Skip to content

Quartile -toiminnon käyttäminen Excelissä neljännesosien luomiseksi helposti

26 de elokuu de 2021
ilustracion manos y laptop

Tässä artikkelissa opit käyttämään kvartiilitoiminto Microsoft Excelissä luoda kvartiileja muiden työkalujen lisäksi, joita voit käyttää tämän monikäyttöisen sovelluksen kanssa. Jos haluat oppia lisää Microsoft Excelistä, jatka lukemista. Mutta jotta voit tehdä sen, mitä opetamme sinulle täällä, sinun on ensin ladattava ja asennettava Microsoft Office.

Useimmilla ihmisillä, joiden tietokoneessa on Windows, on toimistopaketin muodostavat sovellukset. Niiden joukossa on Word, tunnettu työkalu asiakirjojen laatimiseen ja muokkaamiseen pääasiassa. Powerpoint, jonka avulla voit suunnitella dioja, joissa on kuvia ja ääntä työhösi, opintoihisi tai vain huvin vuoksi.

Publisher, palvelu, jonka avulla voit muun muassa tehdä, suunnitella ja muokata kutsukortteja, esitteitä, kalentereita, aikatauluja ja jopa tehdä ravintolavalikon. Outlook, sähköpostipalvelu, joka tunnettiin aiemmin nimellä Hotmail, ja jotkut muut tämän toimistopaketin muodostavat sovellukset. Mutta tänään puhumme erityisesti yhdestä: Microsoft Excel.

Monet meistä ovat nähneet tämän sovelluksen tietokoneellamme jo vuosia, mutta mihin se on tarkoitettu ja mitä voimme tehdä sen kanssa? Ensinnäkin sinun on tiedettävä, että toimisto-ohjelmisto ja kaikki sen sisältämät sovellukset luotiin pääasiassa helpottaa toimistotyötä.

Nämä sovellussarjat ovat kuitenkin monitahoisia, eikä sinun tarvitse laajaa ohjelmointitaitoa oppiaksesi käyttämään niitä. Se ei myöskään ole tarpeen, kun kyseessä on Microsoft ExcelAsiantuntijana oleminen on matematiikkaa tai laskentaa yleensä, koska toiminnot suoritetaan automaattisesti, jolloin voit oppia käyttämään kaikkia Excel -kaavoja laskentataulukossa

Niille, jotka eivät ole koskaan käyttäneet tätä sovellusta, se saattaa vaikuttaa aluksi monimutkaiselta, mutta se on todella helppokäyttöinen ja sitä käytetään monenlaisten päivittäiseen elämääsi liittyvien toimintojen suorittamiseen. Seuraavassa lohkossa puhumme joistakin näistä.

Kuinka käyttää Exceliä jokapäiväisessä elämässä?

Microsoft Excelin käyttö on yleistymässä. Vaikka se on aina ollut eturintamassa laskentataulukko -ohjelmistojen osalta, ja vielä enemmän työ- ja ammatillisella alalla, sen käyttö jokapäiväisessä elämässä on myös yleistynyt.

Excel sallii sen järjestää ja hallita kotitalouskuluja, tunnista kulutyypit ja arvioi ne, joita sinulla on kuukaudessa, seuraa pankkitiliäsi ja analysoi kiinnitykset, lainat ja luottokortit. Tämän saavuttamiseksi helposti on tärkeää, että opit jakamaan lukumäärän Excel -taulukkoon.

Lisäksi Excelissä voit myös luoda budjetteja menot ja tulot Arviot, voit luoda luettelon perheestä ja ystävistä ja heidän yhteystiedoistaan, luoda aikatauluja ja luettelon kotitehtävistä ja askareista.

Jos järjestät tapahtuman, voit myös kirjoittaa muistiin vierailijoiden luettelon, paikat pöydissä, tapahtuman reitin, musiikin, lahjalistan jne.

Siksi Excel on todella hyödyllinen ohjelma jokapäiväisessä elämässä. Nyt voimme tehdä muita asioita Excel, heistä tekevät kvartiileja. Jos et tiedä mitä kvartiilit ovat ja mihin ne on tarkoitettu, selitämme sen sinulle myös täällä.

Mitä kvartiilit ovat ja miten Excelin kvartiilitoimintoa käytetään niiden luomiseen?

Excel muodossa ja tiedoissa

The kvartiilit ovat arvoja, jotka jakaa datanäyte neljään yhtä suureen osaan. Näitä käytetään usein kysely- ja myyntitiedoissa väestön jakamiseksi ryhmiin. Voimme esimerkiksi käyttää ”kvartiili” -funktiota määrittämään väestön korkeimmat 25 prosentin tulot.

Tässä mielessä katsotaan nyt, miten sitä käytetään Excelissä. Ensinnäkin, muista, että funktion syntaksi ”Quartile”, sisältää kaksi vaadittua argumenttia: Matrix ja Quartile.

Ensimmäinen viittaa numeeristen arvojen solualueeseen, jonka kvartiilin haluat saada. Ja toinen osoittaa saatavan arvon.

Tämän tietäessä on tarpeen rajata tiettyjä havaintoja. Jos taulukko -argumentti on esimerkiksi tyhjä, kvartiili palauttaa #NUM! tai #ARVO!.

Jos kvartiili -argumentti ei ole kokonaisluku, se katkaistaan. Ja jos kvartiili -argumentti <0 tai jos kvartiili -argumentti> 4, kvartiili palauttaa #NUM! tai #ARVO!.

Lisäksi toiminnot MIN, MEDIUM ja MAX ne palauttavat saman arvon kuin NELJÄNNES, kun kvartiili -argumentti on 0 (nolla), 2 ja 4 vastaavasti.