Skip to content

Rajoita mainosten seurantaa ja nollaa mainostunnuksesi Androidilla tai iOS: llä

19 de kesäkuu de 2021
woman phone privacy tracking featured

Mainonta on se, miten teknologiayritykset voivat tarjota kaikille niin monia hienoja, hauskoja ja hyödyllisiä sovelluksia ja palveluita. Ja puhelimessasi on joukko tietoja, joita mainostajat käyttävät rakentaakseen mukautetun profiilin päivittäisestä puhelinkäytöstäsi kohdistettujen mainosten näyttämiseksi. Vaikka et voi sammuttaa mainostunnusta kokonaan, molemmat Android ja iOS tarjoavat tapoja nollata se. Tässä on katsaus mainostunnistesi palauttamiseen ja kieltäytymiseen jonkin verran räätälöity mainosprofiilin seuranta.

Nollaa mainostunnus Androidissa

Vaiheet mainostunnuksen palauttamiseksi ja mainoksen personoinnin poistamiseksi käytöstä ovat olennaisesti samat kaikissa Android-versioissa, vaikka asiat voivatkin vaihdella hieman. Suunnata Asetukset> Google> Mainokset> Nollaa mainostunnus ja napsauta OK, kun vahvistusnäyttö tulee näkyviin. Haluat myös varmistaa, että poistat mainosten personoinnin käytöstä. Tai muissa Android-versioissa se saattaa olla ”Kiinnostuksen kohteisiin perustuvien mainosten poistaminen käytöstä” ja saatat löytää vaihtokytkimen tai valintaruudun sen ottamiseksi käyttöön.

Nollaa mainostunniste iOS: ssä

Voit tehdä saman myös iOS-laitteellasi. Siirry iPhoneen tai iPadiin Asetukset> Tietosuoja> Nollaa mainostunnus ja sitten Nollaa tunniste kun kehote tulee näkyviin. Aivan kuten Androidissa, tässä tulisi myös ottaa käyttöön mahdollisuus rajoittaa mainosten seurantaa.

Jos käytät älypuhelinta, et voi tehdä paljon mainosten seurannan estämiseksi. Sähköpostiyritykset etsivät postiasi myydäkseen mainoksia, evästeet seuraavat sinun selaamistottumuksiasi jne. Se oli äskettäin raportoitu jotkut sovellukset lähettävät yrityksille lukuisia tietoja ilman suostumustasi Facebook-sovellusliittymän kautta. Ei seurata puhelimellasi on kuin pelata moolia, eikä peli koskaan lopu.

On kuitenkin olemassa toimenpiteitä, joiden avulla voit rajoittaa seurantaa, kuten estää Googlea seuraamasta sijaintiasi kunnolla, käyttämällä vaihtoehtoista DNS: ää, kuten Cloudflaren 1.1.1.1-palvelua Wi-Fi-yhteyden aikana, poistamalla äänihaut digitaalisilta avustajilta ja nollaamalla mainoksen seurantatunnus kuten edellä on selitetty. Ja lisää, tarkista tietosuojateknisten vihjeidemme arkisto.

Vaikka et ole huolissasi siitä, että mainostajat rakentavat sinulle profiilin, voi olla hyödyllistä nollata mainostunnuksesi aika ajoin, jos näet liikaa samoja mainoksia. Tiedät ne … ostat tuotteen esimerkiksi Chewy.com-sivustolta, ja seuraavan kuukauden ainoat mainokset ovat lemmikkieläinten ruokaa.