Skip to content

Käytä Windows 10 Focus Assistia työskentelemään tai pelaamaan häiriötöntä

28 de kesäkuu de 2021
Windows 10 Store Logo Featured

Microsoft alkoi julkaista Windows 10 -versiota 1803 eli huhtikuun 2018 päivitystä yleisölle tällä viikolla, ja se sisältää mielenkiintoisia uusia ominaisuuksia. Yksi niistä on nimeltään Focus Assist. Tämä ei ole aivan uusi ominaisuus, koska siihen viitattiin aiemmin nimellä ”Quiet Hours”, joka oli saatavana Windows 8.1: stä alkaen. Tämän päivityksen myötä kokemusta on kuitenkin parannettu ja se sisältää joitain uusia kykyjä.

Focus Assist toimii samalla tavalla kuin Priority-tila Androidissa. Sen avulla voit työskennellä projekteissasi häiritsemättä ilmoituksia, muistutuksia ja hälytyksiä. Voit valita kellonajan, jolloin et halua ilmoituksia lainkaan, tai sallia tärkeimmät vain läpi. Saatat esimerkiksi haluta nolla ilmoitusta työskennellessäsi tärkeiden työasiakirjojen parissa, eikä sinun tarvitse häiritä uutta valokuvaa, jonka joku on asettanut Instagramiin. Toisaalta saatat haluta saada ilmoituksen, kun tärkeä sähköposti saapuu. Ja se ei ole vain tuottavuus ja työn tekeminen. Voit käyttää Focus Assist -ohjelmaa rajoittamaan ilmoituksia, kun katsot elokuvaa tai pelaat peliä, eikä sinua saa häiritä.

Focus Assistin käyttö Windows 10: ssä

Pääset alkuun siirtymällä kohtaan Asetukset> Järjestelmä> Tarkennuksen apu. Siellä yläosassa voit valita ilmoitukset, jotka haluat saada. Voit sammuttaa sen ja saada kaikki ilmoitukset, asettaa sen vain prioriteettiin tai vain saada järjestelmän hälytykset.

Jos valitset Vain prioriteetti -vaihtoehdon, voit mennä sisään ja mukauttaa puhelut, tekstiviestit, Cortana-muistutukset, sovellukset ja yhteystiedot, joiden kautta haluat tulla.

Voit myös asettaa automaattiset säännöt valitsemaan ajat, joita et halua häiritä – esimerkiksi kun pidät esitystä tai pelaat peliä. Kun määrität tiettyjä sääntöjä, voit muokata sääntöä enemmän valitsemalla tietyt ajat, jotka eivät halua keskeytyksiä.

On myös syytä huomata, että se tarjoaa myös joitain nopeita vaihtoehtoja Focus Assistin ohjaamiseksi Action Centeristä. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Action Center -kuvaketta saadaksesi vaihtoehtovalikon.

Ilmoitukset ovat hyödyllisiä tietyissä tilanteissa, mutta ne voivat myös olla toisinaan ärsyttäviä ja häiritseviä. Uusi Focus Assist -ominaisuus antaa sinulle paljon paremman hallinnan niistä verrattuna Windowsin aiempien versioiden hiljaisiin tunteihin.

Pidätkö uusista vaihtoehdoista ilmoitusten ja ilmoitusten hallitsemiseksi Windows 10 -järjestelmässäsi? Jätä kommentti alla ja kerro meille ajatuksesi. Tai lisää keskusteluja ja vianetsintää varten hyppää Windows 10 -foorumeihimme.