Skip to content

Kuinka PC -näyttö toimii: osat ja ominaisuudet

3 de syyskuu de 2021
monitor computadora 14684

Kuinka tietokoneen näyttö toimii Se on erittäin mielenkiintoinen aihe, tietojenkäsittelytiedettä tai elektroniikkaa opiskelevien on tiedettävä se hyvin. Näyttö tai näyttö edustaa erittäin tärkeää osaa tietokoneesta, mikä on tunnetun digitaalisen aikakauden tunnus.

Jos et ole a tietojenkäsittelytieteen tai elektroniikan opiskelija, et todennäköisesti tiedä mitään tällaisesta tietokoneeseen kuuluvasta gadgetista. Mutta jos et tutki sitä, se ei tarkoita, että et ole kiinnostunut tietokoneen näytön toiminnasta, tyypeistä, osista ja ominaisuuksista.

Miten tietokoneen näyttö tai näyttö toimii?

Kuten jotkut teistä jo tietävät, näyttö kuuluu laitteistosarjaan tietokoneeltamme. Näppäimistön, hiiren ja suoritinlaatikon tavoin myös näyttö tai näyttö edustaa tärkeintä laitteistoa suhteessa tietokoneeseemme.

Tällä tavalla voidaan sanoa, että tietokoneen näyttö tai näyttöa: lla on erittäin tärkeä rooli tietokoneen käyttöä varten. Ilman näyttöä et voi tehdä paljon, varsinkin jos aiomme käyttää tietokonetta visuaalisen sisällön katseluun, luomiseen ja käsittelyyn.

Näyttö täyttää tehtävänsä tekniikan avulla elektroniset katodisädeputket, kommunikoida suorittimen kanssa käyttäjän kanssa, jotta ihminen voi olla vuorovaikutuksessa tietokoneen kanssa hiiren ja näppäimistön kanssa.

Mutta sitä voidaan käyttää myös moniin asioihin, esimerkiksi näyttöä käytetään kannettavan tietokoneen näytön käyttämiseen PC -näyttönä, jotta voit yhdistää yhden laitteen katsellessasi käyttöliittymää toisesta.

Mutta se ei ole ainoa asia, ja se on, että viime vuosina on luotu tapa kytkeä televisio tietokoneeseen niin, että kyseinen näyttö toimii sen näyttönä.

Mitkä osat muodostavat tietokoneen näytön?

Niin, voit käyttää erityyppisiä näyttöjä, joita ei todellakaan ole luotu näitä tarkoituksia varten, mutta ne palvelevat samalla tavalla.

Ja on tärkeä asia, että esine tai laite voi toimia näyttönä, on sen näytön tarjoama tekniikka ja tapa, jolla se liittyy CPU: sta lähtevät elektroniset prosessit.

Toisin sanoen näyttöjä on useita, mutta niin kauan kuin ne ovat yhteensopivia tietokoneemme tekniikan kanssa, on sitten mahdollista valmistaa niitä jopa 42-tuumainen LED-näyttö, jota käytetään televisiona, voit liittää sen tietokoneeseen milloin tahansa.

Tässä mielessä korostamme, että näyttöjä on kolme päätyyppiä: LED -näytöt, CRT (vanhemmat) ja LCD -näytöt. Jokaisessa näistä on vaikuttava tekniikka, joka on välttämätöntä tietää parhaan laajakuvanäytön tai erittäin leveän näytön valitsemiseksi.

Lisäksi näytön osien (näyttö, painikepaneeli, virtapainike, virransyöttö, tuki, laatikko ja HDMI sekä VGA -portit) kautta on mahdollista liittää mikä tahansa näyttö tietokoneeseen ja oppia yhdistämään ne kyllä ​​HDMI: n kanssa tai VGA helposti.

Sisäinen osa: emolevy ja ohjauspaneeli

Emolevy sisältää kaikki näytön osat ja on kaikista tärkein. Toisaalta ohjauspaneelin avulla voit nähdä perusohjaimet ja perusasetukset järjestelmän kirkkaus, sijainti, kontrasti jne.

Ulkoinen osa: Kannet, liittimet ja kiinnikkeet

Kannen avulla voimme suojata näyttöä ulkoiset agentit, esimerkiksi pölyä. Liittimissä on useita tyyppejä, jotka kuvataan myöhemmin.

Jalusta tai jalusta sallii näytön pysymisen a tietty asema voidaksesi käyttää sitä ja aseta se mille tahansa tasaiselle pinnalle.

Nykyisten näyttöjen luokittelu

Värin mukaan: yksivärinen ja värillinen

Yksiväriset näytöt ovat niitä, jotka sallivat Yksi väri mustan lisäksi se on yleensä valkoinen tai keltainen. tämäntyyppiset näytöt ovat vanhimpia olemassa olevia

Toisaalta ne, jotka ovat värillisiä tai joita kutsutaan myös monivärisiksi, ovat sellaisia, jotka sallivat lajikkeen tai värivalikoima. Ne ovat uusimpia, ja joukosta löydämme näytöt GGA, VGA, UVGA ja SUGA.

Tekniikan mukaan: LCD, LED, Touch

Nestekidenäyttö tai nestekidenäyttö on näyttö, jonka toiminta koostuu elektronien johtamisesta kahden polarisoidun levyn läpi, jolloin näyttö muodostuu raikkaat ja kromaattiset värit.

Tätä tekniikkaa käytetään laajalti, koska sen komponentit ovat valo ja vaativat alhaista energiankulutusta.

LED-valojen tai valodiodien tapauksessa ne käyttävät komponentteja LEDit , siitä se nimi tulee. Heillä on mahdollisuus heijastaa kuva yksinään korkealla resoluutiolla.

Toisaalta kosketusnäytöt ovat toinen tekniikka, joka on mukauttanut a yliherkkyys näytön pinnalle, jotta voit käyttää sitä yksinkertaisesti painamalla näyttöä

Mitkä ovat tietokoneen näytön tai näytön ominaisuudet?

Jo keskusteltu tai koskettanut osapuolten aihetta ja olemassa olevien tietokoneiden näyttöjen tyypit, ja sen toimintaa, voimme sitten koskettaa näytön ominaisuuksia, joka on yksi tärkeimmistä asioista, jotka eniten kiinnittävät käyttäjän huomion.

miten pc -näyttö toimii

Tässä mielessä voimme aloittaa sanomalla, että minkä tahansa näytön kaksi tärkeintä ominaisuutta ovat: resoluutio ja sen koot.

Yhdellä puolella, päätöslauselma viittaa termiin Pixel, joka on mittayksikkö ymmärtääksesi kuinka näet, kuinka hyvin tai huonosti tietokoneen näytöllä heijastuneen kuvan. Mitä enemmän pikseliä näytöllä on sen ominaisuuksissa, sitä parempi resoluutio sillä on.

Toisaalta meillä on tuumat, ja se on näytön koko on erittäin houkutteleva, joten yksi visuaalisimmista ja tärkeimmistä ominaisuuksista on tämä.

Tuumaa on a pituussuuntainen yksikkö koon mittaamiseksi näytön kotelosta ja mitä enemmän tuumaa sinulla on, sitä enemmän visuaalista sisältöä näkyy.

Jotkut päätyypit näytöt siellä

Ensimmäinen asia, joka sinun on otettava huomioon, on tarpeesi, mihin aiot käyttää näyttöäsi.

Taloudellinen: perustoimintoihin

Jos olet henkilö, joka tarvitsee näytön vain Tarkista postisi, maksaa laskuja, sosiaalisia verkostoja tai tutkia joitain asioita, et tarvitse huippuluokkaa. On hyviä näyttöjä, HD, taloudellinen kaupassa.

Samoin sinun on otettava huomioon, että näytössä on sopiva koko ja hyvä resoluutio, jotta silmäsi eivät väsy ja se on mukavampaa sinulle

Media: yleiseen käyttöön

Siinä tapauksessa, että tarvitset näytön monikäyttöinenVoit valita kehittyneemmän, jossa on parempi grafiikka, suorituskyky, suurempi näyttö, se voi olla kosketus tai ei. Voit muuntaa sen tai käyttää sitä Kotiviihde.

Edistyneet käyttäjät

Ne vaativat näyttöä, jossa on vaihtoehtoja pitkälle kehittynyt mallien tai sisällön luomiseen. He ovat yleensä multimedia -ammattilaisia.

Nämä ammattilaiset tarvitsevat ssuuret näytöt ja korkea resoluutio. Lisäksi ne edellyttävät hyvää suorituskykyä ja vasteaikaa, jotta eri suunnitteluohjelmat toimivat sujuvasti.

Suuret näytöt: parempi resoluutio

Yleensä tämäntyyppisiä näyttöjä käyttävät pelaajat. He tarvitsevat suuren, korkearesoluutioisen näytön, jossa on kehittyneet ominaisuudet, jotta he voivat kilpailla verkossa.
Tietenkin, mitä korkeampi laatu ja toiminnot, mitä korkeampi hinta.

Muut luokitukset, jotka on otettava huomioon näyttöä valittaessa

Päätöslauselman mukaan

Kuten edellä mainittiin, päätöslauselma viittaa ckuvan laatu ja terävyys. Suurimmassa osassa näyttöä, jossa on enemmän tuumaa, tulisi kompensoida sen kasvulla pikseliä jotta sinulla olisi hyvä kuvanlaatu.

Erilaisia ​​tarkkuuksia löytyy: HD, Full HD, Ultra HD, Quad HD ja 4K Ultra HD.

miten pc -näyttö toimii

Pystysuuntaisen virkistystaajuuden mukaan

Näytön virkistystaajuus on kuvan näyttökertojen määrä sekunnissa päivittää näytöllä. Tämä numero on esitetty yksikössä Hertsi (Hz).

Mitä korkeampi taajuus, sitä parempi käsitys c: stäkuvan jatkuvuus. Päinvastainen vaikutus löytyy vanhoista näytöistä, kuten napsautussuhteista.

Digitaaliset ohjaimet ja liitännät

Digitaaliset ohjaimet ja liitännät ovat tärkeitä monitorillemme. Viimeiset ovat niitä, joiden avulla voimme muodostaa yhteyden eri laitteita kuten ulkoiset muistit, mobiililaitteet, hiiri, näppäimistö, tietokoneemme tai muut näytöt.

Löydämme erilaisia ​​liitäntöjä, kuten: HDMI, DisplayPort, DVI, VGA, USB -portit, Thunderbolt.