Skip to content

Kuinka poistaa mustat raidat tai palkit videosta menettämättä laatua (esimerkki)

1 de syyskuu de 2021
play video logo 1

Toistettaessa a multimediasisältöä, olet ehkä voinut arvostaa mustien palkkien luokkaa, jotka näkyvät jatkuvasti tai muutaman minuutin ajan. Siksi aiomme puhua siitä, kuinka poistaa mustat raidat tai palkit videosta menettämättä laatua.

Nämä raidat on helppo hukata, mutta saattaa olla joukko ihmisiä, jotka todella haluavat saada ne katoamaan nauttiaksesi videoistasi paremmin.

Sinun tarvitsee tietää se tämä rivityyli näkyy oletuksena audiovisuaalisessa sisällössä, mutta sen tarkoitus on varsin arvokas. Siksi niitä toteutetaan edelleen aurinkoon asti millä tahansa näytöllä.

Mutta jos haluat päästä eroon niistä, on olemassa useita työkaluja, joiden avulla voit saavuttaa sen. Tänään puhumme yhdestä erittäin tunnetusta maailmanlaajuisesti. Lisäksi kuinka muokata videoita, joissa on tämä ominaisuus, kun ne on julkaistu suosituilla alustoilla, kuten YouTubessa.

Miksi mustat palkit näkyvät yleensä toistamiesi videoiden sisällä?

Näyttää siltä, ​​että joka päivä, joka kuluu, näiden palkkien ilmeneminen muuttuu vakioksi, kun uutta sisältöä välitetään eri tilojen kautta.

Selkeä esimerkki on televisio- ja video -ohjelmointi. Usein keskittyen sisältöön, emme huomioi näiden raitojen ulkonäköä.

Nämä mustat palkit voivat näkyä sekä vaaka- että pystysuunnassa, näin säädetään multimediasisällön kokoa joka parhaillaan soi.

Juuri tästä syystä tämän tyyppiset mustat palkit näkyvät videoissa. Koska sen tarkoitus on täytä kuvan ja näytön ulottuvuuden välinen suhde missä sitä katsotaan.

Tämän ansiosta kyseiset pelaajat estävät sisällön vääristymisen tai venyttämisen tietyllä tavalla. Sallitaan siitä hyvä nauttia.

Millä resoluutiolla mustat palkit näkyvät?

Multimedian toistamiseen liittyy nykyään kaksi erittäin tärkeää kuvasuhdetta. Ne riippuvat suoraan siitä, mihin videonäyttö ohjataan.

Ensimmäinen on 4: 3 suhde, melko klassinen ja käytetty pitkään. Tätä kutsutaan television vakiomuodoksi. Lähes kaikki videot sisälsivät tämän kuvasuhteen näytön suhteen.

Koska tekniikka mullisti maailman ja teräväpiirtotelevisiot ilmestyivät, kuvankäsittelyn suorittaneiden oli ryhdyttävä toimiin asian suhteen.

Se on siellä, kun 16: 9 suhde. Tarkoitettu älykkäiden televisioiden ja laitteiden näyttöjen muodoksi, olipa kyse sitten tietokoneista tai mobiililaitteista.

Toisin sanoen syy, miksi nämä raidat näkyvät videon toiston aikana, johtuu siitä, että kuvan kohdistama suhde on ristiriidassa käytettävän näytön resoluution kanssa.

Poista mustat raidat tai palkit videosta Windows Movie Makerin kautta

Windows Movie Maker on yrityksen luoma videonmuokkaustyökalu Microsoft. Tämä työkalu on ollut erittäin hyödyllinen käyttäjilleen sen alhaisen monimutkaisuuden vuoksi.

”Projekti” -välilehden toimintojen joukossa on vaihtoehto aseta ”kuvasuhde”. Tässä vaihtoehdossa voit valita yllä mainittujen mittasuhteiden välillä, kunnes raidat katoavat. On huomattava, että jos video on erittäin raskas ja haluat pakata sen, suositellaan toisen ohjelman käyttöä.

Poista mustat raidat tai palkit YouTube -videosta

Videoalusta käyttää kopioita muotoilutunnisteiden perusteella, jotka voivat olla Muokata mistä tahansa kanavallesi ladatusta videosta.

Poista mustat raidat tai palkit

Jos haluat käyttää sitä, sinun on löydettävä ”Videohallinta” YouTubesta Creator Studiossa. Jotta voit valita, etsitkö videoistasi muokattavaa.

Jos haluat muuttaa mustien palkkien ulkonäköä, riittää, että kirjoitat videon perustietojen painoksen, jossa ”Tag” -palkki sijaitsee, jotta voit syöttää ”Yt: crop = 16: 9”.

Muutosten tallentaminen riittää, ja videosi mustat palkit poistetaan automaattisesti. Näin varmistat kaikkien katsojien laadun ja nautinnon.

Videosi on valmis! Tiedät jo, kuinka poistaa mustat raidat tai palkit videosta helposti ja ilman, että sen laatu heikkenee. Rentoudu nyt ja nauti kauan odotetusta videostasi ilman mustia raitoja tai palkeja. Vain ja vain jos videosi mustat raidat on poistettu, mutta se on menettänyt laadunsa ja pikselistynyt, voit korjata sen ja parantaa sen laatua.