Skip to content

Kuinka tunnistaa palovyöhykkeet OLED -televisiosta ja älypuhelimen näytöistä? (Esimerkki)

14 de elokuu de 2021
movil frente a laptop

Tietäen kuinka tunnistaa palanut alue OLED-näytöistä voi olla erittäin hyödyllistä, olipa kyseessä sitten a Android- tai iPhone -mobiililaite, kuin televisio.

Vaikka tämä on yksi kehittyneimmistä tekniikoista jotka ovat olemassa nykyään laitteiden monipuolisuuden luomiseksi, aiheuttavat toistuvan ongelman ja ovat tunnettuja palovammoja.

Miksi jotkut näiden näyttöjen alueet ovat vaurioituneet?

Vaikka nämä paneelit tarjoavat paremman kontrastin kuin muut tekniikatmustan terävämmän käsittelyn ja muiden värien voimakkuuden ansiosta; sekä pienempi energiankulutus, ne ovat alttiimpia vaurioille ja paljon kalliimpia.

Syyt, miksi käyttäjien määrä, jotka suosivat näitä paneeleja käyttäviä laitteita ja joita ei kannusteta käyttämään niitä, ovat samanlaisia.

Tässä mielessä vyöhykkeet poltettu OLED -näytöillä älypuhelimista ja televisioista johtuvat pääasiassa kahdesta toisiinsa liittyvästä tekijästä.

Ensimmäinen on se, että tämä tekniikka perustuu orgaanisten komponenttien valmistukseen, jotka hajoavat jatkuvassa käytössä paljon nopeammin kuin muut materiaalit.

Mikä johtaa toiseen pisteeseen, eli pitkäaikainen käyttö Staattisilla kuvilla se suosii suuresti tiettyjä näytön alueita.

Esimerkiksi puhelimien ilmoitus- ja pikavalintapalkit; Urheiluottelujen tai vastaavien televisioesitysten tulostaulujen tavoin ne aiheuttavat palovammoja näiden alueiden pikseleissä.

Mistä tiedän, onko OLED-näytöissä palanut alueita?

Joskus on mahdollista havaita, onko OLED -näytöissä, televisioissa ja älypuhelimissa palovammoja, koska paneelissa näkyy vaaleampia värejä.

Jos tämä ei ole sinun tapauksesi tai et huomaa eroa, voit kokeilla tätä alla näkyvää menetelmää, joka on helpoin ja nopein käyttää.

Nyt, jotta voit tarkistaa, onko jollakin OLED -laitteestasi poltettu alueita, sinun on toistettava vain kuva tai kiinteiden värien valokuvaus muutaman sekunnin ajan.

Voit esimerkiksi käyttää Hulua Smart TV: ssä tai katsella Netflixiä laitteeltasi televisiosta. Joten voit alkaa huomata, jos jokin on vialla.

Voit tarkistaa paneelin tilan, koska jos se on ehjä, sinun pitäisi nähdä tasainen ja puhdas kuva. Jos palaneita alueita on, niiden pikselit näyttävät paljon tummemmilta kuin muut alueet.

Testissä käytettävän kuvan on oltava täysin yksivärinen ja se voi olla mikä tahansa (keltainen, punainen, violetti, vihreä, sininen…), Mutta on suositeltavaa, että se on melko voimakas tai vilkas, jotta prosessi olisi paljon helpompaa.

Mitä voin tehdä, jos OLED -näytölläni on palaneita alueita?

Jos olet pystynyt havaitsemaan minkä tahansa laitteesi OLED -näytön palovammat, on parasta ottaa häneen yhteyttä yrityksen tekninen palvelu.

Jos laite on edelleen takuuaikana, sen on vaihdettava se ilman lisäkustannuksia (jos se on näin todettu), koska sen tulee kattaa mahdolliset palovammat näytön pikseleille. Voit myös yrittää korjata kuolleita pikseleitä puhelimen näytössä tai OLED -näytössä.

korjaamon arkki

Päinvastaisessa tapauksessa, eli jos televisiollasi tai puhelimellasi ei ole enää takuuta, sama tekninen palvelu voi antaa sinulle a korjausbudjetti näytöstä.

On tärkeää ottaa huomioon kaksi asiaa, jos otat yhteyttä yritykseen. Ensimmäinen on, että sinun on oltava selkeä, kun puhut ongelmastasi ja selität, että OLED -näytössä on palovammoja, jotta ne tarjoavat sinulle tarvittavaa apua.

Ja toinen on, että sinun ei pitäisi koskaan harjoittaa menetelmiä tai toimenpiteet näytön tarkistamiseksi tai korjata se, joka voi vaikuttaa siihen millään tavalla.

Miksi? No, jos suoritat toimenpiteen, joka vahingoittaa paneelia, menetät kaikki mahdolliset takuukorjaukset ja saatat jopa vahingoittaa laitettasi kokonaan.