Skip to content

Kuinka päivitän Raspberry Pi: n Raspbian Buster -versioon menettämättä tietojani? (Esimerkki)

27 de elokuu de 2021
raspberry pi a raspbian buster

Raspberry pi on sarja pienikokoisia tietokoneita, jotka on kehitetty pienitehoisella tekniikalla. Niitä päivitetään kuitenkin jatkuvasti, koska tämä tunnetaan nimellä Raspberry pi -päivitys Raspbian Buster -versioon menettämättä tietojasi.

Minitietokoneet Raspberry pi sisältää erikoisohjelmiston heille, jota kutsutaan Raspbianiksi. Tämä perustuu Debianiin, ja sitä pidetään vapaana käyttöjärjestelmänä, jossa on kaksi vaihtoehtoa, joista toisessa on graafinen ympäristö ja toisessa ilman sitä edistyneemmille ohjelmoinnin käyttäjille.

Se on samanlainen kuin Microsoftin Windows -käyttöjärjestelmän versiot ja kilpailee jopa kaikkien Linux -järjestelmän versioiden ja sen ominaisuuksien kanssa.

Raspbian buster

Raspberry -tietokoneen ja Raspbian -käyttöjärjestelmän valmistajat ovat kehittäneet uusia. Tämä voidaan asentaa mihin tahansa tämän merkin laitteiden malliin, mikä parantaa suorituskykyä eksponentiaalisesti. Tämän vuoksi Raspberry pi: n päivittäminen Raspbian Buster -versioon menettämättä tietoja on välttämätöntä.

Jos päivitystä ei haluta, se on puolestaan ​​mahdollista pysäyttää, kuten automaattisten päivitysten estämisen tapauksessa Windows 10: ssä.

Lisäksi se tarjoaa parannuksia ja etuja koko käyttöjärjestelmässä. On huomattava, että sen julkaisu liittyy myös uuteen Debian 10. versioon. Tämä käyttöjärjestelmä julkaistaan ​​Raspberry 4: n ympärillä.

Koska se parantaa kaikkien aiempien Raspberry -mallien suorituskykyä, monet käyttäjät ovat tehneet tämän päivityksen. Jotkut kuitenkin tekevät virheen tehdessään puhtaan asennuksen poistamalla kaikki tiedot. Koska se ei ehkä ole käyttäjien yleinen etu on tehokas tapa soveltaa päivitystä menettämättä tiedostojasi.

Vaiheet Raspberry pi: n päivittämiseksi Raspbian Buster -versioon menettämättä tietoja

Päivitysprosessi on samanlainen kuin muiden Linux-pohjaisten ohjelmistojen, kuten Debianin. Joten siitä ei tule monimutkaista päivitä Raspberry pi Raspbian Buster -versioosi menettämättä tietojasi.

Ensimmäinen vaihe on käyttää Raspberry -laitetta, se voi olla fyysisesti tai etäyhteydellä SSH -protokollan kautta, joka mahdollistaa tietokoneen hallinnan verkon kautta. Seuraava asia on suorittaa päätelaite suorittaakseen useita komentoja ja käynnistää käyttöjärjestelmän päivitys poistamatta tietoja.

Päätelaitteessa sinun on annettava komento ”Sudo apt -päivitys && sudo apt -päivitys” ja käynnistä uudelleen komennolla ”Sudo uudelleenkäynnistys”. Tämä saa ensimmäisellä toiminnolla tehdyt muutokset voimaan.

Kun laite käynnistetään uudelleen, seuraava vaihe on muokata käyttöjärjestelmän fontteja avaamalla osoite ”/Etc/apt/sources.list”. Edellisen osoitteen avaamiseksi komentopäätteeseen on syötettävä seuraava teksti ”Sudo nano /etc/apt/sources.list” Ja hae.

Kun elementti on auki, jokainen sana tulee korvata ”Venyttää”mennessä”Buster”Aiemmin avatussa tekstissä. Tämän prosessin jälkeen sinun on tallennettava muutokset ja suljettava tiedosto.

Kun olet suorittanut nämä vaiheet, seuraava asia on suorittaa päätelaite uudelleen, asettaa ja soveltaa komentoa ”Sudo apt -päivitys && sudo apt dist-upgrade”.

Tällöin laite alkaa päivittää järjestelmätietoja ja asentaa kaikki tarvittavat tiedostot Raspbian Buster -päivityksen asentamiseksi. Koska se päivittää a Käyttöjärjestelmä tämä prosessi kestää. On suositeltavaa olla kärsivällinen ja ylläpitää tietokoneen Internet -yhteys epäonnistumisten estämiseksi.

  raspbian buster -versio menettämättä tietojani

Kun tämä prosessi on valmis, sinun on vain käynnistettävä tietokone uudelleen, jotta viimeiset kehitetyt toiminnot otetaan käyttöön. Kun tietokone käynnistyy, uusin Raspbian Buster -päivitys menettämättä yhtään dataa.

Voit lopettaa ja olla varma sen onnistuneesta asennuksesta varmistamalla ohjelmistoversion avaamalla komentoterminaalin ja kirjoittamalla seuraavan ”Kissa / etc / * – vapauta”. Näin huipentuu koko prosessi Raspberry pi: n päivittämiseen Raspbian Buster -versioon menettämättä tietojasi.