Skip to content

Aloittaminen Android 8.0 Oreo -vinkeistä

31 de toukokuu de 2021
Android Oreo Featured 3

Jokaisessa mobiililaitteiden ja työasemien uudessa versiossa on paljon uusia parannuksia ja ominaisuuksia. Android ei ole poikkeus, ja jos olet uusi Android Oreo, tässä on joitain hyödyllisiä vinkkejä joidenkin sen uusien ominaisuuksien käyttämiseen.

Torkkuilmoitukset

Jos saat ilmoituksen, jota et halua käsitellä heti, mutta tarvitset myöhemmin, voit käyttää Oreon ilmoituksen torkkutoimintoa. Voit torkuttaa ilmoituksen ja asettaa sen näyttämään tietyn ajan. Kun saat ilmoituksen, pyyhkäise sitä hitaasti joko oikealle tai vasemmalle, kunnes näet rataskuvakkeen ja napautat kelloa. Ilmoitus torkkuu oletuksena yhden tunnin ajan, mutta voit muuttaa sen arvoksi 15 minuuttia, 30 minuuttia tai kaksi tuntia. Huomaa, että jos pyyhkäiset ilmoituksen liian nopeasti, se hylkää sen, joten muista siirtää se hitaasti.

Google Play Protect

Vaikka tämä ylimääräinen suojausalusta on saatavana kaikille Androidin moderneille versioille nyt, se on peräisin Oreolta. Se tarjoaa haittaohjelmien suojauksen, turvallisen selaamisen Chromessa ja laitteen suojauksen, jos se katoaa tai varastetaan. Se suojaa puhelinta tai tablettia haittaohjelmilta taustalla 24/7 tai voit suorittaa tarkistuksen manuaalisesti. Alustan Etsi laite -ominaisuuden avulla voit etsiä kadonneen tai varastetun puhelimen ja lukita tai pyyhkiä sen tarvittaessa. Kun selaat verkkoa Chromessa, olet suojattu myös ilkeiltä tietojenkalastelusivustoilta. Lisätietoja on artikkelissamme miten Google Play Protect otetaan käyttöön.

Älykäs tekstin valinta

Kun on kyse tekstin kopioimisesta ja liittämisestä mihin tahansa mobiililaitteeseen, kokemus on aina vaikeampi kuin tietokoneella. Google kuitenkin yrittää tehdä siitä helpompaa Oreon älykkään tekstin valinnan avulla. Kun painat ja pidät tekstilohkoa painettuna, sinun on myös saatava vaihtoehto asiaankuuluvasta sovelluksesta, johon voit siirtyä. Tämä toimii parhaiten puhelinnumeroille, osoitteille ja sähköposteille. Esimerkiksi, kun valitset puhelinnumeron, Dialer tulee näkyviin pikakuvakkeena. Tai valitsin alla olevasta esimerkistä osoitteen ja se antaa mahdollisuuden pudottaa se suoraan Google Mapsiin.

Videot Picture-in-Picture-tilassa

Picture-in-Picture (PiP) -tila alkoi hieman karkeasti, mutta on parantunut viime päivitysten myötä. Myös muut sovellukset, kuten VLC, tukevat sitä nyt. PiP: n avulla voit tehdä tehtäviä, kuten muokata asiakirjaa tai surffata verkossa, ja samalla pitää silmällä videota pienemmässä kelluvassa ikkunassa sivulle. Katso vaiheittaiset yksityiskohdat sen käytöstä artikkelistamme kuinka käyttää PIP-tilaa Oreossa.

Androidin uudet versiot näyttävät tulevan paljon nopeammin kuin uudet laitteistot. On mielenkiintoista huomauttaa, että tällä hetkellä Android 8.0 toimii hyvin pienellä määrällä Android-laitteita. Tämän kirjoituksen aikaan se leijui noin 1%: n mukaan Googlen mukaan Android-kehittäjien sivusto.

Suurin osa laitteista ravistaa edelleen vanhempia makuja, kuten Marshmallow, Nougat ja Lollipop. Tämä tarkoittaa, että et ehkä näe Oreoa, ennen kuin se on lopulta otettu käyttöön laitteellasi tai päivität uuteen. Ja kun ostat uuden laitteen, sillä voi olla vielä uudempi versio. Edistyksen myötä joitain ominaisuuksia, kuten Google Play Protect, on lisätty vanhempiin versioihin. Ja jos saat uudemman laitteen, Picture-in-Picture-kokemus on mukava saada.

Jos olet Android-laitteen omistaja, käyttääkö se jo Oreoa? Jätä kommentti alla ja kerro siitä meille.