Skip to content

Mistä tiedän, tuliko joku tietokoneelleni ja mitkä ohjelmat he avasivat ilman lupaa?

29 de elokuu de 2021
espacio trabajo ordenador

Windowsilla on tehokas työkalu tietokoneella suoritettavien toimintojen tuntemiseen. Tapahtumien katseluohjelma voi havaita sovellusten asennuksen tai asennuksen poistamisen tai tiettyjen palvelujen suorittamisen. Jos ihmettelet Mistä tietää, tuleeko joku tietokoneelleni ja mitä ohjelmia hän avasi ilman lupaa?, Tämä artikkeli on sinua varten.

Mistä tietää, tuleeko joku tietokoneelleni ja mitä ohjelmia hän avasi ilman lupaa?

The tapahtumien katseluohjelma Se on laite, joka näyttää millä tahansa tietokoneella suoritettavat toiminnot. Tässä mielessä on mahdollista nähdä, mihin aikaan päivästä tietokone käynnistettiin, milloin järjestelmää käytettiin, ja tehtävät, jotka joku muu olisi voinut suorittaa ilman lupaasi.

Varmasti paras tapa välttää nämä olosuhteet on asettaa salasana tietokoneellesi Windowsissa, mutta jos et ole tehnyt niin, tapahtumien katseluohjelma voi auttaa sinua näkemään tiedot tarkemmin.

Seuraavaksi esitämme asiaankuuluvia tietoja tapahtumien katseluohjelman käytöstä ja siitä, miten voit hyödyntää tätä työkalua selvittääksesi, käyttävätkö he laitteitasi ilman lupaa.

Mikä on tapahtuman katsoja?

The tapahtumien katseluohjelma o Tapahtumienvalvonta on Windowsin hallintatyökalu, jonka avulla voit saada tietoja kaikista tietokoneella suoritetuista toiminnoista.

Menettely tietää, jos joku tulee tietokoneelleni

Jos haluat selvittää prosessit, jotka ovat olleet ajaa tietokoneellasi ilman lupaaOn suositeltavaa käyttää ”Tapahtumien katseluohjelma” -työkalua, joka on saatavana Windows 10: ssä ja on erittäin helppokäyttöinen.

Avaa Windowsin tapahtumien katseluohjelma

Voit avata Windows -järjestelmän tapahtumien katseluohjelman siirtymällä tehtäväpalkkiin ja kirjoittamalla kohtaan ”Etsi Windowsista” (merkitty suurennuslasikuvakkeella) ”Näytä tapahtumalokit”. Siellä voit valita ”Event Viewer” -sovelluksen.

Toinen tapa käyttää Windowsin tapahtumien katseluohjelmaa

On myös toinen tapa käyttää Windowsin tapahtumien katseluohjelmaa erikoiskomennolla. Valitse vaihtoehto ”Hae Windows” eventvwr.msc ja näet heti ”Tapahtumienvalvonta” -ikkunan.

Käytä tapahtumien katseluohjelmaa

Kun olet siirtynyt tapahtumien katseluohjelmaan, sinun on löydettävä ”Windowsin lokit”. Tuo kansio näkyviin painamalla vaihtoehto + ja valitse ”Järjestelmä”. Paneelin oikealla puolella on pitkä luettelo merkinnöistä. Siksi sinun on suodatettava tiedot päästäksesi kiinnostavaan sisältöön.

Suodata tiedot tapahtuman katseluohjelman avulla

Paneelin oikeasta kulmasta löydät osion Toiminnot. Etsi vaihtoehto ”Suodata nykyinen tietue”, joka sijaitsee ”Järjestelmä” -välilehdessä. Sitten uusi ikkuna avautuu ja Kaikki tapahtumatunnukset -kenttään on kirjoitettava: 1, 12, 13, 42.

Office useita näyttöjä

Tulkitse tapahtumatunnukset tietääksesi, tuleeko joku tietokoneeseen

Tunnus tapahtuma 1 tunnistaa hetken, jolloin tietokone poistui lepotilasta. Tunnus tapahtuma 12 liittyy aikaan, jolloin tietokone käynnistettiin, kun taas tapahtuma 13 viittaa siihen, kun sammutamme laitteet ja lopuksi tapahtuma 42 määrittää, milloin tietokone siirtyi lepotilaan tai horrostilaan.

Jokainen tapahtuma sisältää päivämäärän, kellonajan ja järjestelmän kirjaaman tapahtumatyypin. Tällä tavalla voit päätellä, käytitkö laitetta tiettynä hetkenä vai et.

Menettely sen selvittämiseksi, mitkä ohjelmat avattiin ilman lupaa

Jos haluat selvittää, onko joku asentanut, poistanut tai käyttänyt ohjelmia ilman lupaa, sinun on palattava tapahtumien katseluohjelman ”Windowsin lokit” -kohtaan. Kun avaat kansion, valitse ”Sovellukset”. Valitse paneelin oikeasta reunasta ”Luo oma näkymä” jossa näet merkinnät päivämäärän ja suodatettavien tietueiden mukaan.

Yllä olevien tietojen avulla voit nähdä tietokoneellasi tehdyt liikkeet ja toiminnot, kun et käyttänyt sitä. Itse asiassa voit jopa tietää kellonajan ja päivämäärän, jolloin tietokone käynnistettiin ja sammutettiin, mikä on erittäin hyödyllistä olla tietoinen ja suojata tietosi.

Toisaalta on aina hyvä ryhtyä toimiin. Kuten aiemmin huomautimme, käytä salasanaa tai luo näkymätön kansio Windows 10: ssä ovat toimet, jotka sinun on otettava huomioon
suojata tietojesi eheys.