Skip to content

Hanki työpäiväsi hallinta LeechBlockin avulla

28 de toukokuu de 2021
image31

Pystytkö laskemaan tarkasti, kuinka suuri osa päivästäsi imeytyy ajan tyhjiöön YouTube, Facebook, ja muut riippuvuutta aiheuttavat aikaa tuhlaavat verkkosivustot?

Se tapahtuu kaikille, istut alas ja aloitat sähköpostin kirjoittamisen pomollesi, kun huomaat työtoverin viestin, joka linkittää hauskaan ninja-kissavideoon tai sarjakuvaan. Ennen kuin tiedät sen, olet katsellut ensimmäistä ja siirtynyt vielä kuuteen, hoppu menee 2 tuntia, jonka olisi pitänyt olla työaikaa. Ratkaisu?? LeechBlock!

Asenna LeechBlock for Firefox

1. Vierailla Virallinen Mozilla-lisäosa LeechBlockille ja Klikkaus Lisää Firefoxiin.

2. Ohjelmiston asennuksen ponnahdusikkunan pitäisi tulla näkyviin. Kun se on saatavilla, Klikkaus Asenna nyt.

3. Kun asennus on valmis, sinun on Käynnistä Firefox uudelleen ennen kuin voit käyttää LeechBlockia.

Kuinka määrittää ja käyttää LeechBlockia

4. Kun olet asentanut Firefoxin ja käynnistänyt sen uudelleen, uusi LeechBlock-vaihtoehto tulee näkyviin Työkalut pudotusvalikosta. Ensimmäinen paikka mennä on LeechBlock> Asetukset.

5. Asetusvalikossa LeechBlock tekee jotain uraa ja vie sinut oikeaan paikkaan aloittaaksesi sen asettamisen. Kohdassa Lohkosarja 1> Mitä estää kirjoita nimi tälle verkkosivustoryhmälle. Haluan nimetä sarjani sen mukaan, minkä tyyppisen median jokainen sivusto käsittää, joten tässä esimerkissä olen kutsunut sitä Video-sivustot. Aloita nyt alla olevan isomman tekstikentän kirjoittaminen verkkosivustojen osoitteita. Olla varma Lehdistö Tulla sisään jokaisen sivuston jälkeen, koska jokaisen on oltava omalla linjallaan. Koska olen soittanut tähän sarjaan Video-sivustot, Listasin sivustot, kuten YouTube, Megavideo, Veoh jne. Kun olet lopettanut tämäntyyppisten sivustojen luettelon, Klikkaus Seuraava.

6. Seuraavalla välilehdellä valitset Milloin estää. Tämä osa voi olla hieman hankala, mutta periaatteessa on neljä vaihtoehtoa.

  • A. Anna kellonaika, jolloin haluat estää verkkosivustot kokonaan
  • B. Aseta aikaraja näiden verkkosivustojen käytölle
  • C. Määritä vuorokaudenaika, jonka mukaan verkkosivustoilla on aikaraja
  • D. Estä nämä verkkosivustot tiettyihin vuorokauden aikoihin JA aikaraja niille sen jälkeen

Minulle vaihtoehto C toimii parhaiten. Alla olevassa kuvakaappauksessa olen asettanut työtietokoneeni vaihtoehdot siten, että työviikon aikana nämä sivustot rajoitetaan 15 minuutin käyttöön jokaista 2 tuntia kohden. Tämä skenaario antaa minulle tarpeeksi aikaa katsella uutisia tai opastusvideota, mutta ei salli minun tuhlata aikaa volkkareihin ja muihin hölynpölyihin.

7. Viimeisessä välilehdessä valitset Kuinka estää. Ylälaatikossa Tyyppi jonkin sisällä verkkosivuston osoite johon haluat ohjata sinut aina kun vierailet sivustolla estoluettelostasi rajoitettuina aikoina tai kun aikaraja loppuu. Minulle tämä ei ollut järkevää, olen ohjaanut kaikki selaimet siirtymään suoraan osoitteeseen 🙂

Alla on neljä valintaruutua. Oletuksena sinun pitäisi Tarkistaa Estä aktiivisesti näiden sivustojen sivut, kun ajanjakso on syötetty tai aikaraja ylitetty ja myös Tarkistaa Laske näillä sivustoilla vietetty aika vain, kun selainvälilehti on aktiivinen. Seuraavat kaksi keskiruutua sinun on päätettävä itse, mikä toimii parhaiten, mutta jos valitset molemmat, et voi säätää LeechBlock-asetuksia, ennen kuin et ole enää estetyssä aikataulussa, joten ole varovainen.

8. Oletetaan, että työskentelet satunnaista aikataulua etkä halua asettaa ennalta määritettyä ajanjaksoa, jolloin sivustoja rajoitetaan. Tässä tapauksessa voit käyttää LeechBlockin Lockdown-ominaisuutta. Määritä ensin verkkosivustoluettelosi asetusvalikossa, mutta lähteä Milloin estetään välilehti tyhjä. Seuraavaksi Firefoxista Klikkaus Työkalut> LeechBlock> Lukitus.

9. Lukituksen ponnahdusikkunassa Valitse an ajan määrä haluat, että jokainen verkkosivustojoukko lukitaan. Lukitus käynnistyy toisen kerran Lehdistö OK joten varmista, että olet saanut kaikki valmiit valmiiksi ennen Napsauttamalla se. Esimerkissä estän kolme erilaista verkkosivustoa 3 tunniksi alkaen nyt!

Kaiken kaikkiaan LeechBlock on raskas aikaa säästävä työkalu, joka tarjoaa enemmän mukautuksia ja ominaisuuksia kuin mikään muu aikaa säästävä työkalu.

LeechBlockin ainoa haittapuoli on, että se on saatavana vain Firefoxille, joten jos olet kuin minä ja sinulla on useita selaimia, sinun on silti harjoitettava kunnollista tahdonvoimaa.