Skip to content

Kuinka löytää sähköpostin lähettäjän IP-osoite Gmailissa

16 de marraskuu de 2021
Sahkopostin lahettajan IP osoitteen loytaminen Gmailista

Parasta Yahoossa ja Hotmailissa on, että nämä sovellukset sisältävät sähköpostin lähettäjien IP-osoitteet otsikossa. Näin ollen vastaanottajan on helpompi saada käsitys sähköpostin lähettäjän sijainnista. He voivat käyttää tätä IP-osoitetta yksinkertaisen maantieteellisen haun suorittamiseen, jolloin he saavat tarkat tiedot lähettäjän sähköpostista. Joskus emme ole varmoja lähettäjän henkilöllisyydestä. He saattavat kertoa meille olevansa todellinen brändi, joka tarjoaa väitettyjä palveluita, mutta nämä väitteet eivät aina pidä paikkaansa.

Entä jos henkilö ei ole se, mitä hän väittää olevansa? Entä jos he lähettävät sähköpostiisi roskapostia väärennetyillä viesteillä? Tai pahimmillaan, entä jos he aikovat häiritä sinua? No, yksi tapa tietää, valehteleeko henkilö vai ei, on tarkistaa hänen sijaintinsa. Kun tiedät, mistä he lähettävät nämä sähköpostit, saat paremman käsityksen siitä, missä nämä ihmiset sijaitsevat tai mistä he lähettävät sinulle sähköposteja.

Toisin kuin Hotmail ja Yahoo, Google Mail ei anna lähettäjän IP-osoitetta. Se piilottaa nämä tiedot anonymiteetin säilyttämiseksi. Mutta kuten aiemmin mainittiin, joskus on tarpeen löytää käyttäjän IP-osoite, jotta voidaan kerätä lisätietoja heistä ja varmistaa, että heidän kanssaan on turvallista työskennellä. Näin voit kerätä IP-osoitteita Gmailissa.

Salliiko Gmail sinun seurata käyttäjän IP-osoitetta?

Olet varmasti kuullut ihmisistä, jotka seuraavat käyttäjien Gmail-tilejä IP-osoitteidensa kautta. Vaikka käyttäjän Gmailia on suhteellisen helpompi seurata hänen IP-osoitteellaan, itse IP-osoitteen löytäminen näyttää melko haastavalta. Saatat pystyä paikantamaan IP-osoitteet muista sovelluksista, mutta Gmail arvostaa käyttäjiensä yksityisyyttä eikä koskaan paljasta käyttäjiään koskevia yksityisiä tietoja kolmansille osapuolille. IP-osoite katsotaan arkaluontoiseksi tiedoksi, joten se ei sisälly Gmailin otsikkoon.

Nyt jotkut ihmiset sekoittavat Google-sähköpostin IP-osoitteen henkilön IP-osoitteeseen. Jos napsautat kolmea pistettä saamassasi sähköpostissa ja sitten ”näytä alkuperäinen”, näet vaihtoehdon, joka näyttää IP-osoitteen. Tämä IP-osoite on kuitenkin sähköpostin eikä kohteen IP-osoite.

Alla on lueteltu muutamia tapoja, joilla voit seurata tekstin lähettäjän IP-osoitetta Gmailissa ilman vaivaa. Katsotaanpa vinkkejä.

Mahdollisia tapoja löytää sähköpostin lähettäjän IP-osoite Gmailista

1. Käänteisen sähköpostin hakutyökalut

Jos olet saanut sähköposteja tuntemattomalta lähettäjältä, voit suorittaa sähköpostin käänteisen hakupalvelun saadaksesi käsityksen kohteen sijainnista. Sähköpostin hakupalvelu kertoo sinulle henkilöstä, mukaan lukien hänen koko nimensä, valokuvansa, puhelinnumerot ja puhumattakaan hänen sijainnistaan.

Social Catfish ja CocoFinder ovat kaksi suosituinta sähköpostin hakupalvelutyökalua. Lähes jokainen sähköpostin hakutyökalu toimii samalla tavalla. Sinun täytyy vierailla heidän verkkosivustollaan, kirjoittaa kohteen sähköpostiosoite hakupalkkiin ja painaa hakupainiketta suorittaaksesi haun. Työkalu palaa ja sisältää kohteen tiedot. Tämä vaihe voi kuitenkin toimia tai ei välttämättä toimi kaikille. Tässä on seuraava menetelmä, jota voit kokeilla, jos yllä oleva ei toimi.

2. Social Media Location Track

Vaikka sosiaalisesta mediasta on tullut suosittu työkalu nykyään, henkilötietojesi laittaminen sosiaalisessa mediassa voi paljastaa henkilöllisyytesi sähköpostin lähettäjiä etsiville. Se on orgaaninen tapa etsiä käyttäjän sijaintia sosiaalisissa sivustoissa. Useimmilla ihmisillä on tili sosiaalisessa mediassa samalla nimellä kuin heidän sähköpostinsa. Jos he ovat käyttäneet samaa nimeä sosiaalisessa mediassa kuin sähköpostissa, löydät heidät helposti.

Jos onnistut löytämään heidän sosiaaliset tilinsä, voit löytää niistä lisää heidän sosiaalisilla sivustoilla julkaisemista tiedoista. Jos heillä on esimerkiksi julkinen tili, voit katsoa heidän valokuvansa ja tarkistaa sijainnin saadaksesi selville, mistä he ovat kotoisin. Vaikka tämä on loistava tapa löytää jonkun sijainti, se tuskin toimii nykyään. Huijarit ovat liian älykkäitä käyttääkseen alkuperäisiä sähköpostejaan, ja vaikka käyttäisivätkin, on olemassa hyvä mahdollisuus, että löydät paljon profiileja samalla sähköpostiosoitteella.