Skip to content

Kartoita Active Directory ja Exchange-topologia automaattisesti

15 de kesäkuu de 2021
dark blue

Aiemmin tällä viikolla Microsoft julkaisi hienon työkalun nimeltä Microsoft Active Directoryn topologiakuvaaja. Se on ilmainen sovellus, joka lukee Active Directory -määritykset ActiveX Data Objectsin (ADO) avulla ja luo sitten yksityiskohtaisen Visio-kaavion Active Directory -ympäristöstäsi. Tämän työkalun suorittamiseen vaaditaan Visio 2003 tai 2007.

Jos valitset vaihtoehdon, se voi kartoittaa myös muita asioita, kuten Microsoft Exchange 200X -määritys- / palvelintopologian, toimialueet, sivustot, palvelimet, hallintoryhmät, reititysryhmät ja liittimet.

Tarkasteltaessa työkalua, kun käynnistät sovelluksen, sinulle näytetään monia vaihtoehtoja ja välilehtiä. Ne kaikki ovat itsestään selviä, mutta vain muutamia nopeita vinkkejä aloittamiseen:

1. Käy läpi kaikki välilehdet ja valitse kaikki kohteet, joiden avulla rakennat raporttisi.

2. Palvelin tekstilaatikko, Tulla sisään nimi AD-toimialueen ohjaimen ja Klikkaus Löydä! -painiketta. ADTD-työkalu löytää nyt AD- ja Exchange-topologian ja Piirrä! -painiketta ei enää harmaata.

Huomautus: Sinun on valittava ilmoitettavat Exchange-asetukset ENNEN kuin napsautat Löydä-painiketta. Sinulla on oltava Exchange-järjestelmänvalvojan käyttöoikeus, jotta voit kartoittaa Exchange-topologian ja määritykset.

3. Napsauta Piirrä! -painiketta. Tämä tulee tuoda markkinoille Microsoft Visio ja piirrä kaikki valitsemasi topologiakaaviot.

Yllä on esimerkkini siitä, mitä Visio rakensi minulle. Pidän todella siitä, miten se asettaa kaikki FSMO-roolin haltijat ja näyttää kaikki DC: t sekä Windows-version ja Service Packin. Koska olen Window Domain -järjestelmänvalvoja suurelle monikansalliselle yritykselle, etsin aina tällaisia ​​työkaluja, jotka helpottavat työni ERITYISESTI yritysostojen yhteydessä (teemme 3-5 kertaa vuodessa).