Skip to content

Kuinka käyttää ja määrittää Windows 10 -monitoimitila? – Erittäin helppoa (esimerkki)

25 de elokuu de 2021
windows inicio 1

Mitä tarvitaan, jotta saat kaiken irti tietokoneestasi? Tunne hänet. Käyttöjärjestelmät käyttävät yhä enemmän työkaluja parantaa käyttäjien kokemusta.

Tämä voi kuitenkin saada hieman taistelua, koska monet suurista ominaisuuksista he voivat piilottaa, aktivoidaan pikanäppäimet, joista monet eivät tiedä tai joilla on vaikeasti löydettävä aktivointimuoto.

Moniajo -tila

Yksi niistä työkaluista, jotka voivat helpottaa työskentelyäsi, opiskeluasi tai yksinkertaisesti harrastuksiasi, on monitoimitila.

Tämä ainutlaatuinen ominaisuus mahdollistaa käyttää eri sovelluksia samanaikaisesti, ilman tarvetta vaihtaa eri ohjelmien ikkunaa niin usein.

Sen aktivointi on erittäin helppoa, ja tässä artikkelissa sinulla on kaikki tarvittavat tiedot, jotta voit elää yksinkertaisen mutta hyödyllisen kokemuksen avulla tämän työkalun käytöstä.

Aktivointiprosessi

Yleensä monitoimitilan kuvakkeen pitäisi näkyä tehtäväpalkissa. En löydä sitä? Ei syytä huoleen! Voit aina käyttää manuaalinen aktivointi tämän työkalun.

Sen tekeminen on erittäin yksinkertaista, se on vain tehtävä napsauta työkaluriviä hiiren kakkospainikkeella Windows -tietokoneesta ja napsauta vaihtoehtoa näyttääksesi tehtävänäkymäpainikkeen.

Tällä tavalla painike lisätään automaattisesti tietokoneen käynnistyspainikkeen tai -valikon viereen, joka on valmis aloittamaan sen käytön.

Kuinka määrittää moniajo -tila Windows 10: ssä?

Tähän asti et kuitenkaan voi tarkastella samanaikaisesti erilaisia ohjelmia tai sovelluksia jota saatat käyttää. Tätä varten sinun on päästävä työkalun asetuksiin. Miten? Näiden yksinkertaisten vaiheiden avulla:

  • Napsauta painiketta ”Määrityspaneeli” tietokoneeltasi.
  • Näytön vasemmassa reunassa näkyvässä asetusvalikossa näet vaihtoehdon ”Moniajo”. Klikkaa sitä.

Tämän työkalun kokoonpanovalikossa voit käyttää erilaisia ​​vaihtoehtoja, jotka voit ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä makusi ja tarpeidesi mukaan. Niitä ovat:

Telakoi ikkunat

Tämän toiminnon aktivoinnin avulla voit katsella erilaisia ​​ohjelmia tai sovelluksia rinnakkain tai samanaikaisesti.

Automaattinen asennon säätö

Alla olevista kolmesta ruudusta näet yhden, joka liittyy käytettävissä olevien tilojen automaattiseen säätöön, kun telakoit uuden ikkunan,

Automaattinen koon säätö

Valitsemalla tämän ruudun voit pitää toisen ikkunan tiukasti pitämällä kaksi ikkunaa telakoituna ja muuttamalla yhden ikkunan kokoa. Automaattinen, vie enemmän tilaa. Tämä auttaa tavallaan priorisoimaan ikkunan, josta olet eniten kiinnostunut.

Aikajanaehdotuksia

Tätä vaihtoehtoa käytetään näyttämään viime aikoina ja viimeisten päivien aikana käyttämiesi ohjelmien, asiakirjojen tai tiedostojen historia tietokone.

Muut kokoonpanot

Muut vaihtoehdot, joita monitoimityökalun aktivointi tarjoaa Windows -tietokoneellesi, katso uusien pöytäkoneiden luominen.

Tämä on yksinkertaisesti poikkeuksellista, koska sen avulla voit saada isompi organisaatio kun työskentelet Windows 10 -tietokoneessasi. Yhtäkkiä tai tilapäisesti on todennäköistä, että sinun on lopetettava työskentelysi tietokoneella nopean haun suorittamiseksi, mutta etkö usko, että työpöytäsi on hyvin kylläinen? Niin paljon avoimia asiakirjoja, selaimen välilehtiä jne.

Muut asetukset moniajo

Tämä vaihtoehto tekee sinut luo uusi työpöytä tyhjästä ja aloita tarvittavien hakujen tekeminen itsenäisesti ilman käyttäjän vaihtamista, uloskirjautumista tai, mikä vielä pahempaa, kaikkien ohjelmien sulkemista.

Uskallatko käyttää sitä?

Tämä Windows -käyttöjärjestelmällä varustettujen tietokoneiden tarjoama poikkeuksellinen työkalu on valmis saamaan niistä kaiken irti ja pystymään optimoi suorituskykysi kun työskentelet tai opiskelet Windows 10 -tietokoneellasi. Tiedät jo täysin, kuinka käyttää monitoimityökalua Windowsissa, on aika ottaa se käyttöön!