Skip to content

Kuinka pitää Apple Music -profiili ja kuunteluhistoria yksityisenä

9 de kesäkuu de 2021
couple listening to music headphones mobile featured

IOS 11: n julkaisun myötä Apple Music antaa sinun jakaa musiikkisi helposti palvelun muiden käyttäjien kanssa. Kun määrität profiilisi Apple Musicissa, olet saattanut sallia profiilisi ja kuunteluhistorian tarkastelun. Ehkä makusi ovat muuttuneet siitä lähtien tai haluat vain pitää kuuntelutottumuksesi yksityisempinä. Olipa tapaus mikä tahansa, voit tehdä profiilistasi ja kuunteluhistoriastasi taas yksityisen.

Pidä Apple Music -kuuntelu yksityisenä

Tee musiikkihistoriasta yksityinen avaamalla Apple Music -sovellus ja napauttamalla alareunassa ”Sinulle” ja napauttamalla sitten avatar-kuvakettasi.

Napauta sen jälkeen käyttäjänimesi alla olevaa Muokkaa-painiketta. Valitse näkyviin tulevasta Muokkaa profiilia -näytöstä ”Hyväksytyt ihmiset” alla ”Kuka voi seurata toimintaa” ja paina sitten oikeassa yläkulmassa Valmis.

Pidä kuunteluhistoriasi yksityisenä siirtymällä profiilisi muokkaustilaan ja vierittämällä alas. Käännä Näytä profiili -osiossa ”Kuuntelu” -kytkin Pois päältä. Huomaa, että tässä voit poistaa myös profiilisi kokonaan.

Apple Music ohittaa Spotifyn?

Niin paljon kuin ihmiset näyttävät vihaavan iTunesia PC: llä, Apple Music -tilaajien kohdalla palvelu on samalla tasolla kuin Spotify – Yhdysvalloissa joka tapauksessa. Apple Music lisää uusia tilaajia nopeammin kuin Spotify ja sen on määrä ylittää Spotify tänä vuonna. Tuoreen vuonna 2002 julkaistun artikkelin mukaan Wall Street Journal, Applen yhdysvaltalainen tilaajakanta kasvaa 5 prosenttia kuukaudessa, kun taas tällä hetkellä ensimmäisellä sijalla oleva Spotify kasvaa vain kahdella prosentilla.

Vaikka Spotifyssä on iOS-sovellus, Applen Yhdysvalloissa myymien laitteiden suuren määrän vuoksi näyttää siltä, ​​että käyttäjät käyttävät vain oletettua musiikkipalvelua. Maailmanlaajuisesti Spotify on kuitenkin edelleen kuningas. Ruotsalaisen musiikin suoratoistopalvelu on ollut saatavilla muissa maissa paljon kauemmin. Lisäksi se on hallitseva myös osissa maailmaa, joissa Androidilla on selkeä enemmistö markkinoista.