Skip to content

Mikä se on, mihin se on tarkoitettu ja miten SMTP -palvelin toimii?

27 de elokuu de 2021
Persona enviar recibir correos servidor SMTP

Me kaikki olemme tänään nähneet tarpeen lähettää ja vastaanottaa sähköposteja. Olipa työ- tai yksityiselämässämme; the osaa käyttää sähköpostipalveluja Siitä on tullut tärkeä osa monien elämää heidän laajan hyödyllisyytensä ansiosta.

Huolimatta siitä, että niitä käytetään niin paljon, monet meistä eivät tiedä, miten ne toimivat. Siksi tänään näytämme sinulle mikä on, mihin se on tarkoitettu ja miten SMTP -palvelin toimii; jotta ymmärrät paljon perusteellisemmin, kuinka sähköpostien käyttäminen on mahdollista oikein.

Mikä on SMTP -palvelin?

Vaikka me kaikki käytämme tätä palvelinta päivittäin; Niin yllättävää kuin se saattaa tuntua, monet eivät oikeastaan ​​tiedä, mikä sen tehtävä on. Se on yksi tekninen termi, josta ihmiset eivät tiedä.

Mutta itse asiassa se on paljon yksinkertaisempaa tietää sen miltä se näyttää. Lyhenteet SMTP tarkoittaa ”Simple Mail Transfer Protocol”, joka antaa meille jo käsityksen sen tärkeästä tehtävästä.

Mihin SMTP -palvelin on tarkoitettu?

Tämän palvelimen tärkeä tehtävä on anna eri sähköpostien päästä perilleei ongelmaa.

SMTP -palvelin toimii niin sanotusti ”postinkantajana”, joka kuljettaa eri verkkojen lähettämät sähköpostit lopulliseen määränpäähänsä, ja siitä tulee yksi maailman käytetyimmistä palveluista, kunhan sinulla on hyvä Internet -signaali.

Sen perustamisesta lähtien vuonna 1982 sitä ovat käyttäneet erittäin miljoonat ihmiset, eikä sen työ näytä olevan lähellä loppuaan, koska sähköpostien lähettämisestä vastaavat eri sosiaaliset verkostot, kuten Gmail, käyttävät sitä edelleen, yksi heidän parhaista tempeistään tai salaisuuksista hihassaan.

Lisäksi se tekee viestinnästä paljon tehokkaampaa kuin muutama vuosi sitten, koska se toimii erittäin hyvin nopea ja tehokastoisin kuin muut viestintäpalvelut.

Kuinka SMTP -palvelin toimii?

Vaikka ensi silmäyksellä se saattaa tuntua hieman monimutkaiselta, SMTP -palvelimen toiminnan ymmärtäminen on meille jokaiselle hyvin yksinkertaista.

Yksinkertaisesti, kun SMTP -palvelin suorittaa tiedonvälityksen, toisin sanoen; sähköposti lähetetään, mitä tapahtuu, on vahvistus a komentojono tekstistä, jotka lähetetään määränpäähänsä myöhemmin.

SMTP-palvelin itsessään on silta, joka mahdollistaa eri komentojen avulla lähetetyn sähköpostin saapumisen määränpäähän tarkkojen lähetystietojen kanssa.

Itse asiassa tätä komentojen vaihtoa voitaisiin kutsua jollakin tavalla ”keskusteluksi”, koska se mahdollistaa a tarkka viestintä asiakkaan ja SMTP -palvelimen välillä.

Mitä varoa SMTP -palvelinta käytettäessä?

Sähköpostia lähetettäessä on otettava huomioon tiettyjä tärkeitä tekijöitä ja siksi käytettävä tätä prosessia SMTP -palvelimen avulla.

Kun käytät tai lähetät sähköpostia, muista, että useimmat sähköpostitilin tarjoajat, kuten Gmail, Hotmail, Outlook, käyttävät vain yhtä yleinen SMTP -palvelin, jonka eri käyttäjät jakavat.

Tämä voi tietysti tarkoittaa, että voit sinulla on tiettyjä turvallisuus- ja yksityisyysongelmia; Koska se on jaettu palvelin, sitä voivat käyttää roskapostittajat tai hakkerit, jotka voivat häiritä tietojasi.

Ja vaikka jotkut tietoturvatietoiset yritykset ja yksityishenkilöt saavat oman SMTP-palvelimen, tämä voi olla vaikeaa useimmille, koska se on kallista ja aikaa vievää. Siksi sen hankkiminen on henkilökohtainen päätös. Helpoin asia, jonka voit tehdä, on oppia lähettämään turvallisempia ja itsetuhoisia sähköposteja tai salattuja sähköpostiviestejä.

Mies paina lähettää postia

Yhteenvetona toivomme, että kaikki nämä tiedot ovat hyödyllisiä sinulle ja että voit käyttää niitä hyväksesi. Älä anna minkään estää sinua nauttimasta tekniikan kehityksestä; ja että voit ottaa kaiken irti a SMTP -palvelin on tarjottava sinulle.