Skip to content

Mikä on Hiberfil.Sys -tiedosto ja miten voin poistaa sen vapauttaaksesi tilaa?

1 de syyskuu de 2021
archivo hiberfil sys

Jos jokin vie paljon tilaa tietokoneen kiintolevyllä, se on Hiberfil.sys -tiedosto. Nämä tiedostot ovat suuria, ne vievät yleensä useita gigatavuja eikä niitä voi poistaa yhtä helposti kuin tavallisten tiedostojen kanssa. Mutta mikä on Hiberfil.sys -tiedosto ja miten voit poistaa sen vapauttaaksesi tilaa?

Yleensä törmäämme siihen, kun tila on loppumassa ja alamme puhdistaa ja vapauttaa tilaa kiintolevyltä suuremmille tiedostoille.

Mutta ennen kuin puhumme tämän tyyppisten tiedostojen poistamisesta, katsotaan ensin, mitä a Hiberfil.sys -tiedosto ja mikä on sen tehtävä. Analysoimme myös, onko suositeltavaa päästä eroon niistä ja mitä tapahtuu, kun teemme sen.

Mikä on Hiberfil.sys -tiedosto?

Windowsissa on lepotila jonka tavoitteena on vähentää laitteen energiankulutusta, kun sitä ei käytetä. Tämän prosessin aikana kaikki käynnissä olevat tiedostot ja niiden sisältämät tiedot tallennetaan Hiberfil.sys -tiedostoon.

Tämä mahdollistaa sen, että kun otamme laitteet pois lepotilasta, voimme päästä nopeasti ohjelmiin me työskentelimme. Kaikki nämä tiedot vievät tietyn tilan kiintolevyllä, joka kasvaa ja kasvaa.

Tästä syystä, kun törmäämme tämän tyyppisiin tiedostoihin, ensimmäinen reaktio on yrittää poistaa tai poistaa ohjelma saadaksesi enemmän tilaa. Ja jos olet jo yrittänyt poistaa sen, huomaat sen se ei ole niin helppo kumota tämän tyyppisistä tiedostoista.

Kuinka voimme poistaa ne saadaksemme lisää tallennustilaa ja kuinka suositeltavaa on poistaa Hiberfil.sys -tiedosto? Mikä vaihtoehto on estää sitä tallentamasta niin paljon tietoa, jos päätämme, että sen poistaminen ei ole viisasta?

Kuinka voimme poistaa Hiberfil.sys -tiedoston?

Jos haluamme poistaa hiberfil.sys -tiedoston pysyvästi palauttaakseen sen kattaman tilan, meidän on päästävä komentorivi -ikkunaan. Tämä saavutetaan suorittamalla seuraavat komennot:

  1. Siirry aloitusvalikkoon.
  2. Valitse vaihtoehto: Suorita.
  3. Kirjoita komento: cmd
  4. Paina Ctrl + Vaihto + Enter -näppäimiä.
  5. Kirjoita komento powercfg -h off.
  6. Paina näppäintä: Enter.

Tämän menettelyn kautta olemme päässeet järjestelmään järjestelmänvalvojan oikeuksilla. Kun suoritat tämän komennon, yksinkertaisesti poistamme lepotilan käytöstä tietokoneeltamme.

Tällä tavalla poistamme Hiberfil.sys -tiedoston ja kaiken sen kiintolevylle tai SSD: lle käyttämän tallennustilan. Mutta olemme myös poistaneet laitteistamme käytöstä lepotilan ja akun säästötilan luultavasti poistetaan käytöstä, jos käytät kannettavaa tietokonetta.

On huomattava, että tämä prosessi on palautuva ja suorittamalla samat jo mainitut vaiheet, voimme saada tämän järjestelmän työkalun uudelleen.

Mitä muita vaihtoehtoja on vapauttaa tilaa?

Kuten olemme jo nähneet, Hiberfil.sys -tiedosto on korvaamaton osa toimintatila lepotila tietokoneista. Se sallii sen, että kun olemme poissa laitteesta pitkään aikaan, järjestelmä siirtyy energiansäästötilaan. Tämä toiminto auttaa myös pidentämään tietokoneemme käyttöikää.

Se vie kuitenkin yleensä paljon kiintolevyä tai SSD -tilaa, minkä vuoksi monet yleensä haluavat pystyä poistamaan sen. Mutta näin ne poistavat myös lepotilan, jonka avulla voit palauttaa käytössä olevat ohjelmat nopeasti ennen taukoa. Tämä voi vaikuttaa myös muihin energiansäästövaihtoehtoihin ja niihin liittyviin ohjelmiin.

Kiintolevy

On kuitenkin toinen vaihtoehto päästä eroon raskaasta Hiberfil.sys -tiedostosta ilman riskejä, joita tämä voi aiheuttaa. Käytännöllisin ja turvallisin asia on poistaa lepotila käytöstä tietokoneemme Windows 10: ssä.

Oikea tapa tehdä tämä on noudattaa seuraavia ohjeita: Käynnistä -valikko> Ohjauspaneeli> Virranhallinta -asetukset> Lepotila (poista valinta)

Windows 10: ssä sinun on noudatettava seuraavaa prosessia: Asetukset> Järjestelmä> Käynnistys / sammutus ja keskeytys> Lisävirta -asetukset> Sammutusasetukset> Lepotila (poista valinta).

Tällä tavalla poistat lepotilan käytöstä, välttäen Hiberfil.sys -tiedoston luomista, voidaksesi ottaa sen uudelleen käyttöön, kun pidät sitä tarpeellisena.