Skip to content

Kuinka ohjata jonkun puhelut puhelinnumeroosi

17 de marraskuu de 2021
Kuinka siirtaa jonkun puhelut puhelinnumeroosi

Jokapäiväisessä elämässämme törmäämme tiettyihin tilanteisiin, joissa haluamme puhelumme ohjautuvan eri numeroon. Jos esimerkiksi käytät kahden SIM-kortin puhelinta, mikä tarkoittaa, että sinulla on kaksi numeroa. Toinen numero on tarkoitettu yritys- tai työpuheluihin ja toinen henkilökohtaisiin puheluihin.

Jos yhteys- tai verkko-ongelmien vuoksi kadotat verkon jossakin numerossasi, et saa puheluita ja viestejä kyseiseen numeroon. Nyt ainoa vaihtoehto, joka sinulle jää, on pyytää kohteliaasti ihmisiä lopettamaan soittaminen sinulle kyseiseen numeroon.

Tämä näyttää kuitenkin olevan ongelma, koska menetät kaikki tärkeät puhelut kyseiseen numeroon. Lisäksi se olisi paljon työtä ja se vie paljon aikaa tarpeettomasti. Joten parasta, mitä voit tehdä tässä, on alkaa vastaanottaa puheluita toisella SIM-kortillasi.

Silloin soitonsiirto tai soitonsiirto tulee kuvaan. Kuten nimestä voi päätellä, se auttaa siirtämään puhelun numerosta toiseen.

Ennen kuin siirryt tapoihin siirtää jonkun puhelu omaan numeroosi, ne, jotka eivät ole tietoisia tästä ominaisuudesta, katsokaamme ensin syvällisesti, mitä soitonsiirto tai soitonsiirto on.

Kuulostaa hyvältä? Aloitetaan.

Kuinka soitonsiirto toimii?

Kun siirrät puhelut toiseen numeroon, tapahtuu periaatteessa kaksi puhelua. Toinen on saapuva puhelu, joka on numeroosi soittavan henkilön puhelu ja toinen lähtevä puhelu, joka on palveluntarjoajan puhelu siirrettyyn numeroosi. Soitonsiirtotoiminnossa on monia vaihtoehtoja. Katsotaanpa muutamia niistä.

  1. Siirrä kaikki puhelut: Tämä vaihtoehto siirtää kaikki puhelusi eri numeroon.
  2. Siirrä puhelut varattuna: Tämä vaihtoehto siirtää puhelut, kun ensisijainen numero on varattu.
  3. Siirrä puhelut, kun niihin ei vastata: Tämä vaihtoehto siirtää puhelut, kun ensisijaisen numeron puheluihin ei vastata.
  4. Siirrä puhelut, kun niitä ei tavoiteta: Tämä on silloin, kun ensisijaisessa verkossasi on verkko-ongelma, jolloin ensisijaiseen numeroosi tulevat puhelut ohjataan uuteen numeroon.

Nyt kun tunnemme puhelun uudelleenohjauksen perusteet, voimme nyt siirtyä tapoihin, joilla voimme käytännössä ohjata jonkun puhelut toiseen numeroon (tai kenties omaan numeroosi).

Kuinka ohjata jonkun puhelut puhelinnumeroosi

Soitonsiirto puhelimen asetuksista: Tätä varten sinun on hankittava sen henkilön matkapuhelin, jonka puhelut haluat siirtää. Kun saat puhelimen, siirry kohtaan Asetukset, sitten Puheluasetukset ja sitten Soitonsiirto. Se pyytää sinua syöttämään numeron, johon haluat siirtää puhelusi. Anna oma puhelinnumerosi ja ota soitonsiirto käyttöön. Löydät yllä mainitut vaihtoehdot. Valitse Siirrä kaikki puhelut ja olet valmis. Kaikki tälle henkilölle tulevat puhelut ohjataan nyt numeroosi.

Puhelunhallintavaihtoehto palveluportaalissa: Riippumatta siitä, mikä palveluntarjoaja kyseisellä henkilöllä on, on online-puhelunhallintaportaali. Tästä portaalista löydät vaihtoehdon soitonsiirtoon, jossa sinun on määritettävä soitonsiirtopalvelu uudelleen syöttämällä oma puhelinnumerosi. Mutta jälleen kerran, myös tällä tavalla sinulla olisi oltava kyseisen henkilön tiedot (puhelinnumero ja kertaluonteinen salasana, joka lähetetään kyseisen henkilön matkapuhelimeen kirjautumisen vahvistamista varten).

Valitsemalla verkko-operaattorin asettaman numeron: On myös toinen tapa, jolla voit valita tietyn merkkiyhdistelmän asettaaksesi soitonsiirron. Vaikka tälle nimenomaiselle merkkiyhdistelmälle ei ole saatavilla maailmanlaajuista standardia, suuret verkkopalveluntarjoajat käyttävät seuraavaa käytäntöä **21*<10-numeroinen matkapuhelinnumero #.

Tässä ’21’ kutsutaan siirtokoodiksi tilanteissa, joissa haluat siirtää kaikki puhelut omaan numeroosi. On myös muita siirtokoodeja, kuten ’61’, ’67’ ja ’62’. ’61’ käytetään tilanteissa, joissa haluat siirtää vain ne puhelut, joihin ei vastata. ’67’ tarkoittaa niitä, joihin haluat siirtää puhelut vain, kun ensisijainen numero on varattu. ’62’ tarkoittaa niitä tilanteita, joissa haluat siirtää puhelut, kun ensisijaisessa numerossa on verkkoongelmia, eikä se ole tavoitettavissa.

Jos esimerkiksi haluat siirtää jonkun puhelut omaan matkapuhelinnumeroosi, sinun on valittava **21*9876543210#, jossa 9876543210 tarkoittaa omaa puhelinnumeroasi. Korvaa tämä omalla puhelinnumerollasi ja työsi on valmis. Myös tässä tarvitsisit jonkin aikaa kyseisen henkilön matkapuhelinta, jotta voit valita tämän numeron ja määrittää soitonsiirron.