Skip to content

Kuinka etälukita ja kirjautua ulos Windows 10: stä Find My Device -sovelluksella

18 de kesäkuu de 2021
computer girl featured

Oletko koskaan ollut tilanteessa, jossa kävelit poissa tietokoneeltasi ja tajusit myöhemmin, että unohdit kirjautua ulos tai lukita sen? Jos etätyöpöytä on käytössä, voit kirjautua ulos tai jopa sammuttaa sen toisesta tietokoneesta tai jopa mobiililaitteesta. Jos etätyöpöytä ei ole käytössä, toinen vaihtoehto on käyttää nimeltään Microsoft-palvelua Etsi laite lukita tietokone etänä. Jos haluat oppia miten, seuraa ohjeita, kun tarkastelen, miten Find My Device toimii, sen ominaisuudet ja miten sitä käytetään.

merkintä: Jotta tämä toimisi, sinun on kirjauduttava sisään koneellesi tai koneillesi Microsoft-tililläsi ja sijaintipalvelut oltava käytössä.

Etäkirjaudu ulos Windows 10: stä

Etsi laite -ominaisuus on ollut osa Windows 10: tä marraskuisen päivityksen jälkeen vuonna 2015. Se on saanut joitain päivityksiä siitä lähtien ja se toimii samalla tavalla kuin muut mobiililaitteet, kuten Etsi iPhoneni tai Android-laitehallinta, esimerkiksi. Sen ensisijainen tehtävä on, että voit löytää Windows 10 -laitteesi sijainnin ja lukita sen tarvittaessa. Varmista, että se on päällä, siirry Asetukset> Päivitys ja suojaus> Etsi laite.

Nyt voit kirjautua etänä tietokoneeltasi Microsoftin hallintapaneeli erillisellä laitteella. Napsauta laitettasi luettelosta ja napsauta Etsi laite linkki. Se tuo esiin koneesi sijainnin ja kartan, ja haluat napsauttaa Lukko -painiketta yläosassa.

Noudata sitten näytön lukitusohjeita laitteen lukitsemiseksi. Voit jopa luoda viestin lukitusruudulle. Jos kadotit sen, haluat ehkä lisätä puhelinnumeron tai muita ohjeita siitä, miten henkilö voi ottaa sinuun yhteyttä.

Saat sähköpostin Microsoftilta, ja Microsoftin hallintapaneelissa oleva kartta osoittaa, että tietokoneesi on lukittu.

Is: n pitäisi kestää vain muutama sekunti, ja tietokoneen lukitusnäyttö näyttää viestin, jonka kirjoitit, kun lukitsit sen.

Nyt myönnetty, ennen kuin voit käyttää tätä ominaisuutta, sinun on ensin otettava käyttöön Etsi laite. Jos et ole vielä kytkenyt sitä päälle, tämä ei toimi sinulle. Olipa tietokone kadonnut ja joudutko lukitsemaan se tai yksinkertaisesti unohtanut kirjautua ulos koneestasi koulussa tai töissä, etänä kirjautuminen on helppoa, estää muita kirjautumasta sisään.

Tietysti Microsoft on parantanut Microsoft Dashboardia kuluneen vuoden aikana, ja se sisältää muita hienoja ominaisuuksia, kuten mahdollisuuden tarkistaa tietokoneen kunto ja ajaa tilaa verkosta, tarkistaa linkitetyt laitteet, hallita toimintahistoriaasi ja paljon muuta.