Skip to content

Kuinka korjata latausta odottava Google Play Kauppa

16 de marraskuu de 2021
Kuinka korjata lataamista odottava Google Play Kauppa

Google Play Kauppa odottaa latausta: Jos haluat asentaa sovelluksen Android-puhelimeesi, sinun tulee käydä Google Play Kaupassa. Se on markkinapaikka kaikille sovelluksille, joita yleensä tarvitset älypuhelimessasi. Uuden sovelluksen asentamisen lisäksi sinun tulee myös käydä Google Play Kaupassa päivittääksesi olemassa olevat sovellukset.

Vaikka Google Play toimii sujuvasti, joskus se näyttää muutamia bugeja ja teknisiä häiriöitä. Latausvirhe voi esimerkiksi tapahtua sovelluksen latauksen tai päivityksen aikana. Lataaminen Play Kaupasta on tällainen ongelma. Mitä sinun tulee tehdä, kun tämä ongelma ilmenee? Kuinka ratkaista odottava latausvirhe Play Kaupan avulla? Löydät ratkaisut seuraavasta osiosta.

Kuinka korjata latausta odottava Google Play Kauppa

1. Käynnistä puhelimesi uudelleen

Jos löydät ”Google Store odottaa latausta” -virheen, sinun on odotettava jonkin aikaa. Jos Google Store voi jatkaa latausprosessia, virheilmoitus katoaa automaattisesti. Mutta joskus ongelma ei ratkea. Tästä syystä virheilmoitus näkyy jatkuvasti puhelimesi näytöllä ärsyttävästi.

Tämän viestin poistamiseksi sinun on käynnistettävä puhelin uudelleen. Kun olet käynnistänyt laitteen uudelleen, huomaat, että virheilmoitus on kadonnut. Voit avata Google Storen ja jatkaa odottavia latauksiasi.

2. Tarkista Internet-yhteys

Saat viestin ”Google Store odottaa latausta” monista syistä, ja Internet-yhteysvirhe on tällainen syy. Kun Internet-yhteydessä on ongelma, tapahtuu latausvirhe.

Internet-yhteysongelman korjaamiseksi sinun on tarkistettava verkkoyhteys. Jos puhelimesi on yhdistetty Wi-Fi-internetin kautta, sinun on tarkistettava Wi-Fi-verkkosi Internet-yhteyden tila.

3. Tallennustilan saatavuus

Kun lataat sovelluksen, se tarvitsee riittävästi tallennustilaa laitteellasi. Jos tallennustilaa ei ole riittävästi saatavilla, voit kohdata odottavan latausvirheen Google Storessa.

Ongelman ratkaisemiseksi sinun on luotava vapaata tilaa laitteellesi. Tarpeettomat tiedostot voidaan poistaa vapaan tilan luomiseksi. Vaihtoehtoisesti voit siirtää kaikki tiedostosi varmuuskopiolevylle. Kun tilaa on vapaana, latausprosessi tapahtuu sujuvasti.

4. Oikea päivämäärä ja aika puhelimeesi

Päivämäärä- ja aika-asetuksissa on virhe, joten latausvirhe voi tapahtua. Kunnes korjaat päivämäärä- ja aikavirheen, kohtaat odottavan latausongelman Google Play Kaupassasi. Jos haluat muuttaa päivämäärää ja kellonaikaa, sinun on noudatettava alla olevia ohjeita.

  • Napauta puhelimesi Asetukset ja siirry järjestelmään.
  • Järjestelmässä sinun täytyy napauttaa päivämäärää ja kellonaikaa.
  • Ota käyttöön ”automaattinen päivämäärä ja aika”.
  • Nyt sinun on käynnistettävä puhelin uudelleen.
  • Uudelleenkäynnistyksen jälkeen huomaat, että laitteesi päivämäärä ja kellonaika on korjattu.
  • Kun näet oikean päivämäärän ja kellonajan, sinun on avattava Google Play Kauppa jatkaaksesi latausta.

5. Tarkista sovelluksen latausasetukset

Monissa Android-laitteissa saat Wi-Fi-latausasetukset oletusarvoisesti sovellusten lataamisen yhteydessä. Tämän oletusasetuksen vuoksi et voi ladata sovellusta käyttämällä matkapuhelimesi verkossa olevaa Internet-palvelua.

Saat kolme palkkia Google Play Kaupan näytön vasemmassa yläkulmassa. Sinun on napsautettava kuvaketta ja napautettava asetukset valikosta. Asetukset-kohdasta löydät vaihtoehdon ”sovelluksen latausasetus”. Napauta vaihtoehtoa ja muuta oletusasetukseksi ”millä tahansa verkossa”.

6. Poista automaattinen päivitys käytöstä

Google Play Kauppa tarjoaa mahdollisuuden päivittää sovelluksesi automaattisesti. Tämä vaihtoehto on hyvä pitääksesi puhelimesi sovellukset ajan tasalla. Mutta se voi myös aiheuttaa muutamia komplikaatioita. Kun automaattinen päivitys on käynnissä, sinulla on vaikeuksia ladata uutta sovellusta Google Play Kaupasta.

Tästä syystä saatat kohdata lataus odottaa -virheen. Joten sinun on kytkettävä automaattinen päivitystoiminto pois päältä, kun lataat uutta sovellusta laitteellesi.

7. Tyhjennä puhelimesi välimuisti ja evästeet

Kun käytät Internetiä jatkuvasti laitteesi kautta, löydät evästeitä ja välimuistitiedostoja. Sinun tulee puhdistaa nämä tiedostot ajoittain, jotta laite pysyy optimaalisessa toimintatilassa. Välimuistitiedostojen puhdistamiseen tarvitset hyvän puhelimen puhdistussovelluksen. Kun olet puhdistanut välimuistitiedostot, odottava latausvirhe katoaa.