Skip to content

Kuinka estää avoimia tehtäviä estämästä Windows 10: n sammumista [Ejemplo]

13 de elokuu de 2021
bloquear apagado windows

Todennäköisesti useammin kuin kerran olet sammuttanut tietokoneen ja näytön ja olet poistunut siitä luottavaisena suljettu. Tai laske kannettavan tietokoneen kansi varmaksi siitä, että olet käynnistänyt sammutusprosessin.

Mutta seuraavana päivänä huomaat, että se pysyi päällä, koska et tiennyt jättäneesi tiedoston auki. Saada selville miten estää avoimia tehtäviä estämästä Windowsin sammutusta.

Kun Windows 10: n sammutusprosessi alkaa ja sovellus on auki, käyttäjälle saattaa ilmestyä hälytysviesti Vahvista sammutus myös sovellusten kanssa. Tämä tapahtuu yleensä siksi, että tiedostoon ei ole tallennettu muutoksia ja jos et huomaa viestiä, tietokone saattaa jäädä odottamaan vahvistusta.

Tästä voi olla hyötyä tietojen menettämisen välttämiseksi, mutta usein keskeyttää sammutus- tai uudelleenkäynnistysprosessin tietokoneelta tuolloin. Onneksi on olemassa vaihtoehtoja, joiden avulla voit määrittää tämän prosessin.

Kuinka estää avoimet tehtävät estämästä Windowsin sammumista?

Windowsin avulla voit muuttaa sammutusasetuksia Rekisterieditori. Joten kolmannen osapuolen sovellusta ei tarvitse asentaa. On tärkeää tehdä varmuuskopio ennen muutosten tekemistä.

Muutos koskee vain sinua käyttäjätili, joten muut käyttäjät säilyttävät Windowsin oletusasetukset.

Siirry rekisterieditoriin Windowsin Käynnistä -valikosta. Paina näppäintä Käynnistä tai Windows näppäimistöllä ja kirjoita sitten regedit, rekisterieditori tulee näkyviin valikkoon, joka on suoritettava järjestelmänvalvojana.

Etsi rekisterieditori -ikkunasta polku HKEY_CURRENT_USER Ohjauspaneeli Työpöytä. Windows 10 -käyttäjien on vain kopioitava polku ja liitettävä se rekisterieditorin osoiteriville, ja se sijoittaa sinut automaattisesti Työpöytä -kansioon.

Napsauta hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa editorin oikeanpuoleisen ruudun kohtaa ja valitse vaihtoehto Uusi / merkkijonoarvo. Uusi tiedosto luodaan jo luotujen luettelon loppuun, ja sinun on muokattava nimeä ja paikkaa AutoEndTasks.

Kaksoisnapsauta tiedostoa ja muuta arvotietokenttä arvoon 1. Tallenna tehdyt muutokset painamalla Hyväksy -painiketta.

Lopeta käynnistämällä tietokone uudelleen ja tästä lähtien sovellukset eivät ole enää ongelma Windowsin sammutuksessa. Jos jostain syystä haluat palauttaa tekemäsi muutokset, palaa vain samaan polkuun Rekisterieditorissa ja muuta AutoEndTasks -arvoksi 0.

Luo pikakuvake Windowsin sammuttamiseksi

Windowsin sammutusprosessi voi olla hidas, varsinkin jos tietokone on useita vuosia vanha ja sen taustalla on useita sovelluksia. On yksinkertainen tapa lisätä pikakuvake työpöydälle järjestelmän sammuttamiseksi milloin tahansa.

Pöydällä luo pikakuvake napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla vaihtoehto Uusi / pikakuvake.

Luo pikakuvake Windowsin sammuttamiseksi

Kirjoita suoritettavan sovelluksen polku. Tässä tapauksessa komentoriviltä suoritettavan tiedoston nimi lisätään komentoriville, joka on suoritettava, kun se avataan: cmd.exe / c shutdown.exe -S -F -T 06 -C ”Järjestelmä sammuu 6 sekunnissa”

Edellisellä rivillä komento suoritetaan suljettu joka ilmaisee Windowsin sammumisen. T: n arvo 06, joka osoittaa, kuinka kauan komennon suorittamisen jälkeen tietokone sammutetaan.

Tässä tapauksessa arvo on 6 sekuntia, mutta sitä voidaan muuttaa haluamallasi tavalla. Tykkää lainausmerkeissä olevasta tekstistä Muuttaa näyttääksesi haluamasi viestin.

Laita haluamasi nimi pikavalintaan ja lopeta painamalla painiketta Viimeistele. Aina kun haluat sammuttaa tietokoneen, sinun tarvitsee vain kaksoisnapsauttaa pikakuvaketta suorittaaksesi komennon.