Skip to content

Seuraa sovelluksen virrankäyttöä Windows 10 Tehtävienhallinnassa

15 de kesäkuu de 2021
battery life laptop power featured2

Kun olet aina liikkeellä ja työskentelet kannettavan tietokoneen kanssa, virranhallinta on ratkaisevan tärkeää. Ja etsit aina tapoja saada mahdollisimman pitkä akun käyttöikä. Windows 10 kehittyy edelleen ja tarjoaa jatkuvasti uusia ja parempia virranhallintatyökaluja. Asetukset-sovelluksessa on enemmän virtavaihtoehtoja, yhden napsautuksen painike, jotta Battery Saver -ominaisuus otetaan käyttöön, ja lokakuun 2018 päivityksessä (koontiversio 1809) se sisältää myös uuden tavan seurata sovelluksen virrankulutusta Tehtävienhallinnassa.

Virrankäyttö Windows 10 Task Manager

Uuden ominaisuuden avulla voit tarkastella nykyistä virrankulutusta sovelluskohtaisesti. Sen lisäksi, että sovellus vie järjestelmäresursseja ajan myötä. Esimerkiksi se käyttää levyn, prosessorin ja grafiikan käyttöä kussakin sovelluksessa ja prosesseissa laskeakseen järjestelmän kokonaisenergian vaikutuksen.

Voit seurata sovellusten virrankulutusta avaamalla tehtävänhallinnan. Joko hiiren kakkospainikkeella tehtäväpalkkia ja valitse Tehtävienhallinta tai napsauta Windows-näppäintä ja tyyppi: tehtävänhallinta ja paina Enter. Kun se on käynnistynyt, napsauta Prosessit-välilehteä ja sinun pitäisi nähdä pari uutta saraketta nimeltä ”Virrankulutus”Ja”Virrankulutuksen trendi”.

Virrankulutus -sarakkeessa näkyy, kuinka paljon virtaa sovellus tai palvelu käyttää reaaliajassa. Virrankulutuksen trendi -sarakkeessa näkyy sovelluksen tai prosessin käyttämä teho kahden minuutin välein.

Jos et näe kahta uutta saraketta, sinun tarvitsee vain lisätä ne. Voit tehdä sen napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa sarakeotsikkoa ja valitsemalla vaihtoehdot Virrankäyttö ja Virrankulutuksen trendi. Tietysti voit sitten siirtää sarakkeita missä tahansa järjestyksessä, jonka haluat niiden näkyvän, kun käynnistät Tehtävienhallinnan. Ja kuten muut sarakkeet, sinun tarvitsee vain napsauttaa niitä lajitellaksesi matalasta korkeaan tai korkeasta matalaan.

Muista nyt, että tämä seuraa sekä prosesseja että sovelluksia ja joitain prosesseja, joita et voi poistaa käytöstä. Tyypillisesti huomaat, että eniten virtaa käyttävät sovellukset ovat tavallisia grafiikkaa vaativia epäiltyjä, kuten pelit ja valokuvankäsittelyohjelmat. Se on kuitenkin hyvä työkalu, sillä saatat löytää jotain, jonka et odottanut käyttävän niin paljon energiaa. Sitten voit tappaa loukkaavan sovelluksen tai käyttää sitä säästeliäästi koko päivän.

Joten Windows 10 1809: n merkittävien huomattavien uusien ominaisuuksien lisäksi tämä yksinkertainen virranvalvontakyky auttaa hallitsemaan akun kokonaistehoa, jotta tietokoneesi olisi päivän aikana.