Skip to content

Tekniset ylläpitotehtävät uuden vuoden aloittamiseksi pois päältä

23 de kesäkuu de 2021
wrench computer keyboard tech maintenance Featured

Useimmat kaikki tekevät päätöksiä parantaakseen elämäänsä, ja yhden niistä tulisi sisältää teknologiaelämäsi. On teknisiä huoltotehtäviä, joista kaikki unohtavat, mutta niiden ei pitäisi. Olemme osoittaneet sinulle tärkeitä PC-huoltovinkkejä aikaisemmin, ja tässä kerromme muutamia muita asioita, jotka sinun pitäisi saada tapana tehdä ainakin kerran vuodessa – ellei useammin.

Päivitä Wi-Fi-reitittimen laiteohjelmisto

Varmista, että Wi-Fi-reititin on ajan tasalla, jotta varmistat, että verkkoyhteytesi on turvallinen ja optimoi suorituskyvyn. Suojauksen lisäksi laiteohjelmapäivityksen asentaminen voi ratkaista yhteysongelmat. Muutama vuosi sitten minulla oli yhteysongelmia AirPlayn kanssa eri Apple-laitteiden välillä. Huomasin, että ratkaisu oli päivittää reititin, koska viimeisin päivitys käsitteli AirPlay-ongelmaa. Lue artikkeleistamme, miten päivität Wi-Fi-reitittimen laiteohjelmiston ja kuinka päivität laiteohjelmiston ASUS RT_AC3200: lla. Laiteohjelmiston päivittämisen vaiheet vaihtelevat hieman tuotemerkkien välillä, mutta molemmat artikkelit näyttävät asetukset, joita etsit tietyltä reitittimeltäsi.

Varmuuskopiot, varmuuskopiot, varmuuskopiot

Hei, on vuosi 2018, ja tämän pitäisi olla itsestään selvää. Kuulen kuitenkin joka vuosi ystäviltä ja perheenjäseniltä, ​​jotka eivät koskaan sisällyttäneet tietojen varmuuskopiointijärjestelmää ja menettivät tiedostoja. Jos sinulla ei ole varmuuskopiota tiedoistasi ja katastrofi iskee, totuus on – se on kadonnut. Ja muuten – tietojen synkronointi Dropboxin kaltaisten verkkopalvelujen kanssa ei ole varmuuskopio. Kopion tekeminen tiedostosta erilliseen kansioon samasta asemasta EI OLE sama. Luo varmuuskopiointistrategia useilla tavoilla – mitä enemmän varmuuskopioita sinulla on eri paikoissa, sitä parempi.

Olitpa sitten Windows-, Mac- tai Chromebook-käyttäjä, seuraava artikkeliluettelo auttaa sinua kehittämään sinulle parhaiten soveltuvan varmuuskopiointi- ja tiedostojen palautusratkaisun.

  • Luo koko järjestelmäkuva Windows 10: ssä (Windowsin alkuperäisten työkalujen avulla)
  • Luo Windows 10 -järjestelmäkuva (ilmaiset kolmannen osapuolen apuohjelmat)
  • Käynnistä ja määritä Windows 10 -tiedostohistoria
  • Käytä hyvämaineista online-varmuuskopiointipalvelua
  • Palauta Macisi Time Machinen avulla

Vaikka sinulla olisi ollut varmuuskopiointijärjestelmä vuosia, on tärkeää käydä läpi ja varmistaa, että kaikki on ajan tasalla ja toimii haluamallasi tavalla. Vaikka “aseta ja unohda” -varmuuskopiointipalvelut tekevät kaiken yksinkertaiseksi, varmuuskopioidut tiedot on testattava ja tarkistettava säännöllisesti. Lisätietoja on artikkelissamme: Viisi varmuuskopiointistrategiaa, joita saatat tehdä. Jos varmuuskopioit tärkeimmät tiedot, harkitse salatun aseman käyttöä varmistaaksesi, että se pysyy turvallisena ja suojattuna.

Puhdista laitteesi

Jos käytät pöytätietokonetta, se kerää paljon pölyä ympäri vuoden. Ainakin kerran vuodessa on tärkeää puhaltaa pöly ulos purkilla paineilmaa. Tämä varmistaa, että kaikkia yhteyksiä ei vaaranneta, ja estää suorittimen ylikuumenemisen. Ennen kuin puhallat sen purkitetulla ilmalla, varmista, että se on irrotettu virtalähteestä. Varmista myös, että ilmapussisuutin ei ole liian lähellä komponentteja, koska voisit työntää jotain sen liitännästä.

Kun olet siinä, puhdista näppäimistölle kertyvä gunk. Voit ostaa laatikon puhdistuspyyhkeitä muutamalla dollarilla ja ajaa sen avaimesi yli. Käännän myös näppäimistön ja käytän säiliötä poistamaan pölyä ja ruokapaloja, jotka putoavat näppäinten alla oleviin uriin. Puhdista näyttö ja muut näytöt mikrokuituliinalla. Sinun ei tarvitse vaivautua ylihinnoiteltujen tietokonepuhdistusratkaisujen kanssa, itse asiassa vedellä kostutettu mikrokuituliina ja pieni paine toimii erittäin hyvin.

Lisää puhdistusvinkkejä on oppaassa Puhdistustekniikan laitteet.

Muut teknisen huollon vinkit

Voit tehdä paljon muita asioita varmistaaksesi, että tekniikka on ajan tasalla ja saavuttaa parhaan suorituskyvyn. Olitpa sitten tietokoneesi, suoratoistolaatikkosi, puhelimesi tai älykaiuttimesi, siihen liittyy aina huolto. Tässä on katsaus joihinkin muihin yksinkertaisiin asioihin, joita voit tehdä varmistaaksesi, että sinulla on paras tekninen vuosi mahdollista.

  • Tarkista asema. Onko sinulla perinteinen kiintolevy tai SSD, on tärkeää tarkistaa aseman kunto. Perinteistä pyörivää asemaa varten lue artikkeli, jossa tarkistetaan tietokoneen kiintolevyn kunto. Jos sinulla on SSD, sillä on oltava sitä varten ylläpitosovellus, kuten Samsung Magician. Se sisältää kaikki suorituskyvyn ja optimoinnin työkalut, joita tarvitset terveyden ylläpitämiseksi. Voit myös estää aseman vian tarkistamalla levyvirheet Windows 10: ssä.
  • Käynnistä puhelin, tabletti ja tietokone uudelleen. Jotkut mobiili- ja työpöytäsovellukset pitävät kiinni järjestelmäresursseista, joita ne eivät enää käytä. Laitteiden uudelleenkäynnistys vapauttaa järjestelmäresursseja ja pitää ne sujuvasti. Puhelimessa kannattaa ehkä mennä niin pitkälle kuin se sammutetaan, poistetaan akku kokonaan ja käynnistetään uudelleen.
  • Nollaa kaapeli- tai DSL-modeemi. Muutaman kuukauden välein on tärkeää käynnistää uudestaan ​​laitteet, jotka yhdistävät sinut Internetiin. Joskus Internet-palveluntarjoajasi lisää Internet-nopeuttasi, etkä ehkä tiedä siitä. Yleensä modeemin irrottaminen ja kytkeminen takaisin käynnistää päivityksen, jotta saat nopeammat yhteydet.
  • Tarkista päivitystiedot suoratoistolaitteista ja pelikonsoleista. Yleensä Xbox- tai suoratoistolaite päivittyy automaattisesti taustalla. On kuitenkin hyvä tarkistaa ne ajoittain manuaalisesti varmistaaksesi, että saat uusimmat ominaisuudet ja suorituskyvyn. Jos et halua automaattisia päivityksiä, siirry laitteen asetuksiin ja pyydä sitä ilmoittamaan, kun sellainen on käytettävissä.
  • Päästä eroon vanhoista laitteista vastuullisesti. Nykyään käymme läpi tekniikkaa nopeammin kuin koskaan. Mutta et vain myy tai luovuta vanhaa Fire-tablettia tai Chromebookia pyyhkimättä sitä ensin vastuullisesti. Jos pääset eroon tietokoneestasi, lue artikkeli vanhojen tietokoneiden turvallisesta myymisestä tai lahjoittamisesta.