Skip to content

Kuinka suojata SIM-korttini ja matkapuhelintani SIM-korttien vaihtohyökkäyksiltä

23 de maaliskuu de 2022
estafas robo datos 18659

Tällä hetkellä niitä on erilaisia ​​hyökkäyksiä SIM-korttiimme tai puhelimeen, jolla he voivat saada tietomme. Siksi meidän on tiedettävä, miten ne toimivat ja ennen kaikkea kuinka estetään joutumasta niiden uhreiksi.

Tästä syystä nähdäksemme kuinka se tehdään, näytämme sinulle olemassa olevat hyökkäykset, jotta tiedät kuinka tunnistaa ne. On tärkeää tietää, kuinka toimia oikein, jotta et joutuisi mihinkään näistä petoksista.

Voinko tietää, olenko SIM-kortin vaihdon uhri?

Voit tietää, oletko SIM-kortin vaihdon uhri, jos hetkestä toiseen, et voi soittaa puheluja tai käyttää mobiilidataa. Tämä voi tapahtua muista syistä, mutta yksi yleisimmistä on, että SIM-korttisi on kopioitu.

Jos näin käy sinulle, sinun on oltava valppaana ja toimittava nopeasti, sillä jos se kestää kauan, huijareille voi jäädä aikaa varastaa henkilökohtaisia ​​tietoja. Pankkiin tulee välittömästi soittaa ja kertoa tapahtuneesta ja tutkia, onko joku pyytänyt SIM-kortin kaksoiskappaletta.

Jos se on positiivinen, sinun tulee varoittaa, että se et ollut sinä ja pyydä valtuutettua edustajaa estämään SIM-kortti heti. Tällä tavalla voit suojata henkilötietosi, jotka voit saada sen kautta.

Mitkä ovat yleisimmät laitehyökkäykset?

On olemassa erilaisia ​​tapoja hyökätä laitteihimme, ja niillä on erilaiset tavat edetä. Siksi on välttämätöntä osata tunnistaa ne ja pystyä estämään ne, jos joudumme jonkun niistä uhriksi.

phishing

Tämäntyyppisissä hyökkäyksissä sähköposteja käytetään teeskentelemällä ihmisiä, joihin uhri luottaa, ja siten saada henkilökohtaisia ​​tietoja.

Toimintatapa on saada henkilö uskomaan, että hän keskustelee jonkun kanssa, johon hän luottaa, ja manipuloida häntä. Tämä saa sen tekemään asioita, joita sen ei pitäisi tehdä, kuten lähettää henkilökohtaisia ​​tietoja.

SIM-kortin vaihto

Tämä hyökkäys laitteisiin on yksi yleisimmistä ja on saada uhrin luottamus saada henkilökohtaisia ​​tietoja. Tällä tavalla huijari soittaa henkilön puhelinagentille esiintyäkseen henkilönä, joka pyytää SIM-kortin kopiota.

Siksi, kun onnistuin saamaan sen, sinulla on pääsy henkilöillä oleville tileille, joissa puhelinnumerosi on suojausmenetelmänä. Tämäntyyppinen hyökkäys on yleensä yleisin, ja voimme havaita sen, kun SIM-korttimme ei toimi. Näissä tapauksissa on tärkeää toimia nopeasti mahdollisten haittojen välttämiseksi.

suojautua hyökkäyksiltä

syöttiminen

Tämäntyyppinen hyökkäys koostuu jättää houkuttelevan syötin, josta on vaikea kieltäytyä jotta henkilö putoaa. Yleisesti ottaen se on sosiaalisen manipuloinnin hyökkäys, joka pyrkii houkuttelemaan ihmisiä houkuttelevilla tarjouksilla, joita on vaikea hylätä.

Esimerkkinä tästä voi olla tallennuslaitteen löytäminen, joka yhdistettynä uhrin laitteeseen aktivoi haittaohjelmia. Tällä tavalla se hakkeroi henkilön laitteen saadakseen kaikki hänen henkilökohtaiset tiedot, kuten pankkitilinsä, ja saada tietoja luottokorteiltamme.

Toinen syöttityyppi on käyttää provosoivaa tietoa sisältäviä verkkosivuja tai linkkejä, kuten palkinnon tai jonkin arvokkaan voittamisen. Kun henkilö syöttää linkin, se päästää automaattisesti sisään viruksen, joka saastuttaa laitteen ja poimii tärkeitä tietoja uhrilta.

Kuinka SIM-kortin vaihtopetos toteutetaan?

Tämä petos on yksi yleisimmistä, ja se koostuu uhrin luottamuksen hankkimisesta saada henkilökohtaisia ​​tietoja. Näiden tietojen avulla huijari soittaa puhelinagentilleen teeskennellen olevansa uhri ja pyytää SIM-kortin kaksoiskappaletta.

Näin pääset käyttämään tilejäsi tai sosiaalisia verkostojasi kirjautuminen puhelimen suojausmenetelmällä. Tästä syystä ei ole suositeltavaa liittää puhelinnumeroamme tärkeisiin tileihin tai verkkoihin, mikä estää tämän tyyppiset petokset.

Kuinka estää SIM-korttini päällekkäisyys

SIM-korttisi suojaamiseen on useita tapoja, ehkäisymenetelmä on aina oikea. Tällä tavoin vältämme ongelmia tulevaisuudessa, kuten henkilötietojesi katoamisen, mikä voi vaarantaa turvallisuutesi.

Se on perustavanlaatuista estää kaikki teot, jotka voivat loukata henkilötietojasi kuten pankkitilit, sosiaaliset verkostot jne. Siksi jokaiseen tapaukseen on löydettävä sopiva menetelmä.

suojaa SIM-korttiasi ja matkapuhelintasi hyökkäyksiltä

Valvo pankkitilejä

Suosittelemme, että mobiililaitetta ei ole linkitetty pankkitileihimme. tai tallenna tärkeitä tietoja. Jos meidät hakkeroidaan, se olisi erittäin helppo tapa päästä pankkitileillemme ja joutua varkauden uhriksi. Joka tapauksessa on tärkeää olla tallentamatta henkilökohtaisia ​​tietoja matkapuhelimeen, jos haluat estää jonkin näistä tilanteista.

Vältä julkisia verkkoja

Julkiset verkot ovat yleensä suuri ongelma, koska niiden on erittäin helppo päästä käsiksi henkilötietoihimme. Näissä tapauksissa on suositeltavaa etsiä VPN, joka voi suojata tietomme. Tällä hetkellä markkinoilla on valtava ääretön määrä, siksi on suositeltavaa käyttää jotakin meistä.

Päivitä virustorjunta

Virustorjuntaohjelman käyttö tai jo olemassa olevan päivityksen päivittäminen on välttämätöntä tietojemme turvallisuuden ylläpitämiseksi. Vaihtoehdot, kuten: Avast Antivirus and Security, AVG Antivirus & Security sekä AVG Cleaner App: Cleaner, ovat melko tehokkaita vaihtoehtoja. Näissä tapauksissa on suositeltavaa etsiä tarpeisiimme sopiva ja siten välttää riskejä tulevaisuudessa.