Skip to content

Slamming, vältä huijausta – kuinka tunnistaa, että se on huijaus

4 de syyskuu de 2021
personas utilizan celulares 14373

Miten vältä huijausta lyömällä se on jotain, mitä meidän on opittava tänään. Tällä uudella digitaalisen ja teknologian täyttämällä aikakaudella televiestinnän hämmästyttävästä maailmasta on tullut melkein kaikki, ja se tuo mukanaan monia seurauksia, jotka toivomme voivamme jättää huomiotta.

Tietoliikenteen ansiosta että voimme liittyä pitkiltä etäisyyksiltä, ​​mutta se on vain tämän majesteettisen yrityksen kaunis puoli, joka pyrkii vain hyötymään. Monet käyttäjät ovat Slammingin uhreja ja vahingoittavat heitä suuresti; jos haluat välttää sen, jatka lukemista.

Mikä on Slamming ja miten se voi vahingoittaa sinua?

Operaattoreillemme tarjoamiemme tietojen käsittelyssä tapahtuu vilpillisiä toimia, joissa heidän yksityisyytensä menetetään. Tämä kuulostaa laittomalta, mutta sitä se todella on. Slamming se on voittoa tavoitteleva käytäntöja vahingoittaa monia.

Se tapahtuu yleensä puhelinoperaattoreiden välillä, jolloin asiakas muuttuu tai siirtyy operaattorilta toiselle, ja kaikki tämä tehdään ilman mainitun asiakkaan suostumusta.

Eli kyseessä on jotain laitonta, jota asiakas ei huomaa tuolloin. Mutta saatat ihmetellä, miksi puhelinoperaattorit tekevät tämän, ja vastaus on yksinkertainen.

Asiakkaita vaihdetaan yleensä tällä tavalla yksinkertaisesta syystä muuttaa suunnitelmaasi, jotta voit käyttää enemmän tai voit myös vaihtaa omistajan puhelinlinjaan.

Ja tällä on vakavia seurauksia. Voimme esimerkiksi laittaa Claron. Tämän operaattorin asiakas voi rekisteröityä Claro Música -sovellukseen puhelinlinjansa avulla.

Sinun pitäisi tietää, että tämä sovellus on ladattu kuunnellaksesi kappaleita Claron suunnitelmien avulla; Slammingin tapauksessa kyseinen asiakas Et voi käyttää Claro Músicaa tästä syystä

Kuinka tunnistaa, onko minua huijattu

Slamming -tilanteen tunnistamiseksi meidän on otettava huomioon useita asioita, jotka, vaikka ne näyttävätkin pieniltä, ovat muutoksia, jotka osoittavat yrityksen vaihtumisen.

Yksi ensimmäisistä merkeistä on lopettaa palvelun saaminen yritykseltä, johon olet sidoksissa, voit menettää yhteyden ja heti kun otat yhteyttä operaattoriin, he ilmoittavat sinulle, että linja on siirretty toiselle yritykselle tietoliikenne.

Lisäksi saatat saada informatiivisia viestejä, jotka eivät liity yritykseesi tai ovat mahdollisia saada maksulasku toiselta teleyritykseltä.

Miten voin välttää lyönnit

Kaiken tämän vuoksi on parasta ryhtyä toimiin sitä vastaan, välttää muutosta välttää huijauksen uhri. Normaalisti olemme epäsuorasti vastuussa tällaisista tapahtumista.

Emme kuitenkaan ole täysin syyllisiä, mutta se on kunnianhimo ja haluamme lisää rahaa puhelinoperaattorit. Tällä tavoin he hyötyvät ja menetämme rahaa, joka voi joissain tapauksissa olla suuri määrä.

Ja onko yleensä se, että olemme tietoisempia siitä, luovutetaanko puhelimemme kenelle tahansa operaattorille, kuin huolehdimme tärkeästä asiasta: emme joudu huijauksen ja juonittelun uhriksi puhelinoperaattoreiden välillä.

Meksikon tapauksessa näyttää siltä, ​​että matkapuhelinten käyttäjät He ovat kiinnostuneempia näkemään Telcelin, Movistarin, AT&T: n ja unefónin kattavuuskartan kuin soveltamaan jotakin toimenpidettä välttääkseen Slamming -huijauksen uhrin.

Eli ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä estääksesi repäisee sinut lyömällä on tietoinen siitä ja mahdollisuudesta, että se tapahtuu sinulle. Tämän jälkeen suosittelemme, että noudatat joitain varotoimia.

mikä lyö

Kuten jo aiemmin sanoin, ensimmäinen asia, joka sinun on harkittava, on mahdollisuus joutua uhriksi ja että tämä voi tapahtua sinulle kuin kuka tahansa käyttäjä.

Kun tämä on ymmärretty, se on sitä aiomme toimia ennen tätä mahdollisuutta jotta se ei tapahtuisi meille, ja jos se tapahtuu meille, emme ole niin huijattuja kuin useissa tapauksissa.

Vältä henkilötietojen antamista

On tärkeää, ettet koskaan luovuta henkilökohtaisia ​​tietojasi puhelinoperaattoreille, varsinkin jos se on pankkikorttisi.

Lue sähköpostit huolellisesti

Mainossähköposteissa, joita yleensä saat, kun ostat puhelinlinjan, on vaarallisia tietoja; sinun täytyy lue kaikki nämä tiedot huolellisesti ja hyväksy mitä sinun pitäisi ja haluat hyväksyä, mutta älä koskaan hyväksy lukematta kaikkea.

Tarjoaa sen he tulevat viestin kautta myös vaarallisiksiSinun on pidettävä mielessä, että kaikki täällä antamasi suostumukset katsotaan kyllä, jotta he voivat tehdä mitä haluavat.

Tarkista kaupalliset ehdotukset

Kun ehdotukset ovat tekstissä (sähköposti, tekstiviesti), on tärkeää lukea käyttöehdot huolellisesti, jotta tiedämme, mitä hyväksymme ja mitä ne tarjoavat meille.

Puhelinehdotusten osalta meidän on tehtävä varmista, että puhelu tulee operaattoriltamme nykyään, koska on tapauksia, joissa Slammingia suorittavat esiintyvät yrityksemme johtajina.

Operaattoripeli – julistaa jyrkän ”ei”

Slamming -palveluntarjoajat ottavat usein huomioon kaikki pienet hyväksytyt valtuutukset; tuo on he voivat kääntää sanasi heidän edukseen käyttää niitä ”hyväksymisenä” palvelun vaihtamiseen.

Tämän välttämiseksi sinun on vastattava erittäin tiukasti yrityksen vaihtamista koskeviin kyselylomakkeisiin ja tarvittaessa vastattavaei’ ääneen, jotta päätöksesi näyttäisi suoralta.

Tarkista laskun tiedot

Lisäksi, sinun tulee aina olla tarkkaavainen laskuihin ja katso, mistä yrityksestä se on myönnetty, joten et vaihda operaattoria.

välttää huijausta tai vaihtaa käyttäjää

Miten saan rahat takaisin, kun minua on huijattu?

Laittoman yrityksenvaihdon jälkeen sinun ei tarvitse maksaa seuraavien kolmenkymmenen päivän aikana; Jos olet kuitenkin jo maksanut laskun ja myöhemmin ymmärtänyt luvattoman muutoksen, sinun on tiedettävä, että Slammingin suorittanut yritys on laillisesti velvollinen maksamaan valtuutetulle yrityksellesi 100% maksamistasi palveluista, ja lisäksi 50%.

Laillinen yrityksesi maksaa sinulle 50%: n hyvityksen maksetuista palveluista, ja jos sinun on varmistettava, voit pyytää heitä laskemaan tilit uudelleen niiden hintojen perusteella.

Yksi tehokkaimmista tavoista on mennä suoraan tai ottaa yhteyttä a Kuluttajansuojalaitos etsimään konkreettisempia oikeustoimia.