Skip to content

Käytä Google Assistantia lähellä olevien kappaleiden tunnistamiseen

1 de kesäkuu de 2021
couple listening to music headphones mobile featured

Googlen virtuaaliassistenttiteknologia, nimeltään ”Google Assistant”, on yrityksen digitaalinen avustaja, joka kilpailee Microsoftin Cortanan, Amazonin, kanssa Alexaja Applen Siri. Se löytyy Android-puhelimista ja -tablet-laitteista, älykaiuttimista, kuten Google Home, ja muista tietyistä älylaitteista. Kilpailijoiden tapaan tekniikka on jatkuvasti älykkäämpiä ja uusia ominaisuuksia.

Google Assistant Music Discovery

Tänään Google esitteli musiikin löytöominaisuuden, jonka avulla laitteesi voi ilmoittaa sinulle taustalla toistettavan kappaleen. Kun olet kutsunut Google Assistantin, voit sanoa ”Hei Google, mikä kappale tämä on?” tai ”Mikä on tämän kappaleen nimi?” kun musiikki soi lähellä. Musiikin kuunteleminen kestää muutaman sekunnin, ja tunnistamisen jälkeen se ponnahtaa esiin kortin, jossa on kappaleen nimi, esittäjä, albumi ja muut tiedot.

Esimerkiksi kappaleesta riippuen se voi antaa sinulle sanat, YouTube-linkin kappaleen videolle, linkin Google Musiciin (tietysti) kappaleen tai albumin ostamiseksi, linkin lisätietoon yhtyeestä tai artistista, ja joskus Spotify-suoratoistolinkki.

Tämä tekniikka ei ole mitään uutta. Itse asiassa Googlen omissa lippulaiva Pixel 2- ja 2XL-puhelimissa on passiivinen ”Now Playing” -kappaleen tunnistusominaisuus. Musiikin tunnistamiseen on myös kolmannen osapuolen sovelluksia, kuten Shazam. Ja muilla digitaalisilla avustajilla, kuten Cortanalla, on ollut tämä kyky Windows Phone 8.1: n jälkeen. Silti on mukava nähdä tämä on-demand-musiikin tunnistusominaisuus lisätty kaikkiin Android-puhelimiin, jotka voivat käyttää Google Assistantia, eikä vain uuteen Pixel 2 -puhelimet.

Musiikin löytöominaisuus alkoi ottaa käyttöön maanantaina, ja sen pitäisi olla käytettävissä kaikilla laitteilla, jotka pystyvät käyttämään Google Assistantia viikon loppuun mennessä. Pystyn käyttämään sitä onnistuneesti vanhemmassa Nexus 6P: ssäni Android Oreo 8.0.

Oletko Android-käyttäjä ja onnellinen siitä, että tämä vihdoin tuli Google Assistantiin? Jos et ole Android-käyttäjä, mitä sovellusta käytät lähellä olevien kappaleiden tunnistamiseen? Kerro meille alla olevasta kommenttiosasta.