Skip to content

Mitä magneettiset levyt ovat ja mihin ne ovat? Kuinka + -ominaisuudet toimivat?

26 de elokuu de 2021
discos magneticos

Magneettiset levyt ovat tavallinen tallennusyksikkö, jota käytetään tietojen tallentamiseen tietokoneeseen. Mutta tiedon lisäksi se on myös vaikuttaa PC: n suorituskykyyn. Selvitä, mitä ne ovat, miten ne toimivat ja millaisia ​​ominaisuuksia magneettinen levy on.

Mitä ovat magneettilevyt?

Magneettinen levy tai kiintolevy on tietojen tallennuslaite ja se on tietokoneiden käyttämä laite. Tietojen tallentamiseen se käyttää magneettista tallennusjärjestelmää.

Sitä pidetään haihtumattomana laitteena, koska tiedot säilytetään pysyvästi vaikka sähkövirta katkeaa. Se koostuu yhdestä tai useammasta pienestä jäykästä levystä, jotka ovat laatikon sisällä.

Mihin magneettiset levyt ovat?

Kaikki levyn levyt ovat kaksipuolisia, joita käytetään tietojen tallentamiseen. Se on kiintolevy siellä, missä se yleensä on asenna tietokoneen käyttöjärjestelmä ja siellä säilytetään sen toiminnan kannalta tarpeelliset tiedostot.

Levyn lisäksi toimii tietokoneen toissijaisena muistina, toisin sanoen se sisältää tiedot, joita RAM -muisti tarvitsee lähettääkseen ja vastaanottaakseen pyyntöjä prosessorille. Jos tietokone sammutetaan, RAM -muistissa olevat tiedostot poistetaan, koska se on haihtuva muisti, mutta kiintolevyn tiedot säilyvät.

Kaikki tietokoneen käyttäjän tiedostot voivat olla kiintolevyllä, koska se on yksikkö peittää paljon säilytystilaa. Se erottaa sen muista tallennuslaitteista, kuten optisista levyistä.

Miten magneettilevyt toimivat?

Ulkopuolelta katsottuna kiintolevy on metallikotelo, jossa on erilaisia ​​liittimiä ja sähköosia. Mutta laatikon sisällä on joitain levyjä levyt, joissa on kaksipuoliset tiedot tietojen tallentamiseen.

Ketjupyörät on yhdistetty akselilla, jonka avulla ne voivat pyöriä suurella nopeudella ja pysyä yhdessä. Sisäiset levyt voivat pyöriä jopa 9600 kierrosta minuutissa.

Jokaisella lautasella on oma Lukeminen ja kirjoittaminen joita käsitellään sähkömagneetin avulla. Nämä päät vastaavat tietojen tallentamisesta levylle. Päät eivät kosketa levyjä tietojen tallentamiseksi, koska ne toimivat sähkömagneetin kanssa.

Astiat ovat yleensä erittäin hauraita ja pöly tai kosteushiukkaset voivat vahingoittaa niitä. Tästä syystä ne on suljettu ilmatiiviiseen astiaan, koska vaikka päät ruostuisivat, se vaikuttaisi luku- ja kirjoitusprosessiin.

Toinen tekijä, joka voi vaikuttaa levyn suorituskykyyn, on ylikuumeneminen ja magnetismi. Siksi astiasäiliö on yleensä valmistettu alumiinista, koska se on ei-magneettinen metalli ja auttaa ylläpitämään astioiden lämpötilan.

miten magneettilevyt toimivat

Jotta kiintolevy voi kommunikoida tietokoneen muiden osien kanssa siinä on elektroninen piiri. Siinä on myös liittimet emolevyyn liitettävän datakaapelin ja virtalähteeseen liitettävän kaapelin sijoittamiseksi.

Kiintolevyn ominaisuudet

  • saattaa tallentaa suuria määriä tietoa verrattuna muihin säilytysyksiköihin. Jos tehdään hinta-arvo-suhde, kiintolevy on laite, jolla on suurin tallennuskapasiteetti parhaalla hinnalla.
  • Se ei ole haihtuvaSiksi, kun virta katkaistaan, tiedot jäävät levylle.
  • Se on tietokoneen toissijainen muisti. Se on vastuussa tietokoneen toiminnan ja laitteistokomponenttien välisen tiedonsiirron kannalta tarpeellisten tietojen tallentamisesta.
  • Nopea pääsy tietoihin, voit nopeasti etsiä tietoja levyltä siirtymällä asemaan ja etsimällä tiedoston nimen perusteella.
  • Tallentaa kaikki ohjelmat tietokoneelle. Kaikki ohjelmien suorittamiseen tarvittavat tiedostot ovat kiintolevyllä.
  • On olemassa kiinteitä kiintolevyversioita, joita löytyy tietokoneen sisältä ja irrotettavat, jotka voidaan purkaa ja siirto käytettäväksi toisella tietokoneella.
  • Voidaan käyttää virtuaalimuistina, jotta päämuisti voi suorittaa enemmän prosesseja.