Skip to content

Numeroinnin ja luettelomerkkien lisääminen kappaleisiin Adobe InDesign cc: llä – erittäin helppoa

24 de elokuu de 2021
Logo de Adobe InDesign cc

Adobe InDesign on sovellus, joka on suunniteltu luomaan esitteitä, reseptejä, julisteita, kirjoja, esitteitä, muiden joukossa. Numerointi tai luettelomerkit ovat hyvin käytetty näkökulma asiakirjan järjestämiseen ja visuaaliseen ilmeeseen. Jos et osaa käyttää tätä ohjelman toimintoa, selitämme tässä artikkelissa kuinka lisätä numerointi ja luettelomerkit kappaleisiin Adobe InDesign cc: n avulla.

Kuinka lisätä numerointi ja luettelomerkit kappaleisiin Adobe InDesign cc: n avulla?

Muista ero: jos valitset luodit, jokainen kappale alkaa symbolilla; Jos valitset numeroinnin, jokainen kappale alkaa kirjaimella tai numerolla ja sen jälkeen erotin, joka voi olla sulu, väliviiva tai välilyönti. Voit tehdä sen seuraavasti:

 1. Avaa Adobe InDesign -sovellus.
 2. Avaa muokattava asiakirja.
 3. Valita ”Tekstityökalu”. JATämä palkki on vaakasuunnassa asiakirjan yläosassa. Kun valitset tämän vaihtoehdon, ohjauspaneeli avautuu.
 4. Etsi vaihtoehto ohjauspaneelista ”Kappaleen muoto” sijaitsee paneelin vasemmassa yläkulmassa. Napsauta tätä painiketta, niin näet palkin, jossa on useita vaihtoehtoja, joita Adobe InDesign tarjoaa kappaleen muokkaamiseen. Niistä voit visualisoida luettelomerkit ja numerointipainikkeet.
 5. Valitse kappale johon haluat sijoittaa luodit tai numeroinnin.
 6. Napsauta painiketta luoteja tai painikkeessa numerointi. Adobe InDesign lisää kappaleeseen heti luettelomerkkejä tai perusnumeroinnin.

Kiinnostavat tiedot:

 • Luettelomerkit ja numerointi ovat hyödyllisiä, jos haluat luoda ja lisätä asiakirjaan sisältöhakemiston.
 • Jos käytät numerointia kunkin kappaleen tunnistamiseen, nämä numerot päivittyvät automaattisesti jos lisäät tai poistat kappaleen.
 • Luodit voidaan sijoittaa yhteen kappaleeseen ja muihin numeroihin.
 • Jos haluat näiden olevan eri väriä kuin kappaleessa, voit värittää luodit ja numerot. Tämä saavutetaan luomalla kappale- ja merkkityylejä.

Kuinka tehdä muutoksia luettelomerkkeihin ja numerointiin Adobe InDesign cc: ssä?

 1. Valitse kappale Se sisältää luodit tai numeroinnin.
 2. Paina Alt -näppäintä ja napsauta luettelomerkkiä tai numerointia tämä on mahdollista sisään Windows. Paina vaihtoehtoa ja napsauta luodin- ja numerointipainiketta, jos käytät Mac OS -tietokonetta.
 3. Heti näkyviin tulee valintaikkuna, jossa voit tehdä muutoksia luodin tyyliin tai numerointiin.
 4. Valitse näkymän tyyppi haluat (luoti tai numerointi). Ja aloita muutosten tekeminen:

Luodin muutokset

 • Ensimmäinen muutos, jonka voit tehdä, on ”Sarjakuvahahmon tyyli”.
 • Jos haluat lisätä toisen luodityylin, joka ei näy tämän ikkunan luettelossa, napsauta ”Lisää” -painiketta.
 • Toinen ponnahdusikkuna tulee näkyviin välittömästi; Valitse ”Fonttiperhe” -vaihtoehdosta haluamasi fontti, ja erilaisia ​​luettelomerkkejä tulee näkyviin. Valitse suosikkisi, napsauta Muista fontti -ruutua (kun painat tätä vaihtoehtoa, tämä luettelomerkki tulee aina näkyviin, vaikka vaihdat fonttia), napsauta ”Lisätä” ja sitten ”okei”.

Yksinkertainen Adobe InDesign -logo

 • Sitten voit lisätä myöhemmin tekstielementin (pitkä tai lyhyt tila, piste, pitkä tai lyhyt viiva tai muita vaihtoehtoja); Voit tehdä tämän napsauttamalla avattavaa nuolipainiketta (>) Lähetä teksti -ruudun vieressä.
 • Osassa ”Luodin sijainti tai numerointi” voit muuttaa ”Tasaus” (vasemmalle, keskelle tai oikealle), ”Vasen sisennys” (etäisyys viivoista sisennetty) ja ”Ensimmäisen rivin sisennys” (Tämä on ihanteellinen kappaleille, jotka sisältävät useamman kuin yhden rivin.)
 • Kun olet tehnyt kaikki tarvittavat muutokset, tallenna tehdyt muutokset painamalla ”OK”.

Numeroinnin muuttaminen:

 1. Valintaikkunasta löydät ensin ”Numerointityyli” -osion.
 2. Vaihtoehdossa ”Muoto” (valitse, käytätkö muun muassa numeroita, kirjaimia tai roomalaisia ​​numeroita) ja ”Numerot” (Voit valita numeroa edeltävän elementin; voit valita pisteen, sulkeiden, lyhyen, pitkän välilyönnin tai muun)
 3. Valitse Luettelomerkki tai numerointi -osiossa kohdistus, sisennys ja ensimmäisen rivin sisennys.

Jos tavoitteesi on luetella paljon kohteita, on parasta luoda monitasoinen sekamuotoinen tai numeroitu luettelo InDesignin avulla. Tämä on helppokäyttöinen sovellus, jonka avulla voit luoda upeita asiakirjoja muutamassa minuutissa. Nyt tiedät kuinka lisätä numerointi ja luettelomerkit kappaleisiin Adobe InDesign cc: n avulla.