Skip to content

Kuution tilavuuden laskeminen Excelin avulla askel askeleelta (esimerkki)

27 de elokuu de 2021
estadisticas

Oletko koskaan miettinyt miten laske tilavuus geometrinen kuva Excelillä? totuus, muoto ja menetelmä, jolla tämä tehtävä suoritetaan, on yksinkertainen ja melko dynaaminen, jos käytät asianmukaisia ​​vaiheita Excel -laskentataulukoissa nopeasti.

Tämä osoittaa sen Excel Sillä on useita toimintoja yhtälöiden ja talousoperaatioiden ratkaisemiseen, erilaisten monimutkaisten tilanteiden oppimiseen ja ymmärtämiseen. Samoin, jos on vaikeuksia ymmärtää, miten geometrisen kuvan tilavuus lasketaan, täältä löydät kaiken tarvitsemasi.

Mikä on kuutio tai heksaedri?

Se tunnetaan nimellä a geometrinen kuva joka on yhdistetty kolmella ulottuvuudella, joiden pinnat ovat oikeasuhteisia ja jotka voidaan lisäksi luokitella rinnakkaisiksi, koska ne ovat kaikin puolin neliömäisiä ja yhdensuuntaisia ​​kaksittain.

Kuinka voit laskea laskentataulukon kuution tilavuuden?

Laskentataulukosta on usein hyötyä yksinkertaisesti luettelon tai pivot -taulukoiden tekemiseen helposti, mutta samoin Word -sivu voi tehdä sen samalla tarkkuudella, Excel se tarjoaa meille paljon enemmän.

sininen kannettavan tietokoneen animaatio

Silti todellinen sydän arkki laskeminen Se on sama laskelma, koska se on ohjelmoitu suorittamaan matemaattisia operaatioita pieninä tai suurina määrinä välittömästi.

Tällä ideoiden järjestyksellä voit laskentataulukkoon kirjoittaa nämä kolmen tyyppiset asiat luodaksesi järjestyksen tiedoista ja aloittaaksesi toimintaa laskelmat, jotka ovat;

  • Sanat, tekstit
  • Numerot (172507)
  • Kaavat (= 4/5)

Kolmas tyyppi on se, jota käytät kuution tilavuuden laskutoimituksen suorittamiseen, alkaen tästä merkistä ”= 1” tällä tavalla Excel tietää, että se aloittaa matemaattiset operaatiot.

Laskimen käyttäminen kaavojen kirjoittamiseen

On tavallista kirjoittaa Excelissä kaavoja, joissa on numeroita tehtävän suorittamiseksi, ja on yksinkertaista hallita tämä, jotta voidaan aloittaa laskenta geometrinen tilavuus.

Nämä luvut otetaan esimerkkinä ”927 2,8-1,005”; valitse nyt mikä tahansa solu ”A3” ja kirjoita seuraava soluun; = 927 / (2.8-1.005) laskentataulukon yläpalkissa, joka näkyy suorakulmaisena.

Paina näppäimistön painiketta ”ENTER tai ENTER”Valitun solun suorittaa tämä toimenpide ja se palauttaa heti tuloksen.

Jos kyseessä on solu, johon haluat kirjoittaa numeeriset komennot tai teksti, taulukon yläosassa olevassa suorakulmaisessa ikkunassa se näyttää peilinä kirjoittamasi.

Käyttämällä sulkeita huolellisesti ja asianmukaisesti voit myös kirjoittaa rivejä monimutkaisia ​​kaavoja esimerkiksi; = ((1726-104) / (2,3 * 0,9) -1) / (28 ^ 2-1,005 / 0,7).

Vaihtoehtoisesti, jos aloitat kaavaviivan merkeillä; =, + tai – mutta et halua Excelin pitävän sitä kaavana, jatka apostrofilla ”(’)”, tämä pysyy näkymätön eikä heijastu soluun.

Tällä tavalla Excel käyttää pisteitä tai pilkkuja desimaaleihin riippuen asetuksista, jotka teet Windowsissa desimaaleja syötettäessä. On kätevää käyttää numeronäppäimistön pisteitä, jotka Excel tulkitsee puolipisteiksi kyseisen järjestelmän asetuksista riippuen.

Muista, että tähti onko hän kertoimen merkki

  1. laskentataulukossa ja caret on (^) käytetään osoittamaan laskentataulukolle, että se on teho. Kun tämä on selitetty askel askeleelta, voit suorittaa äänenvoimakkuuden laskennan Excelin ollessa auki ja tehdä seuraavat 4 vaihetta: Uudessa laskentataulukossa napsautat solua ”A1”
  2. ikkunan vasemmassa yläkulmassa.
  3. Valitse solusta tyyppi ”puoli” ja jatka painamalla ”Enter” siirtyäksesi soluun ”A2”. Nyt kaveri ”Tilavuuskuutio”
  4. solussa ”A2” ja paina sitten oikeaa nuolinäppäintä siirtyäksesi soluun ”B2” ja aseta seuraava; ”= B1 ^ 3” ilman lainausmerkkejä.

Napsauta hiiren kakkospainikkeella solua ”B1” solun ”B2” yläpuolella, aseta kuution pituus ja solu ”B2” näyttää tuloksen.