Skip to content

Kuinka tuoda osakekursseja ja maantiedettä Exceliin

8 de kesäkuu de 2021
spreadsheet excel laptop office featured

Useimmat ihmiset osaavat lisätä kaavioita tai kaavioita Excelissä, mutta tiesitkö, että voit tuoda myös osakekursseja ja maantieteellisiä tietoja?

Toisin kuin kaavioissa ja kaavioissa, joissa sinun on täytettävä tiedot, Excelin osakekurssi- ja maantieteelliset työkalut antavat sinun tuoda (ja päivittää reaaliajassa) reaaliaikaisia ​​tietoja verkosta. Katsotaanpa, miten tämä toimii.

Huomautus: Seuraavat ominaisuudet ovat käytettävissä vain Excel for Microsoft 365: ssä (työpöydälle ja verkossa) ja Excel for iPad-, iPhone- ja Android-laitteissa.

Kuinka tuoda osakekursseja Exceliin

Ennen kuin yrität luoda kokonaisen hallintapaneelin, kannattaa ensin oppia yksinkertainen tietojen tuonti. Osakkeiden hinnat on erittäin helppo tuoda Exceliin. Jos et kuitenkaan tiedä, miten se toimii, vain napsauttamalla Varastot-työkalua ei tehdä mitään.

Näin se toimii.

Aloita luomalla sarake Excelissä ja luetella kaikki osakekurssisymbolit, joille haluat pörssikursseja. Valitse kaikki nämä symbolit. Valitse sitten Tiedot valikosta ja valitse valintanauhan Tietotyypit-ryhmästä Varastot.

Excel käyttää Internetiä ja hankkii tiedot valitsemistasi symboleista. Tiedät, että tämä onnistui, koska symboli muuttuu yrityksen oikeaksi nimeksi.

Nyt olet valmis lisäämään varastotiedot laskentataulukkoon. Valitse kaikki symbolisolut uudelleen ja näet kaksi kuvaketta. Yksi näkyy yläosassa ja toinen alareunassa.

  • Lisää tiedot (ylhäältä): Tämän avulla voit tuoda tietoja verkosta varastosymbolin oikealla puolella olevaan sarakkeeseen.
  • Pika-analyysi (alhaalla): Tämä näkyy yleensä, kun valitset useita soluja lisätäksesi taulukoita tai kaavioita nopeasti. Voit ohittaa tämän kuvakkeen.

Kun valitset Lisää tiedot -kuvakkeen, näet avattavan luettelon datapisteistä, jotka voit tuoda verkosta.

Lisää kukin datapiste yksi kerrallaan. Näet uusimmat verkkotiedot näkyvät seuraavassa sarakkeessa oikealla.

Saat päivitetyt tiedot valitsemalla Päivitä kaikki -kuvake valintanauhan Kyselyt ja yhteydet -ryhmässä.

Sinun on valittava Päivitä kaikki saadaksesi uusimmat varastotiedot. Automaattisen päivityksen määrittämiseen on kuitenkin VBA-temppu, joka auttaa, kun yrität luoda live-koontinäyttöä. Opit ottamaan automaattisen päivityksen käyttöön tämän artikkelin viimeisestä osiosta.

Maantieteen tuominen Exceliin

Tietojen tuominen eri maista toimii samalla tavalla kuin varastotietojen hankkiminen.

Helpoin tapa tehdä se on luoda sarake, jossa on luettelo maista, joiden tietoja haluat hakea.

Valitse seuraavaksi Tiedot valikosta ja valitse Maantiede valintanauhan Tietotyypit-ryhmästä.

Tiedät, että maat tunnistettiin kelvollisiksi kuvakkeella, joka näkyy maan nimen vasemmalla puolella. Tämä tarkoittaa myös, että kyseisistä maista on saatavana tietojoukkoja.

Jos haluat nähdä tietojoukot, korosta solut uudelleen. Valitse sitten sarakkeen oikeasta yläkulmasta kenttäkuvake. Näet pudotusvalikon kaikista käytettävissä olevista aineistoista.

Aivan kuten varastojen nostamisen yhteydessä, valitse kukin kenttä yksi kerrallaan.

Kun lisäät kutakin tietokenttää, ne näkyvät oikealla olevassa sarakkeessa. Muista merkitä sarakeotsikot, jotta muistat tuodut tiedot.

Kuten näette, maantieteellisten tietojoukkojen tuonti on nopeaa ja helppoa Excelin Maantiede-työkalun avulla. Tämä on myös loistava tapa tehdä tutkimusta ja löytää korrelaatioita maakohtaisista tiedoista.

Muista, että et ole rajoitettu vain maakohtaisiin tietoihin. Mikä tahansa maantieteellinen tunniste toimii. Voit esimerkiksi vertailla tulo- ja väestötietoja useiden Yhdysvaltojen osavaltioiden välillä. Kirjoita vain tilat ja toista yllä oleva prosessi.

Tämä toimii myös kaupunkien nimissä.

Varasto- ja maantieteellisten tietojen päivittäminen Excelissä

Laskentataulukossa on kaikki tiedot, mutta haluat nähdä tiedot reaaliajassa. Päivitä kaikki -vaihtoehdon valitseminen manuaalisesti voi ärsyttää. Excelillä ei ole tapaa päivittää päivitetyt varastotiedot tai maantieteelliset tiedot automaattisesti, mutta se ei tarkoita, että sitä ei voida tehdä.

Voit tehdä tämän lisäämällä erityinen VBA-koodi se käynnistyy, kun laskentataulukko avautuu.

Valitse Kehittäjä valikosta ja valitse valintanauhan Ohjaimet-osiosta Näytä koodi.

Merkintä: Jos et näe Kehittäjä Excel-valikossa ja lisää se. Valitse Tiedosto, Vaihtoehdot, Mukauta nauhaja valitse Kaikki komennot vasemmasta avattavasta valikosta. Sitten liikkua Kehittäjä vasemmasta ruudusta oikealle ja lopeta valitsemalla OK.

Kun olet koodieditorissa, sinun on löydettävä oikea koodi, joka käynnistyy, kun laskentataulukko avautuu. Voit tehdä tämän kaksoisnapsauttamalla tätä työkirjaa valitaksesi kyseisen objektin. Valitse koodipaneelin vasemmasta avattavasta valikosta Työkirja. Valitse oikeasta avattavasta valikosta Avata.

Liitä lopuksi seuraava koodi Workbook_Open () -funktion sisään:


ActiveWorkbook.RefreshAll
NextTime = Time + TimeSerial(0, 1, 0)
Application.OnTime NextTime, "AutoRefresh"

Suojaa tämä koodi ja Excel-tiedosto makroja tukevana Excel-tiedostona (.xlms). Kun seuraavan kerran avaat sen, kaikki Exceliin tuomasi osaketiedot tai maantieteelliset tiedot päivittyvät joka minuutti. Voit muuttaa koodia tietojen päivittämiseksi useammin tai harvemmin, jos haluat.

Tämä on vain yksi esimerkki luovista Excel-vinkeistä, jotka voivat parantaa tuottavuutta. Siellä on monia muita upeita Excel-vinkkejä.