Skip to content

Kuinka tietää uuden muistikirjan latausaika – vinkkejä ja huolenpitoa

2 de syyskuu de 2021
notebook uso carga 14321

Tietokoneet ovat työkaluja, jotka ovat auttaneet yhteiskuntaa paljon, nämä, kuten muutkin ihmisen luomat esineet, ovat kehittyneet erittäin merkittävästi valtavista ja epäsäännöllisistä lämpötiloista tietokoneiksi moderni, hienostunut muotoilu, paljon mukavampaa kokoa ja elektronisia komponentteja, jotka pystyvät parantamaan laitteitamme toiselle tasolle.

Tällä hetkellä on suunniteltu tietokoneita ja keskittyy erityyppisiin tehtäviin ja toiminnot, tämä on positiivista, koska se auttaa käyttäjää, joka haluaa, että tietokone on erikoistunut mainittuun osioon, olipa kyse sitten peliosasta, muokkaustöistä, ohjelmoinnista jne. Pöytätietokoneiden lisäksi myös kannettavia tietokoneita kutsutaan kannettaviksi, joita on myös erilaisia.

Muistikirja, läppäreiden haara.

Kannettavien tietokoneiden luokituksesta löytyy Netbook, Ultrabook ja kannettavien joukossa tämä on kannettava tietokone keskitetysti, Toisin sanoen se on kannettava tietokone, joka voi palvella sinua yleisesti monessa asiassa, ja sen päätehtävä on palvella käyttäjää niin, että hän suorittaa monia yleisiä tehtäviä.

Nämä muistikirjat voivat auttaa yliopisto -opiskelijoita hallitsemaan ohjelmia, kuten Autocad, sekä työntekijöitä, jotka ovat keskittyneet suunnitteluosaan kuva- ja videonmuokkausohjelmillaan, yleensä muistikirjoilla. on erinomaisia ​​komponentteja kuten hyvä prosessori ja joitain hyviä liitäntäportteja, mukaan lukien HDMI, jonka avulla voimme liittää ulkoisen näytön Notebookiin.

Ero, joka tekee muistikirjoista huomattavia muihin kannettaviin tietokoneisiin, on niiden koko, erityisesti näytön koko, mikä tekee niistä paljon kannettavampi ja kevyempi, Tämä lisäsi sitä, että muukin Notebook on myös pienempi, muun muassa sen näppäimistö, joka tulee uuden Fn -näppäimen kanssa, voimme aktivoida sen samalla tavalla kuin voimme määrittää Notebook -näppäimistön mieleiseksemme.

Kuinka ladata uuden Notebookin ensimmäisen kerran

Jos olet henkilö, joka on kiinnostunut tietokoneiden ja tekniikan maailmasta, on hyvin tavallista, että kun ostat ensimmäisen Notebookisi, sinulla on tiettyjä epäilyksiä siitä, mikä merkki on minulle paras? Ovatko eritelmät mitä tarvitsen? Kuinka kauan minun pitäisi antaa sen ladata ensimmäisen kerran? Älä huoli, selitämme miten kannettavan tietokoneen lataaminen toimii:

  • Tavaramerkin osalta se on ostajan vastuulla, monien merkkien joukossa Lenovo tarjoaa myös laadukkaita kannettavia, myös sen jälkeen, kun se on ostanut Notebookin ja pitänyt sen käsissämme, ensimmäinen asia on käynnistää se, täällä näemme, onko se jo kuormitettu tai jos päinvastainen on ladattava, tapauksesta riippuen toimimme.

Kannettavan akku

Akun kalibrointi

  • Jos Notebook on jo ladattu, käytämme sitä normaalilla tavalla testata jokaista sen toimintoa, jotta tiedämme ja näemme, miten uusi Notebook toimii.
  • Kun akussa on noin 20% tai vähemmän akkua, jotkut suosittelevat sen kytkemistä heti, toiset antavat sen purkautua kokonaan, tämä toinen vaihtoehto olisi hyvä kokeilla, joten tiedämme etukäteen kuinka pitkä on sen kesto 100%: sta, kunnes se on täysin tyhjentynyt.
  • Kun annamme sen purkautua jopa 2% tai 1%, yhdistämme sen ja katsomme, miten se toimii, Notebookien mukana toimitetaan yleensä litiumakku, uusi akku, joka se on paljon kestävämpi ja sillä on pidempi käyttöikä kuin aiemmilla paristoilla.

Latausaika

  • Kun olemme liittäneet sen akkukuvakkeeseen, voimme nähdä, kuinka paljon arvioitu aika kestää, kunnes se latautuu täyteen, jotta voimme ohjata itseämme ja nähdä, kuinka kauan kestää lataaminen, yhteinen on noin Noin 2 tuntia.
  • Jos meidän on käytettävä kannettavaa tietokonetta sen latauksen aikana ei ole mitään ongelmaa, Jos päinvastoin se ei ole välttämätöntä, voimme sammuttaa sen ja irrottaa sen arvioidusta ajasta, kytkeä sen päälle ja nähdä akun tilan, voimme myös kokeilla kokoonpanoja, kuten Notebookin käyttöä normaalilla tavalla tai energiankulutuksessa säästötila pidempään.

muistikirja käynnisti juuri ensimmäisen latauksen

Mitä muuta hoitoa minun pitäisi ottaa käyttöön uudessa muistikirjassa?

Akun lataamisen lisäksi suosittelemme, että ajoittain teet huoltotoimia ja puhdistat muistikirjassasi olevia tiedostoja, jotta et täytä kiintolevyäsi tarpeettomilla tiedostoilla. virustorjunta mikä tahansa haitallinen tiedosto, joka hyökkää muistikirjaamme.

Kuinka pidentää Notebookin akun kestoa

Tällä hetkellä kaikki käyttävät paljon laitteita, kuten kannettavia ja kannettavia, koska ne ovat uskomattomia työkaluja työskentelyyn, opiskeluun, suunnitteluun, pelaamiseen jne. Kuten tiedät, useimmat heistä, elleivät kaikki, ne toimivat akun avulla, joka on ladattava tietysti aivan kuten puhelin, mutta yleensä paljon enemmän virtaa.

Nämä akut, kuten suurin osa, on säilyvyysaika, koska ne ovat laitteita, jotka ajan mittaan alkavat huonontua, se on väistämätöntä, mutta voimme aina tehdä kaikkemme pidentääksemme paristojemme käyttöikää hiukan. Tiettyjen vihjeiden mukaisesti voimme jopa pidentää niiden käyttöikää 50% enemmän, mikä on aika vähän.

Akku

Akun heikkeneminen

Akun heikkeneminen on täysin väistämätöntä, koska nämä paristot ovat yleensä litium-ionia, mikä tekee niistä melko tehokkaita, mutta kuten aiemmin mainitsimme, niiden käyttöikä on pitkä, koska ne eivät tietenkään ole vielä keksineet tätä ikuista akkua tai sähköjärjestelmää. Onneksi, kuten aiemmin mainitsimme, akun heikkenemistä voidaan välttää useilla tavoilla, kuten:

  • On tärkeää, että tiedät sen lämpötilalla on erittäin tärkeä rooli laitteen käyttöiän aikanaja ennen kaikkea sen akun käyttöiän aikana, siksi on välttämätöntä, ettei kannettavaasi altisteta liialliselle kuumuudelle, mutta ei myöskään liian kylmälle. On aina suositeltavaa, että ne ovat varjoisassa ympäristössä ilman suoraa kosketusta auringon kanssa. Yleensä on olemassa laitteita, kuten ’Cooler’, joiden avulla voit päivittää kannettavan tietokoneen tai Notebookin järjestelmän.
  • On suositeltavaa että kiinnität erityistä huomiota akun käyttöikään, mutta lukujen avulla, mitä tämä tarkoittaa? On olemassa sovelluksia, joilla voit hallita akun käyttöikää ja tietää sen tilan. On jopa järjestelmiä, jotka tuovat tämän vaihtoehdon oletukseksi, kuten esimerkiksi Windows 10. Päästäksesi tähän sinun tarvitsee vain näyttää aloituspalkki ja valita vaihtoehto ’Windows PoweShell (järjestelmänvalvoja). Saat sinisen laatikon, johon kirjoitat: powercfg / akun raportti. Ja jatkat suorittamista painamalla ’Enter’. Sitten avaat polun, jonka tiedostonhallinta näyttää, esimerkiksi: C: Käyttäjät Esteban Uzcategui battery-report.html. Lopuksi vierität hiukan alaspäin, kunnes löydät ” Asennetut paristot ” -osan, jossa näet alkuperäisen kapasiteetin (esimerkki 66 690 MwH) ja nykyisen kapasiteetin (esimerkki 62 800 MwH).
  • Toinen tärkeä suositus, voit poistaa paljon akkua kuluttavat sovelluksetKoska uusi Notebook voi itsessään kestää useita vuosia, mutta asentamalla siihen sovelluksia, lyhennämme vähitellen akun käyttöikää. Onneksi Windowsilla on myös työkalu tämän näkökohdan seuraamiseen. Meidän on vain mentävä tehtävienhallintaan ja siellä voimme nähdä, mitkä sovellukset käyttävät eniten akkua ja mitkä vähiten.
  • On selvää, että aina kun lataamme akkuamme, käytämme sitä loppuun, joten jos haluat pidentää sen käyttöikää, yritä olla käyttämättä sitä koko ajan kytkettynä ja anna sen jatkaa lataamista pitkään sen jälkeen, kun se on 100%. On myös tärkeää, ettet salli syviä purkauksia, eli älä anna niiden akun laskea alle 10%.

Kuormitusraja

Meidän on kunnioitettava akun latausrajaa, koska nämä akut toimivat tavalla, jolla täyteen ladattuna niiden ei pitäisi enää saada energiaa, koska tämä vain että ylikuormitat itseäsi. Kuvittele akku kennona, kun kenno on täynnä, se vain ylittää sen sisällön. Tämä sisältö voi olla kuorma, joka rasittaa akkua ja lyhentää sen käyttöikää.

Lisäakut

Lisäakut, tunnetaan myös monissa paikoissa nimellä ’Power Banks’, ovat erittäin käytettyjä, koska ne sallivat useimmat laitteet, kuten kannettavat, kannettavat, matkapuhelimet jne. Lataa ilman pistorasiaan liittämistä. Ne toimivat yleensä USB -liitännän kautta ja ovat loistava tapa pitää akku ladattuna, kun sinulla ei ole liitintä, joten älä päästä sitä alle 20% tai 10%

Mikä on paras aika ladata Notebook -akku?

Useat tutkimukset osoittavat sen Akkuraja on rajoitettu, joten sitä voidaan käyttää vaatimatta liikaa. Suositeltava on pitää ne välillä 20% ja 80%, koska jos pidämme sen yleensä yli 80%, vaadimme liikaa litiumionikennoilta, joten akku kuluu nopeasti ajan myötä. Jos se on aina alle 20%, pakotat sen silti liikaa, koska tiedetään, että aina kun lataat akkua, tuhlaat sen, ja jos lataat sen alle 20%, vaadit paljon.

On sovelluksia, jotka pystyvät seuraamaan puhelimen latausta, jolloin sen kuormitus pysähtyy 80%: iin, mutta jos sinulla ei ole yhtä näistä, suosittelemme, että olet jatkuvasti tietoinen tästä yksityiskohdasta. Kyllä, voit ladata akun 100%: iin, mutta sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota siihen, että se ei kestä kauan lataamalla 100%. Samoin sinun on oltava tietoinen siitä, milloin akku on lähellä 20%, jotta voit ladata sen uudelleen.

Vaikuttaako ympäristön lämpötila akun tehokkuuteen?

Tämä on melko yleinen kysymys, ja vastaus on aina selvä kyllä. Ympäristön lämpötila vaikuttaa suoraan laitteidemme toimintaanennen kaikkea paristot. On tunnettua, että akku kuluu erittäin nopeasti, jos se altistuu pitkälle kuumuudelle. On erittäin suositeltavaa käyttää jäähdytintä tai käyttää laitetta vain viileissä, varjoisissa tiloissa ilman suoraa kosketusta auringon kanssa.

Kuten teemme selväksi koko artikkelissa, paristojen käyttöikä ei ole mahdollista, mutta tätä prosessia ei voi pysäyttää, mutta jos voit lykätä sitä, suosittelemme siksi, että noudatat voimakkaasti kaikkia yllä luettuja vinkkejä, jotta molemmat akut kuten kannettavalla tai kannettavalla, on optimaalinen toiminta.