Skip to content

Kuinka yhdistää näppäimistö Android-laitteeseeni? – USB ja Bluetooth

28 de maaliskuu de 2022
teclado mouse laptop 18710

Jos käytät joko tablettia tai matkapuhelinta, jossa on suuri näyttö, on normaalia, että haluat käytä näppäimistöä kirjoittaaksesi helpommin. Android-laitteille on olemassa erityisiä näppäimistöjä, joissa on tulot. On kuitenkin olemassa tapoja käyttää tavallista USB-näppäimistöä Android-laitteessa.

Mitä tarvitsen USB-näppäimistön kytkemiseksi laitteeseeni?

USB-näppäimistön liittämiseksi Android-laitteeseen sinun on käytettävä USB-USB Type-C -sovitin. Mikä on tulo Android-laitteille yleensä. Tämä sovitin on suhteellisen halpa ja helppo hankkia.

Yksi OTG-sovitinkaapeli

OTG-sovitinkaapelilla on monia muita käyttötarkoituksia kuin pelkkä USB-näppäimistön liittäminen laitteeseen, jossa on USB Type-C -tulot. Jos ei, myös kytke oheislaitteet USB-lähdöillä USB Type-C -liitännöillä varustettuun laitteeseen, kuten Android-laitteisiin.

Kuinka liitän sovittimen Androidiin?

Sovittimen liittäminen Android-laitteeseen on erittäin helppoa. OTG sovitinkaapeli Siinä on yksi USB-tulo ja yksi USB Type-C -lähtö. Sinun on liitettävä sovitin matkapuhelimeen USB-tyypin C-tulon kautta (yleinen tulo mobiililaitteille). Kun näppäimistö on liitetty, liitä näppäimistö USB-tulon kautta ja liitännät on tehty.

Kuinka voin määrittää USB-näppäimistöni, kun se on liitetty?

Jos kaapeli toimii oikein ja Android-laite ja näppäimistö on kytketty, näet ilmoituksen, joka osoittaa, että näppäimistö on kytketty laitteeseen. Nyt sinun on varmistettava, että se on määritetty oikein, ennen kuin alat käyttää sitä.

Asetusten tekemiseksi sinun on mentävä laitteesi asetusvalikosta kohtaan Asetukset > Kielet ja tulot > Syöttötavat ja näppäimistö. Valitse tästä osiosta fyysinen näppäimistö, niin voit käyttää näppäimistöäsi Android-laitteellasi.

Tärkeä huomioitava yksityiskohta on se virtuaalinen näppäimistö ei ole käytettävissä jos fyysinen näppäimistö on kytketty. Tämä ei ole suuri komplikaatio, mutta se on yksityiskohta, joka on otettava huomioon käytettäessä Android-laitetta näppäimistön kanssa. Ota myös huomioon, että voit liittää kynäasemia Android-matkapuhelimeesi tällä sovitinkaapelilla.

Mitä minun pitäisi tehdä yhdistääkseni Bluetooth-näppäimistöni?

Android-laitteissa on olemassa kahdenlaisia ​​langattomia yhteyksiä: WiFi ja Bluetooth. WiFi-verkon avulla voit yhdistää matkapuhelimen tietokoneisiin tai muihin laitteisiin. Vaikka Bluetooth-yhteyttä käytetään pääasiassa linkitä minkä tahansa tyyppinen oheislaite.

Siinä tapauksessa, että haluat käyttää näppäimistöä langattomalla yhteydellä, yhteys on paljon yksinkertaisempi, koska ei vaadi OTG-sovitinkaapelia. Android-laite itse tunnistaa näppäimistön, jos se on yhdistetty Bluetoothin kautta. Joten sinun tarvitsee vain luoda yhteys laitteen ja oheislaitteen välille.

Avaa Android-laitteeni Bluetooth-asetukset

Ensinnäkin sinun on kytkettävä Android-laitteesi Bluetooth-yhteys päälle, jotta voit aloittaa pariliitoksen muodostamisen. Tämä on jotain, mitä sinun on tehtävä alkaen Asetukset > Yhteydet > Bluetooth ja aktivoi Android-laitteesi Bluetooth-yhteys, sinun on yhdistettävä Bluetooth-näppäimistö laitteeseen.

Kytke näppäimistö päälle kytkeäksesi sen laitteeseeni

Näppäimistön tapauksessa prosessi on yksinkertaisempi: kun olet varmistanut, että se on ladattu, sinun on aktivoitava näppäimistön langaton yhteys. Noudata ohjeita (nämä riippuu näppäimistön mallista). Kun olet varma, että näppäimistö on päällä, sinun tarvitsee vain muodostaa pariliitos laitteeseesi.

Suorittaaksesi pariliitoksen, siirry Android-laitteen yhteysasetuksiin Bluetooth-osiossa ja löytää käytettävissä olevat laitteet. Kun olet löytänyt näppäimistön, sinun on valittava se, jotta voit muodostaa yhteyden Android-laitteen ja näppäimistön välille. Sitten voit käyttää sitä laitteellasi. Jos tämä ei toimi, sinun on varmistettava, ettei sinulla ole Bluetooth-ongelmia.

usb-näppäimistön kirjoittaminen

OTG sovitinkaapeli helpottaa oheislaitteiden löytämistä joissa on erityisesti Bluetooth-yhteys. Android-laitteeseen on kuitenkin mahdollista liittää mikä tahansa Bluetooth-oheislaite.

Joten sinun on arvioitava, mikä vaihtoehdoista on sinulle paras ja käyttää laitteessasi haluamiasi oheislaitteita, kunhan niissä on Bluetooth- tai USB-lähtö, voit käytä mitä tahansa oheislaitetta Android-laitteellasi.