Skip to content

Kuinka tehdä tietokoneen näytöstä mustavalkoinen Windows 10: ssä helposti

26 de elokuu de 2021
color de pantalla windows 10

Vuonna 2014 teknologiayritys Microsoft lanseerasi uuden Windows -käyttöjärjestelmän nimeltä Windows 10.

Tässä uudessa mallissa on monia ominaisuuksia, toimintoja ja erittäin mukava, moderni ja innovatiivinen muotoilu, joka on Windowsin uusin versio.

Uusien ominaisuuksien ansiosta kaikki Windowsia käyttävät asiakkaat voivat katsella tietokoneen näyttöä mustavalkoisena ja ota käyttöön ja määritä HDR -värit. Tässä artikkelissa opetamme sinulle, kuinka tehdä tietokoneen näytöstä mustavalkoinen, ja mainitsemme näiden kahden värin käytön edut.

Kuinka tehdä tietokoneen näytöstä mustavalkoinen Windows 10: ssä?

Jos haluat määrittää ominaisuuksia tietokoneen näytöstä niin, että kaikki siellä heijastuneet kuvat ovat mustavalkoisia, sinun on toimittava seuraavasti:

  1. Ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on etsiä ja avata valikko ”Asetus”.
  2. Ikkunassa ”Esteettömyys” Ruudun vasempaan reunaan ilmestyy valikko ja siellä sinun on valittava vaihtoehto ”värisuodattimet”, siinä ikkunassa voit aktivoida värisuodatinominaisuuden
  3. Kun olet aktivoinut suodattimet, voit valita ”Harmaasävy” ja automaattisesti käyttöjärjestelmä on mustavalkoinen. Muutos, joka tehdään automaattisesti ilman järjestelmän uudelleenkäynnistystä.

Löydät ”Asetukset” -valikon monin tavoin:

  1. Hakukoneen käyttäminen aloitusnäppäin löytyy työkalurivin vasemmasta kulmasta.
  2. Suorittaminen Win + I -yhdistelmä näppäimistö.
  3. Painikkeen painaminen ”Ilmoitus” löytyy työkalurivin oikeasta kulmasta. Kun olet ”Asetukset” -valikossa, sinun on löydettävä ja valittava ”Esteettömyys” -vaihtoehto.

Edelliset vaiheet palvelivat sinua Aktivoi ja deaktivoi ominaisuus. Voit deaktivoida ominaisuuden, jos haluat nähdä ja arvostaa kaikkia värejä uudelleen tai jos tietokoneen näyttö alkoi näyttää mustavalkoiselta vahingossa.

Mitä hyötyä saat, jos muutat kaikki näytön värit mustavalkoisiksi?

Näytön värien muuttaminen Windows 10: ssä on melko helppo ja nopea toimenpide. Lisäksi, jos käytät tätä toimintoa, voit saat hyötyä näytön riippuvuuden vähentämisestä joten älä epäröi tehdä sitä.

Voi olla, että näytön käyttäminen vain kahdella värillä on tyyliä, mutta monet ihmiset haluavat käyttää tätä ominaisuutta, koska eri tutkimukset ovat vahvistaneet, että näyttö ilman monia värejä vähentää riippuvuutta.

Vaikka tunne laajan värivalikoiman näkemisestä on fantastinen, kaikki nämä värit herättävät paljon huomiota ja voivat joissakin tapauksissa aiheuttaa aika hullu pakkomielle laitteen näyttöihin.

Kuten tietokoneet, joissa on Windows -käyttöjärjestelmä, mobiililaitteet Ne tuovat myös kokoonpanoonsa ominaisuuden muuttaa kaikki näytön värit mustavalkoisiksi.

Tietokoneen pitkäaikaisen käytön haitat

Tällä hetkellä monet ihmiset käyttävät tietokonetta päivittäin työhönsä tai opintoihinsa, ja näiden laitteiden väärinkäyttö voi aiheuttaa monia haittoja, koska se aiheuttaisi uupumusta, lihasten väsymistä, näköhäviöitä ja selkäkipuja.

Sinä pystyt soveltaa monia ominaisuuksia kuvaruutuun sen lisäksi, että näet kuvat mustavalkoisina. Yksi näistä ominaisuuksista on suuri kontrasti.

Korkea kontrasti

Toinen ominaisuus, jota voit käyttää tietokoneen näytössä, on ”Korkea kontrasti”. Tämä ominaisuus on tekniikka, joka tekee suuren eron näytön kuvien vaalean ja tumman välillä.

näytön asetukset

Sinun on aktivoitava tämä ”High Contrast” -toiminto tietokoneen näytöllä Windows 10 -käyttöjärjestelmällä noudata samoja vaiheita mustavalkoisen asettamiseen näytöllä, mutta muutamalla pienellä askeleella, jotka selitämme sinulle alla:

Kun olet avannut ”Asetukset” -valikon, sinun on löydettävä ja valittava ”Esteettömyys” -vaihtoehto ja valikon vasemmalla puolella olevista vaihtoehdoista sinun on valittava ”Suuri kontrasti” ja siellä voit aktivoi ominaisuus.