Skip to content

Kuuden sigman laskutoimituksen tekeminen Excelissä ja prosessin laatutason mittaaminen (esimerkki)

26 de elokuu de 2021
pantalla pc graficos

Six Sigma -menetelmä. Se on luotu varten saada parempi suorituskykyarvio ja siten kerätä tietoja saadakseen laadukkaan tilastollisen mallin ammattitasolla. Siksi opetamme sinulle Kuinka tehdä kuusi Sigma -laskua Excelissä ja mitata laatupisteet prosessista.

Six Sigma keskittyy prosessivirheiden vähentämiseen ja ymmärtämiseen, kun tuotetta luodaan, toistuvia prosesseja ja tuo täydellisyyttä tarjoamaansa laatuun. Miten? Ongelmien korjaaminen ennen niiden syntymistä. Tarjoaa hallinta- ja laatumallin, jossa on viisi vaihetta menestyksen varmistamiseksi:

 1. Määritellä: Ota huomioon, mitkä osatekijät arvioidaan.
 2. Koko: Pyri tietämään tuotteen tila ja onko siinä vikaa.
 3. Analysoida: Ongelman syytä etsitään.
 4. Parantua: Kaikki tarvittavat toimenpiteet toteutetaan tämän ongelman parantamiseksi ja virheettömyyden poistamiseksi.
 5. Ohjaus: Toimenpiteillä varmistetaan prosessin tehokas jatkuvuus.

Uutena yrittäjänä haluat varmasti ottaa tämän menetelmän käyttöön työpaikallasi voidaksesi menestyä tarjoamalla tuotetta. Onneksi Excelillä on erilaisia ​​kaavoja, jotka voivat auttaa meitä, katsotaan alla, kuinka tehdä kuusi sigmalaskentaa ja mitata laatupisteet prosessista.

Kuusi sigmalaskelmaa Excelissä

Tämän muodon laskeminen Excelissä on erittäin helppoa. Tässä näytämme, miten se tehdään:

 • Sinun olisi pitänyt lisätä taulukko, jossa on rivejä ja sarakkeita, jotka sisältävät toimintojasi, merkintöjäsi, vikoja ja mahdollisuuksia.
 • Otetaan esimerkki: pizzamyynti, jossa sinun on otettava huomioon esimerkiksi taikinan valmistus, leivonta ja asiakastoimitus.
 • Kun löydämme sen panokset ja viat, jaamme prosessin kaikki osat.
 • Nyt, keinoin DPMO löydät vian miljoonaa mahdollisuutta kohden.
 • Sinun on laskettava se ennen kuin aloitat tämän vaihe vaiheelta.
 • Kun tämä on tehty, aloitetaan konversioarvon etsiminen 6 sigma -taulukosta, jonka voit hankkia Internetistä.
 • Muunna kaikki DPMO: ssa saadut arvot ja hanki likimääräiset elementit. Tällä tavalla jo saat sigmatasosi DPMO: n Excel -taulukosta.

Yeld ja Z taulukoissa kuuden sigman laskemiseksi Excelissä

 • Samalla tavalla joudut laskemaan aikaisemmin ja saamaan tapahtumat virheettömiksi.
 • Prosenttiosuuden laskemiseksi sinun on luotava Excel -taulukko, jossa on nämä tiedot
 • Toisessa laatikossa kerro 100: lla jokainen näistä tuloksista ja etsi kuuden sigman taulukosta likimääräisiä tietoja löytääksesi kyseisen prosenttiosuuden arvosta.

Yllä olevat menetelmät ovat likimääräisiä arvoja, mutta jos haluat tarkan arvon, tämä on paras vaihtoehto sinulle. Sinun on luotava taulukko ”Käänteinen normaali jakauma” tällä kaavalla ja niin voit saada sigman laskennan.

 • Sinun tarvitsee vain syöttää kaava, tehdä sulu ja lisätä arvo ilman virheitä, napsauta tulla sisään ja siirrä sitten tämä kaava alas viimeiseen ruutuun.
 • Nyt vain vihdoin saada sigma -arvo, Sinun on lisättävä virheettömästi suorittamasi toiminnon arvo + 1,5, ja se antaa sinulle automaattisesti operaation sigma -arvon ja antaa tarkat ja likimääräiset arvot.

Tällä tavalla voit laskea jokaisen prosessisi sigmatason helposti millä tahansa näistä elementeistä, valitse haluamasi vaihtoehto menestyäksesi.

Mitä hyötyä saat kuuden sigman noudattamisesta?

työpöytä, jossa tietokone, lakanat ja laskin

Ensinnäkin tuotteen ominaisuuksia parannetaan ja tuotetaan enemmän tuloja. Lisäksi säästät rahaa, välttää tulevia vahinkoja virheen vuoksi.

Tämän menetelmän luomisesta saat todella paljon hyötyä. Toivomme, että tänään annetut tiedot auttavat sinua parantamaan liiketoiminnan laatua ja menestymään. Älä unohda jakaa.