessa – mihin se on tarkoitettu, toiminto ja tyypit

3 de syyskuu de 2021
memoria ram 14572

RAM -muisti se on pohjimmiltaan erittäin nopea tallennus ja nopea, jota tietokoneesi ja sen sovellukset käyttävät väliaikaisten tietojen tallentamiseen ja käyttämiseen, voidaan rinnastaa tietokoneen lyhytaikaiseen muistiin, joka tallentaa tavallisia tietoja, joita ohjelmat ovat jatkuvasti käytössä, sen sijaan, että ne tallentaisivat tietoja paljon hitaammin media, kuten SSD -kiintolevy.

Vaikka RAM -muistiin ei ole automaattisesti tallennettu tietoja jokaiselle sirulle, siinä on ns haihtuva muistitai muisti, joka tyhjenee, kun virta ei enää virtaa sen läpi. Mutta ohjelmat, kuten selaimet, Adobe Photoshop ja jopa Windows, käyttävät RAM -muistia syöttämällä perustiedostot käynnistyksen yhteydessä.

Mitä RAM tekee tietokoneessani?

RAM -muisti tallentaa väliaikaisesti käyttötietoja ja komentoja kiintolevylle asennetuista ohjelmista. Joten tämä tallennustila hallitsee välittömästi niiden sovellusten tietoja, joita käytetään, kun laite pidetään käytössä ja sammutetaan tai kunnes tieto -ohjeet muutetaan uusiksi.

Tietokone toimii siis nopeammin, koska hänen on itse päästävä käsiksi vain käytettävän sovelluksen tai erityisohjelman RAM -muistiin siirrettyihin tietoihin. Siksi tietokonetta ei hidasteta tarkistamalla ohjelman tietokanta kiintolevyltä.

RAM -muistin pääominaisuudet PC: ssä

On olemassa joukko elementtejä, jotka määrittävät laitteen suorituskyvyn ja nopeuden. Nämä elementit ovat yleensä RAM -muistin alaisia, joten yhdessä he määrittelevät sen ominaisuudet.

Muistikanavat

Tämä RAM -muistien osa on vastuussa tietotiedon välittämisestä vastaavan prosessorin ja ROM -levyn välillä, vuorovaikutuksen sallimiseksi.

Tällä hetkellä vastuussa ovat kaksikanavaiset ja monikanavaiset RAM-muistit tai monikanavaiset muistit lisätä tiedonsiirtonopeutta. Tämä johtuu lähetyskanavien lisääntymisestä muistin ja ohjaimen tai prosessorin välillä.

Viive

Pohjimmiltaan latenssi on aika, joka kuluu siitä, kun RAM on vastaanottanut tiedot ja prosessori lopulta suorittaa sen. Yleisesti, tämä aika mitataan CAS- tai CL -latenssilla, joka laskee prosessin molempien osien välillä kulkevien kellosyklien lukumäärän. Siksi mitä pienempi arvo, sitä nopeammin pyydetty toiminto suoritetaan.

Pankit

Muistipankit ovat piirisarja integroidut piirit, joista RAM -muisti muodostuu. Näiden elementtien sisälle on tallennettu käynnissä olevien ohjelmien ja sovellusten tietobitit ja tietojoukko. Mutta jotta tämä tapahtuisi oikein, on välttämätöntä, että niitä syötetään jatkuvasti sähköenergialla, joten niihin tallennetut tiedot menetetään, kun laite sammutetaan.

ram muistikortti

Muisti kello

RAM -muistit on kelloaikoja hallita aikoja saatujen tilausten kirjoitus- ja lukutoimintojen suorittamisesta. Tämä osa on jaettu neljään vaiheeseen, ja RAS ja CAS ovat aika, joka kuluu tietojen vastaanottamiseen ja tallennukseen RAM -muistissa. PRE muodostaa muistikellosyklin kolmannen vaiheen ja on vastuussa seuraavan rivin lataamisen tilaamisesta. Lopuksi tiedot lähetetään prosessorille.

Millaisia ​​RAM -muistityyppejä on olemassa?

Vuosien mittaan nopeudet ja RAM -kapasiteetti on kasvanut niin paljon että ainoa tapa sopeutua näihin nopeuksiin oli rakentaa erilaisia ​​emolevyjä. tietotekniikkamme on varmasti muuttunut, mutta melkein kaikki käyttäjät eivät olisi huomanneet mitään erilaista. Nykyaikaisin RAM -muisti on DDR4, se nopeutuu ja nopeutuu, mukaan lukien uudet vuosittaiset parannukset, joita Microsoft tekee tietokoneissaan.

Nopeustyyppi toimii rinnakkain tyypin kanssa, koska vanhemmat RAM -muistit valmistetaan vain tietyn nopeuden saavuttamiseksi, vaikka tietojen poimiminen RAM -muistista on kilometrejä nopeampi kuin tietojen poimiminen kiintolevyltä. RAM sillä on edelleen tiettyjä nopeusrajoituksia, jotka mitataan megahertseinä (Mhz). Tämän nopeuden ansiosta tiedot voivat tulla sisään ja ulos entistä nopeammin

Joillakin emolevyillä on jopa tekniset rajoitukset millaisella RAM -nopeudella voi selviytyä, tämä voi johtua useista syistä, kuten ylikuumenemisen välttämiseksi, tai yksinkertaisesti emolevyjen laiteohjelmiston asettaminen ei tue sitä, se muistuttaa samalla tavalla matkapuhelimien RAM -muistia, jotka toimivat samalla tavalla.

koodit

Jos ostat 1833 MHz: n RAM -muistia tietokoneellesi, mutta emolevyn tekniset tiedot sanovat, että se voi hyväksyä vain 1333 MHz: n tai pienemmän RAM -muistin, se kuristaa 1333 MHz: iin. Pohjimmiltaan hidastat sauvaa vastaamaan emolevyn asettamaa nopeusrajoitusta.

Tämä voi tapahtua myös sekoittamalla nopeaa RAM -muistia pienen nopeuden RAM -muistiin, järjestelmä tarvitsee johdonmukaisuutta, joten se polttaa korttisi nopeammin tämän tarpeen täyttämiseksi. Siksi on tarpeen tietää etukäteen, ennen kuin ostat moduulin PC: ltä, emolevymme tukemat rajoitukset ja enimmäismuisti.

DDR (kaksinkertainen tiedonsiirtonopeus)

Tämän tyyppisellä muistilla on olemisen ominaisuus kykenee jopa kahteen toimintoon kussakin kellojaksossa joka juoksee. Lisäksi Double Data Rate RAM -muistissa on uusia standardeja, kuten DDR2, DDR3 ja DDR4, joista jokainen tarjoaa paremman suorituskyvyn kuin edeltäjänsä.

Niinpä mitä nopeampi DDR RAM -muistin standardi on, sitä nopeampi se voi olla käyttäjien pyyntöjen suorittaminen on myös korkeampaa. DDR-muisti, joka toimii 200 MHz: n taajuudella, tarjoaa nimellis 400 MHZ: n, DDR2-tyypin tiedonsiirtonopeus on jopa 200-800 MHz ja DDR3 RAM -muistissa 800-2600 siirtotietoa kellotaajuudella.

SDR (Single Data Rate)

Tämäntyyppinen RAM, pidetään Double Data Rate RAM: n edeltäjänä, suorittaa kellosyklissä vain yhden tietyn toiminnon, joko kirjoittamisen tai lukemisen. Siksi tämäntyyppiseen muistiin syötetyt tiedot esitetään samassa jaksossa, mutta ilman, että luku- ja kirjoitusdata väylää vaaditaan samanaikaisesti.

SRAM (staattinen RAM)

Tämäntyyppinen RAM sillä on ominaisuus, että se tarvitsee jatkuvaa energiavirtaahuolimatta siitä, että sitä kulutetaan vähän, sen lisäksi, että tallennettuja tietoja ei tarvitse päivittää jatkuvasti. Se on perusmuistityyppi ja sitä käytetään tällä hetkellä kiintolevyjen ja joidenkin prosessorien sekä digitaalikameralaitteiden, tulostimien ja reitittimien välimuistiin tallentamiseen.

Miten RAM toimii?

RAM on tallennustila, joka tallentaa tietoja sähköllä (tiedot ovat tietoja tai konekoodiohjeita). Tietojen tosiasiallinen tallennus vaihtelee RAM -muistin tyypin mukaan. DRAM -muistissa muisti tallennetaan älykkääseen logiikkaporttiryhmään, jota kutsutaan varvastossu jonka lähtövirta voi olla päällä ja pois päältä.

PC -ohjelmointi

Yksinkertaisesti sanottuna RAM on levymuisti kuin taskut repussa että kun käyttäjä tekee tavanomaista tapaa tehdä työtä (käsittely), hän pitää tietokoneelle usein tarvittavat asiat taskussaan ja muut tavarat repussaan. Syynä tähän on se, että voit käyttää ilmaisia ​​laatikoitasi vähemmän aikaa kuin repun avaaminen ja tavaroiden ottaminen pois.

Analogian mukaan RAM -muisti käyttää tilapäisesti muistikorttia, se etsii nopeasti ja tallentaa sen, jotta saadaan aikaan sovellusprosesseja, jotka liittyvät normaalisti toisiinsa ja jotka vievät paljon tietokonetta, eli yleensä Google Chrome tai taustasovellukset vaativat sitä.

Tietokone tekee saman muistin kanssa, sillä on kaikki tarvittava levytilassa, mutta sen käyttäminen kestää liian kauan, jotta se säilyttää useimmin käytetyt tiedot RAM -muistissa, joka on rakennettu transistorin ja kondensaattorin avulla yhdistetty joukkoon sanoja ja bittejä, koska se on nopeampi käyttää verrattuna asemaan, joka on pyörivä fyysinen levy jossa on myös asennus.
ram -muistikortin asennus

Mitä eroja RAM -muistin ja ROM -levyn välillä on tietokoneessa?

Suurin ero tietokoneen ROM -muistin ja RAM -muistin välillä on siinä ajanjakso, jona tiedot tallennetaan jokaisessa niistä. ROM -muisti ei ole riippuvainen laitteiden energiasta tietojen tallentamiseen, joten sinne tallennetut tiedot tallennetaan pysyvästi. RAM on puolestaan ​​väliaikainen tallennusmuisti, mikä tarkoittaa, että tallennetut tiedot poistetaan, kun virtalähde kytketään pois päältä.

Samoin toinen merkittävä ero näiden komponenttien välillä on se RAM voi suorittaa luku- ja kirjoitustoimintoja prosessorissa, kun taas ROM huolehtii yksinomaisista lukutoiminnoista.

Kuinka tietää kuinka paljon RAM -muistia tietokoneessani on

Menettely tietää kuinka paljon RAM -muistia laitteessasi on se riippuu erityisesti tietokoneen käyttöjärjestelmästä jonka kanssa lasket.

Jos on kyse tietokone, jossa on Windows, sinun on siirryttävä ”Asetukset” -valikkoon ja avattava ”Järjestelmä” -vaihtoehto. Valitse tässä valikossa tietokoneesi tietovaihtoehto Tietoja … ja etsi Asennettu RAM -osio. Siellä se näyttää tietokoneen muistin kapasiteetin.

MacOS -tietokoneiden tapauksessa, sinun on siirryttävä Apple -valikkoon ja syötettävä sitten Tietoja tästä Macista -osa. Sitten sinun tarvitsee vain etsiä ja tarkistaa RAM -muistisi määrä ”Muisti” -osiossa.

Kun on kyse GNU / Linux -operaattorista, paras vaihtoehto tietää, kuinka paljon RAM -muistia laitteella on, on käyttää näitä tietoja järjestelmäpäätteestä. Kun olet kirjautunut sisään, kirjoita komento ’free -h’ näyttääksesi tietokoneen RAM -muistin keikkojen määrän.