Skip to content

Kuinka irrottaa kiintolevy sammuttamatta tietokonetta? – Nopea ja helppo

26 de elokuu de 2021
disco duro sin apagar pc

Jos olet koskaan ihmetellytKuinka irrottaa kiintolevy sammuttamatta tietokonetta? – Nopea ja helppo, suosittelemme, että luet huolellisesti seuraavan oppaan, jossa opit kaiken kiintolevyjen irrottamisesta katkaisematta virtaa.

Kuinka irrottaa kiintolevy sammuttamatta tietokonetta? – Nopea ja helppo

Joskus kiintolevyn irrottaminen tietokoneen ollessa käynnissä voi olla erittäin kätevää. Tämä on erityisen hyödyllistä kaikille palvelinta hallinnoiville, koska on tavallista, että jotkin komponentit on muutettava sammuttamatta konetta kokonaan.

Totuus on, että tämän toiminnon saavuttamiseksi on olemassa erilaisia ​​tekniikoita ja menetelmiä. Yksi tunnetuimmista on kuuma vaihtaminen. Tämä on ominaisuus, joka on rakennettu moniin komponentteihin jo useiden vuosien ajan.

Samoin ostamalla erilaisia ​​komponentteja on mahdollista irrottaa kiintolevyt vieläkin turvallisemmin, mutta tämä aiheuttaisi lisäkustannuksia.

Tavalliselle käyttäjälle on parasta sammuttaa tietokone aina ennen kiintolevyn irrottamista tai vaihtamista. Siksi turvallisempaa vaihtoehtoa ei ole, koska ns. Tällaisissa olosuhteissa olisi mahdotonta palauttaa tiedostoja kiintolevyltä tietokoneella, joka ei käynnisty.

Suorita Hot Swapping kiintolevyn irrottamiseksi sammuttamatta tietokonetta

Kun viitataan kuumavaihtoon, puhumme tietokonejärjestelmän osien irrottamisesta ilman tarvetta sammuttaa sitä, käynnistä se uudelleen tai katkaise virta. On selvää, että tämä koskee vain komponentteja, jotka voivat tarjota tämän toiminnon, ja kiintolevy on yksi niistä.

Toisaalta komponentit, kuten keskusyksikkö (CPU) tai muistit RAM niitä ei voi irrottaa tietokoneen ollessa käytössä. Tästä syystä, jos haluat asentaa tai vaihtaa RAM -muistimoduuleja tietokoneeseesi, sinun on ensin irrotettava virtalähde.

Hot -swap -toiminto voi olla erityisen hyödyllinen, jos sinulla on palvelin, koska tällä tavoin kiintolevyt ja muut komponentit voidaan vaihtaa helposti.

Jotkut täydelliset esimerkit tästä tekniikasta ovat USB -laitteet, joka voidaan kytkeä ja katkaista milloin tahansa ilman minkäänlaista riskiä. Muiden komponenttien toiminnallisuus ei kuitenkaan yleensä ole sisäänrakennettu tällä tasolla.

Tästä syystä sinun on ilmoitettava itsellesi asianmukaisesti tietääksesi, onko laitteellasi (kuten kiintolevyllä tai emolevyllä) tämä toiminto. Muutoin voit vahingoittaa komponentteja peruuttamattomasti.

  Kiintolevy

Miten kuumavaihto aktivoidaan?

Kun olet varmistanut, että tietokoneesi ja kaikki sen osat voivat käyttää toimintoa kuumavaihto, kysyt varmasti itseltäsi prosessin aktivoidaksesi vaihtoehdon. Totuus on, että tämä voidaan tehdä yksinkertaisella tavalla käyttämällä vaihtoehtoja BIOS -asetukset. Muista varmuuskopioida BIOS, jotta vältyt suuremmilta pahoilta.

Tämä eroaa kustakin tietokoneesta ja emolevystä, mutta jos vaihtoehto on käytettävissä, se on useimmissa tapauksissa tietokoneen kokoonpanovaihtoehtojen sisällä SATA -laitteet. Muista samalla, että sillä on usein eri nimi, kuten ”Hot Plug”.

Komponentti- tai itsenäinen ohjain

Yksi turvallisimmista vaihtoehdoista, joiden avulla voimme irrottaa kiintolevyn helposti sammuttamatta tietokonetta, on yksikkö tai kotelo tarkoitettu tähän tarkoitukseen. Työkalu, jonka löydät eri sivustoilta, kuten Amazon tai eBay.

Kiintolevyn kotelo tai häkki, jossa on vaihdon tuki, on ihanteellinen valinta irrota kiintolevyt kun tietokone on edelleen päällä. Itse asiassa suosittelemme valinnaista, koska se on paljon turvallisempi kuin muut vaihtoehdot.

Negatiivisena näkökohtana on syytä huomauttaa, että käyttämällä näiden ominaisuuksien yksikköä, aiheuttaisi ylimääräisiä kuluja, mutta on sen arvoista ymmärtää, että eliminoimme kokonaan tietyt riskit, joita parhaiten vältetään.