Skip to content

Miksi matkapuhelimeni on poissa käytöstä tai ei signaalia? – Syyt ja ratkaisu

2 de syyskuu de 2021
poca senal telefono 14573

On melko yleistä, että kun yrität soittaa puhelun, näet ponnahdusikkunan, jossa lukee ”Verkko ei ole käytettävissä”. Jos sinulla on ollut tämä ongelma tai se tapahtuu jatkuvasti, saat ihmetellä, miksi en vastaanota puheluita puhelimeeni. Sinun ei tarvitse pelätä, sillä näytämme sinulle syyt, miksi näin tapahtuu sinulle, ja vaihtoehtoja, joita voit käyttää tämän ongelman ratkaisemiseen.

Peruskäsite, joka sinun pitäisi tietää, on puhelimen signaalin kulku. Kännykät ovat riippuvaisia ​​radioaalloista, jolloin niiden on oltava antennin tai tukiaseman kantaman sisällä kommunikoidakseen. Mitä lähempänä olet tukiasemaa, sitä parempi signaali sinun on kommunikoitava.

Nämä tukiasemat ovat yleensä hyvin varustettuja kaupunkialueilla, mutta kaukana huoltoasemasta Se ei ole ainoa syy, miksi sinulla voi olla signaaliongelmia tai ”Verkko ei käytettävissä” näkyy laitteellasi. Tämän epäilyn selventämiseksi näytämme sinulle näiden tilanteiden yleisimmät syyt ja niiden mahdolliset ratkaisut.

Mahdollisia ratkaisuja verkkoon ei ole saatavilla matkapuhelimessani

Ensimmäinen askel ratkaisun löytämiseksi puhelinpalvelun tai -signaalin puuttumiseen on tunnistaa sen alkuperän. Mitä tehdä, jos minulla ei ole peittoa tai signaalia? Erityinen ratkaisu tähän kysymykseen on ankkuroitu sen erityiseen alkuperään mobiililaitteellasi. Siksi voit käyttää mitä tahansa seuraavista ratkaisuista lopettaaksesi signaalin puutteen mobiililaitteellasi.

Tarkista, että puhelimessamme on kaikki kunnossa

Ensimmäinen askel, jonka meidän pitäisi seurata, on tarkistaa, että puhelimessamme on kaikki oikein, tarkistamme, että olemme poistaneet lentokonetilan käytöstä, tarkista, ettei SIM -korttia ole asetettu väärin tai että siinä on vika.

Käynnistä matkapuhelin uudelleen

Vaikka tämä prosessi voi tuntua yksinkertaiselta, se on yksi tehokkaimmista tilanteissa, joissa laitteen mobiiliverkossa ei ole palvelua. Sinun tarvitsee vain käynnistää puhelin uudelleen paina hetkeksi ’Pois’ -painiketta matkapuhelimellasi ja valitse vaihtoehto Käynnistä uudelleen.

Kun käynnistät puhelimen uudelleen, laitteen RAM -muistiin aiemmin tallennetut tiedot poistetaan. Joten aloitetaan nämä uudelleen, prosessit toimivat oikein ja kaikki virheet, jotka häiritsivät oikeaa pääsyä mobiiliverkkoon tai myös laitteen datapalveluun, voidaan ratkaista.

Puhdista SIM -kortti

SIM -kortin lika estää mobiililaitettasi lukemasta sitä riittävästi, ja siksi puhelinverkkopalvelun tarjoaminen epäonnistuu. Puhdista SIM -kortti poistamalla se varovasti laitteesta, mieluiten kun olet sammuttanut sen, ja hiero sitä varovasti kuivalla liinalla valmistettu sileästä, nukkaamattomasta kankaasta kortin pinnalla.

Tämän jälkeen vanupuikko on kostutettava alkoholilla ja puhdistettava huolellisesti kultaisten koskettimien pintaan SIM -kortilta poistamaan kaikki oksidipartikkelit, pöly tai muu kyllästetty materiaali, joka voi häiritä SIM -kortin lukemista. Kun olet valmis, voit asettaa kortin takaisin laitteeseesi ja tarkistaa prosessin tehokkuuden.

Tarkista alueen peitto

On tavallista kulkea alueiden läpi, joilla kattavuus on nolla tai epävarma, nämä alueet tunnetaan yleensä kuolleina signaalialueina. Ratkaisu tähän ongelmaan voi vaihdella kuolleen alueen tyypin mukaan viitattu.

Toisaalta, koska puhelinverkkopalvelun puuttumisen ongelma tietyissä paikoissa oleskellessaan ei joudu matkapuhelimen vikojen tai järjestelmän virheiden kohteeksi, ratkaisu tähän epämukavuuteen on ankkuroitu ennaltaehkäisyyn pikemminkin kuin käyttäjän välittömiä toimia.

matkapuhelimen näytön lataus

Jos olet kaupungin kuolleella peittoalueella, kuten hississä, kellarissa tai tunnelissa, sinun on oltava varovainen ryhtymään kaikkiin tärkeisiin signaalia vaativiin toimiin. ennen kuin tulet näille alueille, joten sinun ei tarvitse huolehtia, kun sinulla ei ole signaalia vähään aikaan.

Signaalin menetyksen korjaaminen kaupungin kuolleella alueella on helppo välttää tai kärsiä hieman. Tämä termi on kuitenkin merkityksellisempi, kun se viittaa maaseutuun, jossa signaalin saaminen on käytännössä mahdotonta. Vielä kerran suosittelemme, että soitat tai lähetät erittäin tärkeitä viestejä ennen kuin tulet maaseudulle ilman puhelinlinjaa.

Ylikuormitetut puhelinlinjat

Koska tämä on näkökohta, joka välttää mobiilipalvelujen käyttäjien käsistä, on pätevää esittää siihen mahdollinen ratkaisu, joka lisätään mahdollisiin tapauksiin, joissa palvelun puute johtuu sateisesta ilmastosta. Yksi näkökohta, joka meidän on otettava huomioon, on se Puhelinlinjojen lisäksi sinulla on Internet.

Internetissä on palveluita, joissa on mahdollista saada virtuaalinen puhelinnumero, jolla voidaan soittaa puhelu tilanteissa, joissa puhelinlinjat ovat tilapäisesti ylikuormitettuja. Vain Sinun on hankittava ilmainen WiFi, jotta voit käyttää tätä ratkaisua tai sinulla on muita alustoja nopeaa viestintää varten. Yksi parhaista sovelluksista tähän on Google Voice.

Ota yhteyttä operaattoriin

On välttämätöntä, että operaattori, johon olet sidoksissa, on tietoinen laitteen aiheuttamista haitoista tyydyttävän yhteyden muodostamiseksi vastaavaan verkkoon. Varsinkin jos olet tarkistanut SIM -kortin tilan toisella laitteella ja vastaus on edelleen kielteinen.

Siirry matkapuhelinverkkopalvelimesi yhteyspisteeseen toisesta puhelimesta tai palvelimen web -alustalta jotta he olisivat tietoisia SIM -kortin palvelun puutteesta. Vastaavan operaattorin on esitettävä nopea ratkaisu signaalin puutteeseen tai toimitettava sinulle toinen SIM -kortti, jos ongelma liittyy erityisesti palveluusi.

Tarkista mahdolliset syyt, jotka sinun on otettava huomioon

On useita syitä, miksi sinulla voi olla tämä ongelma matkapuhelimessasi, alkaen inhimillisten erehdysten syistä jopa tilanteissa, jotka eivät ole käyttäjän vastuulla. Alla voit arvioida joitakin syitä, jotka useimmiten aiheuttavat matkapuhelimen käytön.

Itse huolimattomuus

Aloitamme mainitsemalla joitakin syitä, jotka johtuvat käyttäjän omasta huolimattomuudesta, yleensä tahattomasta toiminnasta. Jotkut näistä syistä ovat:

puhelin ilman signaalia

  • Se on yleistä lentokonetila aktivoituna ilman käyttäjän suoraa tahtoa, joka johtuu onnettomuudesta ja jonka seurauksena ei ole mahdollista käyttää mitään puhelinverkkoa.
  • SIM -kortti on asetettu väärin tai se on vaurioitunut, jolloin sinun on mahdotonta kommunikoida puhelinsaldolla.

Tarkista rivin tila

Joskus puhelinpalvelun vika matkapuhelimissa johtuu siitä, että palvelu on ollut keskeytetään maksun puutteen vuoksi samasta tai palveluntarjoajan tekemästä virheestä. Siksi on järkevää tarkistaa, että linja on aktiivinen ja että palvelumaksujen tila pidetään ajan tasalla.

Tarkista kattavuus

Alueilla, joilla ei ole yhteyttä puhelinverkkoon, peittoaluetta tai signaalia, viitataan yleensä paikkoihin, joissa matkapuhelimet ei pääse tukiasemaan. Sijainnista riippuen puhelimilla voi olla erilaisia ​​syitä olla ilman signaalia, kuten rakennusten, luonnonmuodostumien tai puhesignaalin häiritsevien puiden häiriöt.

Esimerkkejä kuolleista alueista voivat olla tunnelit, hissit, kellarit, alueet, joilla on paljon metsää, tai paikat, jotka ovat kaukana vastaavan verkkopalvelimen tukiasemasta. Tämän tyyppisissä tilanteissa on hyvin todennäköistä, että vaikeuksia ylläpitää hyvää peittoa, vaikka yleensä sillä ei ole suoraan minkäänlaista.

Ylikuormitetut puhelinlinjat

Tukiasemilla on tietty kapasiteetti, jota ne voivat tukea, joten vaikka tämä on melko suuri, jos suuri määrä ihmisiä soittaa samanaikaisesti, palvelun laatu voi heikentyä. Sillä aikaa linja on ruuhkainen.

Tämä ei yleensä tapahdu kovin usein, ja se rajoittuu vain tiettyihin kansallisten juhlien kausiin, kuten uuteen vuoteen tai jouluun.

SIM -kortti Onko se hyvä tai vaurioitunut?

Kattavuuspalvelun puute voi johtua myös vastaavan mobiililaitteen SIM -kortin heikkenemisestä. SIM -kortti on yleensä melko hyvä herkkä pakotetulle manipuloinnille käyttäjät voivat vahingoittaa SIM -korttia.

nano sim -kortti

Paras tapa tarkistaa SIM -kortin hyvä kunto ja varmistaa, että se toimii, on syötä se toisella mobiililaitteella ja tarkista kattavuuden tila. Jos se säilyttää pääsyn puhelinpalveluun, SIM -kortti ei vaurioidu, mutta ongelma johtuu laitteen korttipaikasta tai tavasta, jolla SIM -kortti oli aiemmin asetettu siihen.

Muuten SIM -kortti on vaurioitunut ja paras vaihtoehto on hanki uusi kortti valitsemasi puhelinpalvelimen kanssa.

Mitä tehdä, jos matkapuhelin tunnistaa sirun, mutta ei signaalia?

Tässä tapauksessa sinun on poistuttava SIM -kortin tilan tarkistaminen ja laitteen vastaava aukko. Jos olet asettanut SIM -kortin toiseen mobiililaitteeseen eikä se aiheuta ongelmia signaalin saamisessa, ongelman syy on puhelimen korttipaikassa. Tässä tapauksessa sinun on vietävä laite tekniseen huoltoon SIM -korttipaikan korjaamiseksi.

Toisaalta, jos toinen laite tunnistaa SIM -kortin, mutta ei silti peitä sitä, SIM -kortti voi olla vaurioitunut tai poistettu käytöstä. Ota yhteyttä puhelinyhtiöösi. joko palauttaaksesi palvelun tai hankkiaksesi uuden SIM -kortin.

Toinen vaihtoehto, johon voit mennä, on: ’Nollaa verkkoasetukset’ manuaalisesti. Jos kyseessä on Android -matkapuhelin, sinun on kirjoitettava Asetukset -valikkoon Langattomat yhteydet ja verkot. kirjoita sitten vaihtoehto ’Mobiiliverkot’, ’Tukiasemien nimet’ ja lopuksi ’Palauta oletusarvot’.

Siirry iPhone -laitteessa kohtaan Asetukset, Yleiset ja sitten kohtaan ’Nollaa verkkoasetukset’.

henkilö käyttää matkapuhelinta

Mitkä yritykset sallivat sinun ilmoittaa sijainnista ilman palvelua?

Vaihtoehto, joka sallii sijainnin lähettämisen, kun laite ei ole palvelualueella tai peitossa, on saatavana yksinomaan hätäpalvelualustoille. Lisäksi sijainnin ilmoittaminen hätäpalveluille on vaihtoehto, joka on yleensä aktivoitu aiemmin jokaisessa mobiililaitteessa Se ei ole riippuvainen mistään puhelinyrityksestä erityisesti.

Jos haluat tarkistaa tämän palvelun nykyisen tilan, sinun on annettava Asetukset -valikon Sijainti. Valitse sitten ”sijaintipalvelut hätätilanteissa” ja lopuksi aktivoi vaihtoehto ’Lähetä DLS -sijainti’.

Miten aiot kommunikoida operaattorin kanssa, jos sinulla ei ole signaalia?

Jos sinulla ei ole toista mobiililaitetta käden ulottuvilla, toinen vaihtoehto ottaa yhteyttä operaattoriin, johon olet sidoksissa online -alustan kautta Samasta. Tällä hetkellä useimmilla puhelinpalveluja tarjoavilla yrityksillä on verkkosivuillaan asiakaspalvelua käsittelevä osio.

Tämän palvelun lisäksi verkkoalustojen kautta operaattoreilla on mobiilisovellukset jonka käyttäjät voivat ladata. Samoin näillä alustoilla asiakaspalvelu ja palvelujen palauttaminen ovat yleensä nopeita ja tehokkaita.