Skip to content

Jaettujen kokemusten käyttöönotto ja käyttö Windows 10: ssä

27 de toukokuu de 2021
shared exp win 10

Alkaen Windows 10 Anniversary Update, Shared Experiences (Rooma-projekti) toimi vain Windows 10 -laitteiden välillä. Creators Update -sovelluksesta (versio 1703) alkaen tämä kätevä ominaisuus antaa sinun aloittaa tehtävän yhdellä laitteella ja viimeistellä sen toisella. Sen avulla voit myös määrittää kaukosäätimen tai kumppanisovelluksen toiselle tietokoneelle tai mobiililaitteelle. Se on verrattavissa Applen kanavanvaihto-ominaisuus.

Windows 10: n jaetut kokemukset

Jaettujen kokemusten ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä Asetukset> Järjestelmä> Jaetut kokemukset ja kytke kytkin päälle tai pois päältä. Huomaa, että täältä voit myös jakaa tai vastaanottaa tietoja vain laitteistasi tai lähistöllä olevista laitteista.

Koska tämä on suhteellisen uusi ominaisuus, harvat sovellukset hyödyntävät sitä, koska kehittäjät eivät ole vielä ottaneet sitä käyttöön. Sovelluksesta riippuen voit kuitenkin käyttää sitä kauko-ohjaussovelluksiin, jakaa verkkolinkkejä tai lähettää viestejä laitteiden välillä, kuten Windows 10, Windows 10 Mobile, Xbox, iOS ja Android. Toivottavasti, kun Fall Creators -päivitys julkaistaan ​​myöhemmin tänä vuonna, useat sovellukset hyödyntävät Jaetut kokemukset -ominaisuutta.

Pari sovellusta, joihin on sisäänrakennettu jaettujen kokemusten ominaisuus, ovat Sharame (Android-asiakas) ja Muistio U. Alla olevassa esimerkissä näet UWP Notepad U -sovelluksen. Se on yksinkertainen kevyt muistilappusovellus, jonka avulla voit luoda tekstitiedostoja ja sisäänrakennetulla Project Rome -ominaisuudella voit napsauttaa tietokoneen linkkiä ylhäältä työkaluriviltä ja löytää sitten laitteen, jonka kanssa haluat jakaa tiedoston. Kun lähetän tämän tekstitiedoston kannettavaan tietokoneeseen, Notepad U -sovellus avautuu siihen ja voin aloittaa uudelleen siitä, mihin jäin.

Notepad U on sovellus, joka käyttää Jaetut kokemukset -ominaisuutta. Voin lähettää tämän tekstitiedoston muille lähellä oleville laitteille ja lopettaa työskentelyn siitä, mihin jäin.

Jälleen on vaikea löytää sovelluksia, joissa on sisäänrakennetut jaetut kokemukset, eikä prosessi ole vielä täydellinen. Etsin Storesta Project Roomia ja sain kourallisen sovelluksia. Testattaessa Sharamea ja Notepad U: ta, minulla oli parhaat tulokset Notepad U: n kanssa. Sharame ei löytänyt Android-laitettani, ja se kaatui Windows 10 -tietokoneessani joka tapauksessa.

Esimerkki linkin jakamisesta laitteelta toiselle Sharame-sovelluksen kanssa.

Tietenkin tarvitset saman sovelluksen asennettuna molempiin laitteisiin, kirjauduttu sisään Microsoft-tilillesi ja jaetut kokemukset -ominaisuuden on oltava käytössä. Vaikka tämä ominaisuus on vielä lapsenkengissään, siitä voi tulla keskeinen osa Windows 10: tä eteenpäin. Varsinkin kun se integroituu Officeen.

Oletko käyttänyt jaettujen kokemusten ominaisuutta Windows 10: ssä? Jätä kommentti alla ja kerro meille, mitä mieltä olet siitä tai mikä sen potentiaali voisi olla.