Skip to content

Vanhan verkkotunnuksen uudelleenohjaaminen uuteen verkkotunnukseen htaccess 301: n avulla

18 de kesäkuu de 2021

Verkkotunnusten muuttaminen voi olla pelottavaa, ja valitettavasti se on melko yleistä. Kun siirryt uuteen verkkotunnukseen, et vain vaaraa rikkoa kaikkia sivujasi ja linkkejäsi, mutta Google voi myös olla typerä, jos kaikki indeksoidut URL-osoitteet päättyvät 404 – Sivua ei löydy. Tämä on paitsi kauhea kokemus käyttäjillesi, mutta se on myös varma tapa menettää kaikki SEO-mehusi eli Google-ranking. Hyvä uutinen on, että jos käytät Apache-verkkosivustoa (jota suurin osa Internetistä on), on olemassa yksinkertainen ratkaisu.

.Htaccess-toiminnon käyttäminen pysyvästi 301 Ohjaa vanha verkkotunnus uuteen verkkotunnukseen

Jos et ole tehnyt muutoksia sivustosi rakenteeseen, mutta vain siirrät sitä, seuraavan koodin käyttäminen .htaccess-tiedostossa vanhan verkkotunnuksesi juuressa ei vain ohjaa käyttäjiäsi, se päivittää myös Googlen hakemiston ja kulkee mukana kaikki SEO-rankingisi.

Kirjoita moottori uudelleen
RewriteCond% {HTTP_HOST} ^ olddomain.com $ [NC]
RewriteRule (. *) $ Http://newdomain.com/$1 [R=301,L]

 

Yllä oleva koodi on yksinkertainen säännöllinen lauseke, joten voit tehdä kaikenlaisia ​​hienoja asioita sen kanssa. Esimerkiksi, jos haluat ohjata aliverkkotunnuksia juurialueiden lisäksi, käytä tätä koodia:

Kirjoita moottori uudelleen
RewriteCond% {HTTP_HOST} ^ olddomain.com $ [NC,OR]
RewriteCond% {HTTP_HOST} ^ www.olddomain.com $ [NC]
RewriteRule (. *) $ Http://newdomain.com/$1 [R=301,L]

RewriteCond% {HTTP_HOST} ^ forum.olddomain.com $
RewriteRule (. *) $ Http://www.newdomain.com/forum/$1 [R=301,L]

Tämä viimeinen esimerkki osoittaa, kuinka voit suorittaa kertaluonteisia uudelleenohjauksia yksittäisille sivuille. Tämä voi olla kätevää, jos pidät koko sivuston rakenteen samana (käyttämällä yhtä yllä olevista uudelleenohjauksista), mutta haluat muuttaa muutaman URL-osoitteen uuteen verkkotunnukseen. Käytä vain seuraavaa:

Uudelleenohjaus 301 /old/oldpage.html http://www.newdomain.com/newpage.html

Koska säännöllinen lausekekoodi, mahdollisuudet ovat rajattomat. Avaimen nouto on kuitenkin erittäin varovainen, kun teet näitä muutoksia .htaccess-tiedostoon. Viestit tämän tiedoston kanssa voivat rikkoa Apache-palvelimesi ja tuhota sivustosi. Joten testaa, testaa ja testaa uudelleen ennen muutosten tekemistä. Tarvitsetko apua? Pudota kommentti tähän tai ilmaiseen tukifoorumiin.