Skip to content

Kuinka määrittää ja kalibroida ohjaussauva peleissä Windows 10: ssä? (Esimerkki)

27 de elokuu de 2021
configurar joystick windows 10

Jos huomaat, että ohjaussauva ei toimi kunnolla ja reagoi väärin, sinun pitäisi oppia Kuinka konfiguroida ja kalibroida ohjaussauva peleissä Windows 10: ssä? Prosessi, jonka opetamme seuraavan opetusohjelman kautta.

Ohjainten tai ohjaussauvojen kalibrointi on täysin välttämätöntä Xbox 360 -ohjaimen liittämisen jälkeen tietokoneeseen tai muihin ominaisuuksiin, jos sinulla on ongelmia, koska muuten pelaaminen ei ole mahdollista. Kalibrointi on melko yksinkertainen prosessi, ja Windows esittelee kaikki työkalut, joita tarvitset sen suorittamiseen ilman ongelmia.

Joka tapauksessa, jos sinulla on epäilyksiä prosessista Ohjaussauvan kalibrointiÄlä huoli, kerromme sinulle askel askeleelta, kuinka tämä olennainen menettely on videopelien ystäville.

Mikä on ohjaussauvan kalibrointi?

Ohjaussauvat tai ohjaimet ovat tietokoneiden tulo -oheislaitteita, ne ovat analogisia laitteita, jotka sieppaavat liikkeemme edustamaan niitä videopeleissä. Heidän kauttaan voimme olla vuorovaikutuksessa virtuaalimaailmojemme kanssa.

Laitteet voivat menettää tarkkuutensa ajan myötä, muuttua väärin tai yksinkertaisesti eivät toimi kunnolla tietokoneiden kanssa. Siksi kalibrointi on välttämätöntä, koska ilman sitä ohjaussauvojemme hallinta vähenee huomattavasti.

Mutta mikä on kalibrointi? Kutsumme kalibrointiprosessia, jonka avulla voimme muuttaa säätimien tarkkuutta, jos ne eivät toimi oikein. Tämä on välttämätöntä, kun huomaat, että hahmosi videopelissä liikkuu vain yhteen suuntaan. Tässä tapauksessa on välttämätöntä kalibroida ohjaussauva.

Kuinka konfiguroida ja kalibroida ohjaussauva peleissä Windows 10: ssä?

Epäilemättä väärin kalibroitu ohjaussauva voi olla melko ärsyttävää, koska ei reagoi tarkasti liikkeisiin mitä teemme videopeleissämme. Tämän vuoksi ei ole muuta vaihtoehtoa kuin laitteen kalibrointi, prosessi, joka voidaan tehdä erittäin helpoksi Windows 10: n tarjoamien vaihtoehtojen avulla.

Kalibroi Windows 10 -ohjaussauva ohjauspaneelin kautta.

  1. Ensimmäinen asia, jonka sinun pitäisi tehdä, on mennä osoitteeseen ”Ohjauspaneeli”Tämä voidaan tehdä painamalla käynnistyspainiketta ja etsimällä suoraan mainittu vaihtoehto. Kun löydät sen, napsauta sitä ja sinut ohjataan eri järjestelmän kokoonpanovaihtoehtoihin.
  2. Liitä ohjaussauva ja siirry ”Laitteet ja tulostimet” -osioon. Täällä heidän pitäisi helposti löytää hallintansa.
  3. Kun olet löytänyt sen, napsauta hiiren kakkospainikkeella joystick -kuvaketta ja sitten ensimmäistä vaihtoehtoa ”Pelilaitteen asetukset”.
  4. Uusi näyttö tulee näkyviin, tässä sinun on napsautettava vaihtoehtoa ”Ominaisuudet”, napsauta sitä.

Kalibroi ohjaussauva

Me jatkamme

  1. Seuraavassa näytössä sinun pitäisi siirtyä osioon ”Testata”. Yläosassa näytetään akselit ilman, että sauvat ovat hieman kallellaan toista sivua kohti, mikä tarkoittaa, että ohjaussauva ei ole kalibroitu.
  2. Voit ratkaista tämän ongelman siirtymällä ”Määritykset” -osaan. Nyt sinun on napsautettava ”Kalibroida”.
  3. Ohjattu laitteen kalibrointitoiminto tulee näyttöön, napsauta ”Seuraava”.
  4. Täällä sinun on jätettävä ohjaussauva hetkeksi tyhjäkäynnille ja painettava sitten mitä tahansa painiketta.
  5. Seuraavassa näytössä sinua kehotetaan siirtämään ohjainvipuja ympyröissä ja painamalla mitä tahansa painiketta.
  6. Taas pitää jätä vipu keskelleeli älä tee mitään ja paina mitä tahansa laitteen painiketta. Tämän jälkeen kalibrointi on suoritettu onnistuneesti.

Jos noudatat kaikkia Windowsin ohjeita kirjaimeen, voit pelata peliä uudelleen oikein käyttämällä ohjain tai ohjaussauva. Suosittelemme sitä, jos sinusta tuntuu, että hallintasi tarkkuus on heikentynyt.

Kun prosessi on valmis, voit pelata Fortnitea yleisellä ohjaimella tietokoneella ilman suuria ongelmia minkä tahansa muun nimikkeen lisäksi, josta haluat nauttia.