Skip to content

Mikä on NFC ja miten tätä yhteyttä käytetään Espanjassa? – Verkon tiedot

25 de maaliskuu de 2022
tecnologia nfc 18682

NFC-tekniikka on tällä hetkellä vielä tuntematon monille ihmisille. On kuitenkin olemassa suuri määrä käyttäjiä, jotka jo käyttävät niitä etuja, koska ne tarjoavat meille suuret mahdollisuudet.

Jos haluat tietää, mitä NFC on tai kuinka voimme käyttää sitä saadaksemme suurimmat hyödyt, niin kerromme kuinka se tehdään, mitä NFC on, mistä tämä tekniikka koostuu ja mitä yhteyksiä voimme tehdä.

Mikä on laitteiden synkronointi NFC:n avulla?

Synkronointi NFC:n kautta tulee lyhenteestä Near Field Communication, joka tarkoittaa lähikenttäviestintää. Tämä on langaton viestintätekniikka, jossa kahta laitetta käytetään suurtaajuisen tiedon vaihtamiseen lyhyellä kantamalla.

Lähetys suoritetaan induktion kautta, kun magneettikenttä syntyy kahden laitteen välille jotka tukevat NFC-teknologiaprotokollia. Siksi tarvitaan aktiivinen laite, joka lähettää signaalin tiedon siirtämiseksi. Tarvitaan myös passiivinen laite, kuten torvi, joka tuottaa sähkömagneettisen kentän, jonka avulla se vastaanottaa aktiivisen laitteen siirtämän tiedon.

NFC-teknologiaprotokollalla on laaja valikoima nopeuksia. Mutta se on erikoistunut tiettyihin toimintoihin, koska sen nopeus ei ole suurin. tarvittaessa siirtää suuria tietoja, on suositeltavaa käyttää wi-fiä tai bluetoothia. Siksi NFC:tä käytetään usein laitteiden tai ihmisten validointiin ja tunnistamiseen.

Millaisia ​​yhteyksiä voidaan tehdä NFC:n kautta?

Vuosien saatossa matkapuhelimissamme käytetty NFC-tekniikka on helpottanut laiteparin muodostamista eri laitteiden kanssa. Tämä mahdollisti prosessien automatisoinnin tiedon jakamisen ja itsemme tunnistamisen yhteydessä. Tämän teknologian potentiaalin lisäksi se voi johtaa moniin muihin asioihin.

Bluetooth kaiuttimilla tai kuulokkeilla

NFC-tekniikka mahdollistaa myös siirron ja synkronoinnin tätä tekniikkaa tukevien laitteiden kanssa. Koska se voi olla kaiuttimet, kuulokkeet, mitä käytä wi-fiä tai bluetoothia tietojen siirtämiseen. Tällä tavalla NFC suorittaa automaattisen pariliitosprosessin tehokkaammin ja nopeammin. Meidän tulee vain ohittaa kännykkämme räkän tai kuulokkeiden lähellä.

Luotto- ja pankkikorttien lukeminen

Yksi NFC-tekniikan suosituimmista toiminnoista on tiedonsiirto maksujen suorittamiseksi matkapuhelimesi kautta. Tämän avulla voit käyttää matkapuhelintasi NFC-tekniikalla liikkeissä, joissa on tekniikkaa tukevia pankkiautomaatteja. Euroopan tapauksessa suurella osalla on jo nämä toiminnot.

Siksi, matkapuhelimestamme tulee pankkikortti. Yksinkertaisesti aktivoimalla toiminnon ja tunnistamalla itsesi kassalla voit helposti laskuttaa ilman fyysistä korttia.

Wi-Fi-verkkoyhteys

Kuten lisävarusteiden, kuten kaiuttimien, kameroiden ja muiden laitteiden kanssa. Voit myös tehdä a synkronointi Wi-Fi-verkkomme kanssa NFC-tekniikalla. Meidän tarvitsee vain aktivoida toiminto ja siirtää puhelin Wi-Fi-laitteemme lähelle linkin suorittamiseksi.

tuotemerkit nfc-tekniikalla

Lähetä tiedot välittömästi

Siirto antaa heti rajattoman mahdollisuuden käyttää NFC-tekniikkaa. Siksi tämän tekniikan avulla Voimme tunnistaa itsemme suoraan henkilöllisyystodistuksellamme. Matkapuhelimemme NFC-teknologian avulla voimme tunnistaa itsemme henkilöllisyystodistuksellamme, passillamme ja, kuten edellä on selitetty, käyttää sitä luotto- tai maksukorttina.

Millä merkeillä tämä transaktiotekniikka on käytössä?

NFC-tekniikan suosion vuoksi matkapuhelinmerkit ovat päättäneet ottaa käyttöön tämän tekniikan. Niitä löytyy yleensä keskitason ja huippuluokan matkapuhelimista.

Brändit pitävät ASUS, Google, Huawei, Nokia, Motorola, Samsung, Sony ja Xiaomi Ne ovat markkinoiden tunnetuimpia ja niiden päätteissä on NFC-tekniikka. Tuotemerkkien ehdotus on ilmeinen, sillä tämä tekniikka ei ole vain yleistymässä, vaan myös kehitysmahdollisuuksia alkaa olla useita.

Kuinka monta palvelua NFC voi maksaa ja miten se tehdään Espanjassa?

Matkapuhelimemme NFC-tekniikan avulla voimme suorittaa pankkitapahtumia ja maksuja tämän tekniikan kanssa yhteensopivista tuotteista ja palveluista. Espanjassa on laaja valikoima kauppoja ja palveluita, joiden avulla voimme maksaa NFC:n kautta.