Skip to content

Poistumishakemus – Kuinka kirjoittaa lomahakemus kouluun, korkeakouluun ja toimistoon

17 de marraskuu de 2021
Jata hakemus Kuinka kirjoittaa lomahakemus kouluille korkeakouluille ja toimistoille

Jätä hakemus: Elämämme ei ole koskaan ollut jatkuvaa. Tulee aika, jolloin jokaisen on pidettävä lyhyt tauko opiskelusta tai ammatillisesta työstä.

Ehkä suunnittelet lomaa perheen tai ystävien kanssa, haluat pitää sapattivapaan opiskelusta, väistämättömistä lääketieteellisistä syistä, häistä perheessä tai kohtalokkaasta tapauksesta.

Olipa syy mikä tahansa, on tärkeää kirjoittaa lomahakemus ennen loman pitämistä dokumentointia varten, jotta koulusi rehtori, opettaja tai toimistopäällikkö/pomo ymmärtäisi paremmin, mitä kysyt.

Tauon pitäminen ilmoittamatta viranomaisille on kuin oman haudan kaivaminen.

Seuraavalla kerralla älä pidä taukoa kirjoittamatta lomahakemusta ja varmista, että kirjeen tulee olla aito, lyhyt ja ytimekäs.

Yritä myös välttää kielioppivirheitä, eikä sovellus saa sen sijaan kuulostaa ystävälliseltä, sen tulee olla ammattimaisesti kirjoitettu.

Mikä on Poistumishakemus?

Lomahakemus on pohjimmiltaan muodollinen tapa hakea vapaata koulusta tai työstä tietyksi ajaksi.

Yleensä opiskelijan on kirjoitettava lomahakemus rehtorilleen tai opettajalleen. Muista myös, että jos olet opiskelija, sinun on noudatettava sääntöjä täydellisen hakemuksen kirjoittamiseksi.

Joskus lomahakemus voidaan kirjoittaa tauon jälkeen, mutta siitä on aina suositeltavaa ilmoittaa koululle tai toimistolle etukäteen.

Voit myös kirjoittaa tämän sovelluksen eri kielillä, kuten hindiksi, englanniksi, bengaliksi, marathiksi, teluguksi, tamiliksi, gujaratiksi ja urduksi.

Lomahakemustyypit

 • Hae sairauslomaa
 • Jätä hakemus kouluun tai korkeakouluun
 • Jätä avioliittohakemus
 • Jätä pyyntösähköposti
 • Puolen päivän lomahakemus
 • Lomalomahakemus

Mitä lomahakemukseen pitäisi sisällyttää?

Jos aiot kirjoittaa lomahakemuksen, on joitain tärkeitä kohtia kirjeessäsi:

 • Tervehdys
 • Hakemuksen aihe
 • Tervehdys
 • Pyydä vapaata
 • Ajanjakso, jolloin olet poissa koulusta tai toimistosta
 • Loppuhuomautukset
 • Allekirjoitus

Jätä sovellusnäyte

Kirjallisen vapaan pyytäminen lisää automaattisesti todennäköisyyttä, että rehtorisi tai esimiehesi hyväksyy pyynnön, ja muista mainita pyyntösi syy.

Muista myös, että jos sinulla ei ole kunnollista syytä, se hylkää ilman perusteita.

1. Jätä kouluhakemus

Vastaanottaja,
Rehtori,
Horace Greeleyn lukio,
Chappaqua, New York.

Päivämäärä: 9.2.2021

Arvoisa herra/rouva,

Haluan kiinnittää huomionne, että nimeni on Rajnish Patel, arvostetun koulunne XII luokan oppilas. Rullanumeroni on 21. Pyydän sanomaan, etten ole valmis käymään koulua tai korkeakoulua, koska olen kärsinyt korkeasta kuumeesta/vatsakipusta/vilustumisesta viimeiset kaksi päivää.

Olen ollut perhelääkärini hoidossa, joka on neuvonut minua lepäämään kunnolla vähintään kolme päivää. Siksi ystävällisesti myöntäkää minulle kolme päivää lomaa 10. helmikuuta alkaen. Tulen olemaan todella kiitollinen sinulle.

Sinua kiittäen.

Kunnioittaen,
Rajnish Patel
Luokka XII & Roll nro. 21


2. Sairauslomahakemus

Vastaanottaja,
Rehtori,
Conestoga Senior High School,
Berwyn, Pennsylvania.

Päivämäärä: 9.2.2021

Arvoisa herra/rouva,

Kunnioittavasti olen täällä ilmoittamassa teille, että kärsin korkeasta kuumeesta eilisillasta lähtien ja lääkäri totesi tilalleni sairauden nimeltä malaria. En pääse kurssille seuraaviin kolmeen päivään.

Tilanteeni huomioon ottaen pyydän teitä myöntämään minulle vapaata kolmeksi päiväksi 10.2.-12.2. välisenä aikana. Olen velvollinen sinua kohtaan.

Kunnioittaen,
Piyush Patel
Luokka XI & Roll nro. 59


3. Poistu Office-sovelluksesta

Vastaanottaja
Andy Wood
Apulaisjohtaja
Redmond Group, Intia

Arvoisa herra/rouva

Kirjoitan tämän hakemuksen ilmoittaakseni, etten voi tulla töihin, koska minun on osallistuttava perhejuhlaan {alkamispäivä}–{end date}.

Vastuullisena perheenjäsenenä minun on osallistuttava tähän tilaisuuteen. Olen tyhjentänyt kaikki ensisijaiset tehtävät ja delegoinut nykyisen projektini henkilölle {person’s name}. Hän pystyy käsittelemään projektin ilman vaikeuksia.

Koska tämä tilaisuus on Delhissä, minun on lähdettävä aikaisin illalla {date}, jotta ehdin rautatieasemalle tai lentokentälle. Palaan toimistoon {date}. Hätätapauksessa ota minuun yhteyttä osoitteessa {lisää yhteystietosi}.

Kiitokset ja terveiset
Rahul Patel


4. Sairauslomahakemus työpaikkaan

Vastaanottaja,
HR-päällikkö
Mitul Patel
Talent Era -ryhmä

Päivämäärä: 9.2.2021

Kirjoitan tämän kirjeen ilmoittaakseni, että tarvitsen sairauslomaa vakavan virusinfektion vuoksi. Sain taudin eilen illalla ja siitä lähtien olen tuntenut oloni erittäin heikoksi. Lääkärin mukaan minun on pidettävä täydellinen vuodelepo kahden päivän ajan.

Ohessa lääkärintodistus, jossa vahvistetaan, että tarvitsen tauon töistä toipuakseni sairaudesta. Kerro minulle, jos tarvitset lisävarmennusta lääkäriltäni.

Kiitos nopeasta huomiostasi tähän asiaan.

Ystävällisin terveisin,
{Sinun nimesi}

Johtopäätös: Toivon, että tämä lomahakemuslomake auttaa sinua tarpeen tullen. Voit valita minkä tahansa näytteen ja muokata sitä tarpeidesi mukaan.